En kartong, någon?

Ugg (som indianen sa?)!

Jag vet inte vart jag ska göra av mig. Snälla, hitta en lagom stor och brun kartong som jag kan vila upp mig i till och från. Och lägg en telefon däri som bara ringer och säger roliga och snälla saker. Då gör du mig glad. Ett annat sätt skulle vara godishalsband. Men det är så mycket socker i dem. Och färgämnen. Jag tror att jag hörde på radion imorse att man har större risk att drabbas av cancer om man äter mycket godis. Jag gillar inte cancer. Det har inte medfört något gott till mitt liv vad jag kan påminna mig.
Ge mig kartongen och telefonen så kan jag inreda den själv med några kuddar och en snuttefilt. Sedan är det bara att ladda igen...

Nu ska jag läsa Petter och hans fyra getter och sedan sova.

Petter och hans fyra getter

Min favoritsaga, åtminstone då den är framförd av Isabelle den oförglömliga. Hon kan denna historia helt utantill i huvudet och dikterade den för mig så att alla stackars sömnlösa själar på internet kan ta del av den. Varsågoda!

Läsmall:
I en stuga bodde Petter (paus) med sin katt och fyra getter.

PETTER OCH HANS FYRA GETTER
I en stuga bodde Petter med sin katt och 4 getter.
Första geten hette Röd, han åt bara smör och bröd.
Andra geten hette Blå, han var starkare än två.
Tredje geten hette Gul, han var julbock varje jul.
Fjärde geten hette Vit, han var känd för sin aptit.
Katten Murre-svart tog en råtta varje kvart.
Hela dagen måste Petter valla sina fyra getter.
Röd och Blå och Gul och Vit sprang i skogen hit och dit.
Mitt i skogen i en sten bodde trollet Ludenben.
Ludenben var alltid arg, alltid hungrig som en varg.
Petters getter åt han opp fastän Petter ropa stoooopp.
Hem till stugan gick då Petter med sin katt, men utan getter.
Många tårar fällde han, Murre-svart gick av och an.
Men i stenen Ludenben gned sin mage, log och sken.
Då sa Murre-svart till Petter: jag ska rädda våra getter.
Röd och Blå och Gul och Vit ska jag genast hämta hit.
Murre-svart sprang snabbt som blixten tills han mötte vännen Sixten.
Båda jaga Ludenben tills han råkade i sken.
Ner för stupet ramla trollet, han gick sönder helt och hållet.
Murre svart är bra att ha, sade alla getterná.
Ludenben fick ont i magen hela natten, hela dagen.
Men i stugan trallar Petter, Murre-svart och fyra getter.

Tillägnad Petter och självklart ni andra som var med i Hemavan förra året. Nästa år, då...


TFSS Weekend med MTWTFSS Weekday

Känn ingen sorg för mig Göteborg.

Nu gör vi det här kortfattat och smärtfritt. Jag tror inte att någon orkar höra mer detaljerat om bergsklättring, gravplatser, mystiska killar som heter Tomas eller riktiga fynd i form av dödskallar och annat tjaffs som de senaste dagarna har innefattat. Eller? Nä, tänkte väl det.

Kort, tråkig lista över ord som ploppar upp i huvudet... i bokstavsordning:
Bögatan
DJ
Fika i mängder
Jordens undergång
Kyla
Leif "Loket" Olsson
Mat
Mormor
Ont om sömn
Ordvitsar (vi var ju i Gbg...)
Porrig affär
REA 75%
Soffgos
Snickarbyxor (!)
Snördragning
Trötthet


Avbrott! Telefonen...

Vem ringde mig nu om inte Hanna? Det gjorde mig glaaad. Jag tänkte nämligen senast i fredags att jag saknade henne. "Vad lika vi är", sa två hästritande pajasar i femman. De fick dock aldrig nöjet att dela det jag och Hanna har.

Hur som haver, tack Manda och Emsi för en jätterolig weekend. Vill lägga upp bilder, men eftersom Någon inte tillåter det får jag väl låta bli tills vidare.



Kram, kram!


Glad bägare med lite smolk i

Hallå go' vänner.

Detta blir sista inlägget på några dagar, för imorgon åker jag samman med Emma och Amanda till Göteborg, krabbornas och de goa gubbarnas stad. Detta trevliga infall kommer sig av att Emma ska träffa sin internetkompis T där. Vi kommer ha otroligt kul antingen han visar sig vara trevlig eller ej, och jag ska visa tjejerna alla mina favoritplatser på Sverige framsida. Krama mormor ligger också högt på listan, men det lär väl bockas av rätt tidigt.

Gårdagen var också väldigt rolig och mysig. Då åkte jag och Beluf med Sofia och Frida till Romme som jag tidigare nämnt. 
Vi åkte alla skidor på förmiddagen på oväntat bra före men i oväntat kall kyla. Därför åkte vi inte så många åk innan maten, även om det var hög kvalitét på dem vi åkte. Efter att ha käkat en kall lunch med varm dryck var vi dock åter taggade på att ge oss ut i backen, men snart krävde våra sinnen en större utmaning än halvsvarta backar. Därav gav vi oss in i skogen på en stig (?) som var förvånansvärt lik "Slingan" belägen i Hemavan. Totalt livsfarlig alltså. Den slutade tvärt i en trädhög efter att man väjt för stående träd, stenar och vattendrag i kanske någon kilometer. Mången vild pojke krashade där men ingen dog. Mina ben dog däremot efter denna strapats, så ganska snart efteråt bytte jag skidor mot min kattenGustafsnowboard.
Mina krampande tår andades ut i de sköna pjäxorna. Men skulle jag kunna hålla mig på benen? Tvivlen smög sig på, men när jag väl satt fast gick det som smort. Jag kunde svänga åt båda hållen och dessutom åka rakt fram utan att ploga. Det var kanske dagens höjdpunkt, jag hade glömt hur otroligt kul snowboard är. Tyvärr blev det mitt sista åk för dagen, men nu längtar jag som aldrig förr efter att få åka igen. Någon halvbra/-dålig som vill åka till Sunnerstabacken de närmaste veckorna? 
Tyvärr slutade skiddagen inte så lyckligt som man kunde önskat. En stor looser hade rotat igenom väskorna i värmestugan och slängt runt allas ägodelar. Kamerafodral låg utspridda och alla fack var öppna. Tre av oss fick behålla allt, men Sofia blev av med sin plånbok. Som tur var fick hon tag på den igen, men det var efter att någon hade tagit alla hennes kontaner vilket var rätt mycket pengar. Tönt säger jag bara som inte kan skilja på mitt och ditt. Jag vill slå honom/henne hårt med en slalompjäxa.

Kvällen slutade i alla fall lyckligt för min del. Jag orkade inte åka pulka i Sunnersta, så istället sprang jag hem till Johanna och badade jacuzzi med henne. Det var det mysigaste jag gjort på länge och jag hoppas vi får chans att träffas snart igen även om vi aldrig verkar kunna pressa in varandra i shemat. Kärlek på henne.

Idag har jag förlorat en träningsmatch mot något herrlag från sten sture, men jag kommer inte berätta med hur mycket.

Auf wiedersehen...

Uppstigning om... 5 h

Idag har jag inget annat att säga än: ROMME IMORGON!

Det hela startade med att Bell skulle åka dit med tre i sin klass och undrade om jag ville följa med. Dock uppstod tvivel inom gruppen om detta drag varit så smart. Fem personer utgör nämligen ojämna par vilket kanske till och med människor som gått Sam kan förstå. Sedan försvann dock en tös som inte kunde följa med och vi var åter jämna liftpar. Allt var frid och fröjd TILLS... Jenny plötsligt insjuknade i en ondskefull röststjälande smitta. Ack o ve, vad skulle bli av vår endags skidtrip?
Hastigt och lustigt ringdes Sofia den pålitliga upp och räddade oss från ett fasansfullt öde som skulle inneburit mången enslig lifttur. Tack Sofia!

Info:
Bussresa från stationen 07.15
Vi ska inte ha det så kul för Jennys skull.
Vi ska bryta minst ett ben i kroppen var för Jennys skull.
Vi ska åka varje åk som om det vore "sista åket" för Jennys skull.
Både slalom och snowboard för min del.
Matsäck består till största delen av kanelbullar och pastasallad.
Hemresa kl 16:00

Trist? Svar ja.

Det är tråkigt att inte kunna lägga in bilder längre... Frågan är varför detta problem plötsligt dök upp.
Ingen som vet, ingen som vet (tralala).

Drabbad av vemodesis melankolus..

Just nu sitter jag och är lite dyster till sinnes.

Jag saknar massa människor för tillfället. Ibland glömmer man bort alla man inte träffar regelbundet, men plötsligt minns man dem igen. Vissa kan man ju faktiskt träffa eller åtminstone ringa. Kanske prata med över MSN. Men sen finns det ju även kategorin okontaktbara. Det suger.
Jag blir alldeles vemodig när jag tänker på hur många sköna människor jag antagligen aldrig kommer att träffa igen. Sådana som har betytt något i mitt liv. Gamla lärare, kompisar från andra städer/länder, min gamle spelkompis Tobias som flyttade till Skåne strax innan femman. Sådana man varit lite kompis med men som man inte riktigt kan/vill träffa ensam. Personligheter som Mojo, Ossian och Paradis-Eva (klarar mig dock utan henne). Många människor som jag träffat genom musiken. Lidingö-Lotta som flyttade till Luxemburg. Johanna och Fredrik som flyttade till Thailand. Annikas gamla geckoödla Gecko (såld, inte död). Amanda som jag lekte med på dagis och sexårs. Åmålmänniskor. Matilda och Sara - före detta bästisar som jag nu har glidit ifrån. Listan kan göras lång och längre, men ska man inte sluta när det är som roligast, så säg?

Nu börjar jag bli för melankolisk för mitt eget bästa. Men man kan ju inte vara glad jämt har jag hört.
Snart ska jag trösta mig med att jag faktiskt har stött på ganska många gamla godingar de senaste veckorna, men först ska jag njuta av att vara dyster ett litet tag till.
Jag känner mig som Ior.

Mors.

Resumé

God kväll, vänner.

Mitt rum är jättefint. Inte i bemärkelsen vackert kanske, men städat som aldrig förr. Mor är i extas och frågar sig vad som har hänt med hennes slarviga dotter. Svaret är: människor har börjat välla in i mitt hus om lediga kvällar, men hur det gick till, det vete katten. Som igår till exempel. Satt det inte 6 flickor i min soffa då? Jojjomensan, och hade vi det inte rätt trevligt? Jo men visst om ni frågar mig, sen vad Sandra i plural, en Tanska, Kristin och en liten Sofia tyckte är inte väsentligt. Det är ju trots allt min blogg, de får skaffa egna om de ska ha någon åsikt.

Just det, igår var vi ju på "turné" med storbandet också, och jag måste säga att vi hade en hängiven publik. Taket i Eriksbergsskolans aula lyfte nästan, och när jag och Ida smög runt bland lokalbefolkningen hörde vi elever berömma såväl Abbes basgångar som Eriks ända. Vilken dag! Dock saknade vi bandmedlemmen och trummisen Martin.

Så till dagens bravader. De var inte så storslagna.
Jag sov lääänge, fortsatte läsa i den destruktiva "Vingklippt ängel" (uppgift på svenskan) och bestämde att jag inte skulle gå på bio imorgon. Tyvärr. Sedan undrade Martin (frisk igen) om inte jag skulle masa mig hem till Elsa i storbandet. Nej blev svaret trots mycket god övertalningsförmåga från Martins sida. Hyvens kille ändå..
Istället träffade jag två galningar vid namn Beluf och Jenny vilket var halvt överenskommet sedan tidigare. Vi såg på Mr Bean och pratade med Sam a.k.a. Michael Jackson. Hans mamma mådde bra och han kände igen bilder från Titanic så länge man inte sa att de var från "systrar i jeans". Trevlig grabb.
Så småning om skulle Jenny hem och då beslutade sig Isabelle för att eskortera mig de hundra meterna till mitt hus. Det slutade med att hon och jag stod på ett elskåp på (?) grannens tomt och var rätt estetiska... ända tills Isabelles mamma kom ut och ropade hem henne genom lekparken. Glad? Det hoppas jag, annars blev det nog varm fisk i det grisrosa huset.

Sov gott alla trötta!


I need E!

Dö dryga dator dö, och den dryga datorn dog*. Igår.

Min e-knapp på tangentbordet är jättetrög och det tar livet av mig. Tänk er en värld utan e. Alltså inte det olagliga e, vilket jag förmodar att ni smarta själar där ute förstod. I vilket fall är detta mitt största problem för tillfället, så livet är rätt trevligt med andra ord. Sportlovet har praktiskt taget börjat då vi imorgon ska "turnera" (snälla Matti, vilken underdrift!) med storbandet hela förmiddagen.

Nu får ni leka så kul, så ska jag gå och fortsätta dricka mitt te med porrigt namn. Och det är inte förbjudet att kommentera. Uj, nu började jag en mening med "Och", det svider skarpt i de svenska generna, men som tur är har jag ju mest finskt blod i mina ådror. Vilken tur, som man säger.

Heippa!



*Inspirerad av Pippis flugramsa.

Kärlek KAN köpas..?

Kärlek är lättköpt om man har en ask med geléhjärtan att betala med. Jag har nu en hel ask med människor som kramat och sagt att de älskar mig, alla olika villiga/ovilliga. Men jag ser det såhär: kärlek som kärlek.

Hjärtan of the day:
Första hjärtat - Erik på bussen
Sista hjärtat - Hanna, utanför mitt hus
Flest hjärtan - Henrik, 4
Sista hjärtat ur asken - Mathilda som inte haft chans att ta emot det
Smörigaste hjärtat - PG
Stulet hjärta - Tor

Mysigast var ändå Julia som skänkte kärlek HELT utan betalning och Jennifer som tog ett hjärta för att kunna ge det till mig (efter att ha ätit tre). Endast en nekade att ge mig sin kärlek, men hans namn behöver inte nämnas då vissa bloggläsare blir förvirrade av detta. Man kan ju inte vara omtyckt av alla...

Dock tycker jag om ER alla, åtminstone lite någonstans i mitt förvirrade hjärta. <3

Hjärtligt tack, kram och smack!

Martin, en ängel?

Älskade änglar!

Bussen.
Gårdagens bussresa var verkligen himmelsk. Ensam på två säten hela vägen in till stan och lugn och ro. Dagen kunde ha artat sig likadant eftersom vi hade sovmorgon, men plötsligt hoppar ett helt litet hockeylag av skolungar på. När jag var yngre trodde jag mig inse hur jobbigt det är för bussresenärer att åka tillsammans med skolklasser, men jag hade fel. Så fel. De gjorde meningslösa saker hela tiden. Som att försöka slå framförsittande klasskamrat i huvudet med sin klubban, trots att de redan flera gånger observerat och kommenterat att den inte nådde fram. Ändå skulle de fortsätta och fortsätta och fortsätta...

Skolan.
Rolig faktiskt, saknade dock den ständigt syrligt kommenterande Mathilda som nu ligger dödligt sjuk hemma i sin säng. Krya på sig.
Pojkarna gjorde små hyss mot Julia, de tejpade ihop hennes ben och händer med brun packtejp - två gånger. Arg som en blöt kattunge spottade och fräste hon, men när hon väl kom loss och skulle ta upp jakten hade de sedan länge försvunnit. Tag er i akt, grabbar!

Kvällen.
Åter igen var jag, Ida och Jennifer (dock inte tillsammans) kulturella och gick på en konsert på Grand. Martin kanske inte skulle hämta saft åt mig, men tro't eller ej, han åkte ner på stan och köpte mackor åt mig och Jennifer för att vi var hungriga. En sann gentleman. Till slut vill jag tacka Elin för en fast stjärt och hennes klasskamrat Herman för hans djuriskt håriga bröst.

Adjöken, och ge mig lite kärlek imorgon på alla hjärtans dag!

Ps Försökte lägga in en av kvällens låtar - Berts ledmotiv "älskade ängel" med Lill-Babs, men ni får vissla den själva. Ds


I do not remember

Varför blir vissa dagar luddiga?
JO, man är trött ty man har sovit för lite.

Sådär kan en fysiklektion med Jonas gestalta sig... inte för att jag har haft någon sådan idag, men luddig var dagen i alla fall. Det tog ca 30 skunder innan jag över huvud taget kom ihåg något som inträffade före bussresan hem. Min första slutsats var:
1. För lite sömn.
Sedan kom jag dock att tänka på att morgonens lektioner kan ha något med saken att göra... Så mitt andra förslag är:
2. Giftiga kemikalieångor.
De gjorde mig yr och snurrig och virrig och darrig, vilket sedan skulle eskalera efter en dissekerad fisk. Vår var en flickfisk kan tilläggas. Hennes hjärna/hjärnor var rätt svåra att hitta, men jag tror inte det har något med könet att göra. I vilket fall, till lunch var det som av en händelse panerad fisk, men då varken huvud eller mage var på bästa humör blev det fil.
Husman blev irriterad på mig för att jag inte har någon egen vilja (och får betalt för det), utan hämtade saft åt Murtin. Det tråkiga är att jag inte ens skulle kunna försvara det med att "han skulle göra samma sak för mig". Martins känslor för oss ettor är inte tillräckligt starka på det kärleksfulla planet. Därför hämtade jag mjölk åt hans kompis också för att skapa nya kontakter. Logiskt, men tyvärr var det också en lögn. Jag gjorde det helt enkelt på grund av brist på egen vilja. I'll do anything for anyone. Och det är INTE ett erbjudande.

Nu kom luddet tillbaka, men jag vill bara säga att Jennifer var väldigt gullig idag med sitt hår som hon hade plattat med ett strykjärn. Do bist ein trollunge!
Till alla andra som läser det här: do bist ein gabel!

natti


Homer, jag och flickfisken...

Jag trivs i mina skor

G'day

Det var faktiskt en good day. Till en början spelade man samman med orkestern på en gudstjänst, ytterst seglivad, men jag hade mina kära trumpetarkollegor som höll modet uppe. Därefter var det dags för det välförtjänta kyrkfikat (Helenas muffins och mackor, yummi), och hur avslutas det om inte med ett stipendium stort nog att kunna bekosta en 4 gigs iPod? Mången gratulationer mottogs av damer och farbröder, och mor blev ovanligt ompysslad av tanterna vid fikabordet för att hon uppfostrat en så präktig dotter. Hurra så att säga.
Nästa anhalt för mor och dotter var Gränby där det storhandlades (mat) och dotter lämnade tillbaka de skjortor hon köpt föregående helg.
Väl hemma serverades fiskbullar i hummersås med potatis till middag. Inte illa. Sedan bar det av till IP med Bell i den hiskliga kylan för att delta på en obligatorisk trivselkväll med laget. Där var pingis den stora planerade aktiviteten, men vem vann turneringen om inte en av de kära Hassarna istället för en tös? Finalenmatchen blev ett ruggigt jämnt derby mellan far och dotter, dock vann pappa Hasse äran och två biobiljetter medan dotter Stina fick nöja sig med en andraplats och en fällkniv. Familjelyckan var gjord.
Nu ska jag tagga ner så, avslutning:

Mår man bra så mår man inte dåligt.

TJOFLÖJT!

Fullt hus

Recept på lyckad kväll:

Ingredienser:
1 st väloljad telefon
7 trevliga tösabitar
1 förflyttad soffa
3-4 flaskor läsk
Välsmakande tilltugg (popcorn eller chips rekommenderas)
Forrest Gump

Garnering:
Lite hot soft music
Levande ljus (slocknade kan eventuellt ge mindre effekt)


Utrustning:
Skratt
Kamera

Blanda telefonen och tösabiterna i soffan och bär ut  till vardagsrummet. Tillsätt tilltugg och läsk och rör smeten porös med hjälp av skratt. Blanda försiktigt i Forrest Gump för att undvika allt för starka känslorörelser. Garnera med levande ljus och lite hot soft music och grädda sedan i facket för fina minnen. Föreviga eventuellt med kamera eller annan teknisk utrustning. Njut!


Buss vs Domkyrka

Kram alla kramiga!

Morgonen utvecklades till en kalkon:
Jag satte mig på bussen imorse och filosoferade över hur fantastiskt skönt det vore med en tupplur under resans gång. Den blev inte av på grund av omständigheter jag inte orkar nämna. När bussen sedan stannade i city väntade jag med att kasta mig av bussen då det fanns risk att knocka någon medvetslös med mina innebandyklubbor. Plötsligt uppenbarar sig en lång och stilig blond grabb som stannar till och lämnar en lucka åt mig för att jag ska kunna ta mig ut. Tyvärr lyckas jag inte slänga upp min bag över axeln utan får släpa den på ett ytterst osexigt vis genom gången, men när jag klättrar ner för trappan händer ändå det värsta. Mina klubbor som hängt lodrätt på ryggen börjar glida till ett mer vågrätt läge, och när jag ska ta mig ut genom den smala dörren sätter de sig på tvären så att jag kastas bakåt av remmen på klubbfodralet. Vi kan säga såhär: jag lirkade loss klubborna så fort jag kunde, sedan speedwalkade jag hela vägen till nästa buss, blicken var fastnaglad i marken.

Kvällen blev då dagens kanon:
Jag och Ida från laget åkte tillbaka till stan efter träningen och slöt upp med Jennifer på stora torget för att gå på konsert. Lokalen den hölls i var ingen mindre än vår kära domkyrka (118 m hög och 118 m lång, 4:ans kunskaper sitter), och musiken som spelades var kategoriserad "PINK FLOYD vs COLDPLAY". Det var en rätt kul upplevelse faktiskt, självklart pga musiken, sällskapet och den välarrangerade ljussättningen - men också för att vi hela konserten kände oss som om vi drömde/satt i ett akvarium/var instängda i en bubbla. Akustiken i Domkyrkan gjorde att musiken och alla andra ljud (som applåder mm) lät väldigt avlägset svaga om än tydliga. Enligt mina källor har ljudet ca 11 s fördröjning (det ska vara därför prästerna talar så långsamt. Snark).
Vi hade kommit rätt sent, så sikten var lite begränsad, men Helenius såg man nästan hela tiden av någon anledning. Han är som en krokus. Jaja. Förutom honom var även Sofia och Gunde från 2:ans musikklass medverkande och det var anledningen till att jag orkade pallra mig dit, men det var det värt och man stötte på mycket annat musikfolk från skolan. Kanoners.

Kinesiskt talesätt: Låt ingen liten kompis bita dej utan att genast bestraffa henne, annars slutar hon aldrig.

SOV!

inlärning med musik

Goder afton.

Das orkester var rätt givande idag. Martin förklarade för oss naturare hur det kunde komma sig att en lök kan få blå ögon även om både mamma och pappa lök har bruna ögon. Efter många om och men kunde han med hjälp av ett egenhändigt tillverkat diagram visa att det faktiskt fanns en chans på fyra att lökbarnet skulle bli blåögt. Är inte sam-elevernas naturkunskap oerhört intressant, så säg?

Nötkakan (med mandel) var wonderbar by the way, såå en eloge till Husman!

glad lökfamilj


Kram på er!

Du blir vad du äter

What a week! Que semana! Mikä viikko!

Måndag - börja kl 12.35, sluta kl 13.55, en lektion
Tisdag - vanlig, okej, men de andra är ju bra
Onsdag - börja kl 08.30, sluta 09.45, en lektion

I like my life, och det blir bara bättre. Ikväll är det nämligen Elins banankaka och nötkaka som gäller, hu vilken lyx och OJ vad nyttigheter inte är min grej. Ända sedan små barnsben har jag älskat allt vad kakor heter, i synnerhet singoalla med hallonsylt. Nu har jag växt upp till en inte fullt så liten ungdom (åt 4 singoalla nyss) och inom en inte allt för avlägsen framtid har jag som vuxen avanserat till nästa nivå: Singoallaformen från diet av singoalla. Du blir vad du äter, har jag hört att man brukar säga. Jag kommer alltså bli blek och rund med ett stort rött hål i mitten (även kallat mun). Förtröstansfullt. Men jag tänker såhär: bättre än en tomat åtminstone. Jag tror jag får köra kanelbullediet istället!


Sparris och boll, sparris och boll..


Fettisdag?

Hoho, som ugglan sa.

Dagen har förflutit utan större komplikationer, och tisdagen till ära (även om det inte är den med fet- framför) hade mor i stugan köpt semlor, så det känns som att mina ambitioner om att ha en nyttig vecka har krossats ännu en gång. Ack o ve. Dessutom tvingades jag köpa godis med Jennifer för att fira att det finns människor som lämnar in borttappade busskort. Det finns alltså hopp för mänskligheten! ...även om den tekniskt sett kan komma att förgöras av en stor och ondskefull meteorit när om helst. Hoppingivande biologilektion idag med andra ord...

Skolan förgylldes dock av att käre gamle Jonas höll en förvirrad fysiklektion där han visade upp sin tveksamma talang för rita termosar på svarta (nä nu ljög jag - vita!) tavlan. Dessutom drog Per en liten ordvits efter att ha sett Jonas måla upp ett skovelhjul som drevs av en vikt i ett snöre:
- Vad står det på vikten? ...Eller är det av vikt

Lite lågvattnmärke kanske, men kl 15.30 efter en stor kopp kaffe i den gröna muggen var det rätt kul. Nog om mitt, dags för los tareas matemáticas.

Kjolen!


Pigg och glad kl 06.00

Ojoj, nu ska tokmoncan ge sig in i bloggspace, hur ska detta sluta?

Här sitter jag runt kl 11 och har varit vaken och PIGG sedan 06.00 - en raritet vi sällan kommer erfara framöver - efter en 10-11 timmars lång sömn (ovanligt det med). Vadan denna lyx? Jo, vecka och helg var rätt sömnlösa (som vanligt) och ibland innebär det att man känner för att endast vara vaken ca 6 timmar på söndagen. Vi kan ta en liten redovisning på vad jag haft för mig sedan fredagen tog sin början:

Fredag:
skola - slutade i ett mindre snöbollskrig
fika - med "brorsan" som bjöd på blåbärsbulle, gräddbakelse och napoleonbakelse. Tjockis. Mmm
middag - köttfärspaj och soppa. Mmm
kväll - filmkväll med Martin och Jennifer. Fick teer i present varav ett hade porrigt namn. Kram på dem


Lördag:
väckning - 06.15
match - 08.30 (vinst ^^)
handla - skjortor som jag antagligen kommer byta
promenad - med Isabelle och Jenny utan hennes galna hund
städa - mycket och länge
middag - med några oldies, mycket trevligt trots avsaknad av Emma. Kram på dem
natt - stora smärtor i magen vilket medförde sömnlöshet

Söndag:
vakna - ca 13
göromål - låtsades plugga hela dagen
middag - oviktig, men marinerad oxfilé med klyftpotatis
sovdags - runt 7
21.30 - Isabelle ringer men låter mig relativt snart somna om

Nu ska jag gå och äta en smula innan jag åker iväg med bussen till min kära skola (börjar kl 12.35, yey) och har musik.


Humdiddidum...najs bajs, vi hörs, jo?