Dagens Jonas

Jonas röstbrevlåda på mobilen:

"Hej, du har kommit till Jonas. Lämna ett meddelande efter pipet... men jag kommer antagligen inte lyssna på det."

Två gift(s)

Idag kom två extrapresenter. De gjorde mig lite lycklig i magen även om denna kroppsdel liksom hela jag ibland har svårt att bestämma sig för vad den tycker.

Den första saken jag såg var en liten röd ask som hade hamnat i min brevlåda. Den innehöll ett alldeles eget Murmeldjur (om än i annan skepnad) med blomma och hjärta och födelsecertifikat. En liten hälsning hade denna nyfödda krabat med sig, alltihop från en viss herr Walnöt. Tack Martin, jag blev glad som en stork!

Den andra gåvan kom hemspringandes till mig efter nio. Två damer, mina alldeles egna två damer, bar fram en liten gåva i form av en inslagen DVD. På denna fanns "Just the way you bake a cake" - del två! Massvis med scener ur vårat gemensamma liv fladdrade förbi, och ja, det har ju varit vackert måste jag säga!
Förutom denna fantastiska lilla skrattkavalkad fick jag en hemmagjord tröja som var olagligt ful. Eller ja. Olagligt ful åtminstone, de hade köpt den, för den liknade mig lite antar jag. Den hade jag på mig idag under sköna, gröna Skrapan-tröja. Fiiint.

"Fika" (dvs sitta med en tekopp från ett annat bord) på storken med Julia var också bra. En bra dag tror jag.

Pöss

Mamma Mu, hur mår du?

Drama, drama, dama!

Mor räcker över sin mobil till mig. Inget konstigt med det. FÖRUTOM att hennes hand är 30 gånger så stor som den brukar vara och mumifierad (dvs bandagerad)!

Elaka tekoppar och trappor hade konspirerat mot henne på läkemedelsverket, så hon hamnade på Ackis och fick sy lite här och lite där. Sötmamman! Stackars liten!

Krya på sig!

Monique

Oj, oj, oj.

Min mobil har varit totalt urladdad hela dagen, och vad ser man när den till slut är återupplivad? MASSVIS med SMS! Det är så roligt att folk bryr sig! Och nej, jag försöker inte leka populär, jag har bara tur. Eller otur, med tanke på vad jag tycker om att skriva SMS. Det är jobbigt, men i vissa fall, som idag, kan jag göra ett undantag och svara! Men nu kan ingen förvänta sig ett svar på hela kommande år, mina SMS-reserver är slut and gone for ever.

Dagen har varit bra med undantag av en liten klump i magen som växer nu (OBS - inte gravid!). Men den tar vi tag i en annan dag!

Ring, ring!

Iiih! Jag lider av kaffesyndrom - okontrollerad glädje i sin renaste form!

Nyss satt jag på toa (ja, trots att jag är supercool och 18 år så gör jag sånt), och vad händer?
Svar: telefonen ringer.

Fråga: vem ringer Monica? Kan det vara mormor med en enkel tulipan?
Svar: NEJ! Det är Rudiie, Andrea, Julia och Siri som sjunger och skrattar och lyser rakt igenom telefonluren och in i mitt hjärta.

Detta var dagens skönsång, dagens flagstång, ja, kalla det vad du vill, glad blev jag.

Hoppla!

Happy birthday to mee...

För att summera fortsättningen på min födelsedag:

Sömn.
Vakna och inte kunna somna om = ligga och vänta och bygga upp födelsedagsspänningen!
"Väckas" med sång, paket, tårta och söta familjemedlemmar.
Spännande paketöppning med barnsligt leende på läpparna.
Tårta!
Slappande och väntan på Hanna och Isabelle...

... vilket jag verkar få fortsätta göra!

Puss!

image229

Lycklig flicka berättar om dagen före intåget i myndigheten

Ååååh.

Nu är jag 18 år, och gårdagen som jag räknar in i min födelsedag (trots att jag egentligen inte fyllde år förrän kl 24) var den BÄSTA 18-årsdag jag någonsin har haft.

Winter Swing. Som jag älskar det. Underbart på alla sätt och vis. Vi spelade lite med musikklassen i början, och insatsen var vällan godkänd även om de flesta gjorde missar lite här och var. Jag hade tex glömt att klippa min bas-nagel, så jag fick akut bita av den på scen. Ingen skada skedd dock.
Sedan fick man gå upp och börja fixa min och den undrabare Gustavs födelsedagstårta/tårtor. Marängbottnar med daimgrädde i mitten och hallongrädde på toppen. Men innan dessa skulle avnjutas gick vi ner i vinterträdgården och lyssnade till musikskolans storband. Erik Larssons solo, säger jag bara. Och den lille knutten på trombon, nästan hälften så gammal som jag, solade och blåste på gjorde han! Sköning! Förstetrumpetaren fick också en bit av mitt hjärta, så var han ju norsk också...
Efter extranumret (som hade en touch av Baby Elephant Walk) skyndade vi upp till "artisternas" matsal för lite lunch och, framför allt, tårta! Alla var glada, och gladast var jag och Gurra som fick sitta ner när de andra sjöng. Det är en tradition som vi har skapat, att vi bjuder på tårta för att vi fyller däromkring med två dagars mellanrum. Hoppas att Winter Swing inte "avskaffas" till nästa år!
Dags att springa och lyssna igen! Vi kilade ner till bottenplan och fick se den roligaste show jag någonsin har sett! Jag och Ida satt och vred oss på våra stolar och någon gång vrålade jag rätt ut av skratt. Det var tre bröder som clownade sig med musik och rätt udda instrument:

  • En sopkvast med en tvättbalja och ett gummisnöre fastsatta agerade kontrabas. Den var till och med kopplad till en förstärkare.
  • Vattenkannor med munstycken i pipen agerade trumpet och saxofon (?)
  • Ett ukulelefodral som kopplades in och visade sig ha strängar på baksidan
  • En toalett
  • En läskflaska som skakades så att spruten fick agera slagverk
  • En (lång!) plastslang med en tratt i ena änden och trumpetmunstycke i andra
  • Skedar, bröd som revs på ett rivjärn, chipspåse, ja, listan kan göras oändlig, så vi slutar här, innan det är för sent!

De var galna, så vi bestämde oss för att titta på dem senare på kvällen när de skulle spela igen. Då hällde en av dem ut en påse chips över mig sedan jag svarat "yes" på hans fråga "do you like these?". En annan av bröderna friade till mig medan han råmade och knäppte upp sin skjorta. Den tredje trummade på Klaras huvud. Vi höll även på att få den trumpetande slangen med tratt i huvudet när min blivande make svingade den som ett lasso över huvudet. Det bästa var att de var så duktiga musiket att de fick de här fjollerierna att verka proffsiga!

Ingen gjorde anspråk på min biljett, så vid 6/7-tiden sålde jag den utanför folkets hus för 250 kr. Yes! Det tog dock ett litet tag, mycket frysande och lagom mycket vänskapsknytande blev det med de ordinarie biljettförsäljarna. Mysigt och kyligt. För att inte tala om ekonomiskt!
 
Man gick lite hit och lite dit, träffade någon man kände, lyssnade lite på musik och gick vidare. Hängde lite på puben Harrys. Kikade ner på alla dansande par från en balkong och berättade flykthistorier. Gick och köpte godis, var på "BK" för en cheeseburgare. Dansade en födelsedagsdans med Gurra och min putrumpa. Fnissade lite. Log massvis. Hörde samt deltog smått i någon av de många och långa diskussionerna om köttrosor. Såg en gammal vibrafonist som uppenbarligen hade käkat en hel öken (raspröst deluxe) och som dödade någonting varje gång han lika stabilt slog till de små brickorna. Oftast såg han ut att döda en hare eller så, men någon gång blev det en hel älg tror jag. Han var skön. Chill on the grill kan vi kalla hela detta runtflytande.

Sedan, helt plötsligt, var klockan mycket. Den var... nästan tio i tolv! Ojojoj, Moncan fyller ju år snart, kom jag på, så nu var det dags att springa upp och hämta leg:et! Jag hade nämligen en väl utarbetad Plan som jag hade slipat på i flera månader. Och jag genomförde den (!):

Strax före tolv, ca fem minuter i, gick jag fram till baren och sa "Hej, jag är omyndig, kan jag få köpa en öl?". Mannen bakom disken tittade lite misstänksamt på mig och sa att, nä, var jag inte myndig så fick jag inte köpa öl här, inte. "Jag kommer tillbaka" sa jag, och gick därifrån, glad i hågen över att första steget i Planen hade gått i lås.
Fortsättning följer...

De sista minuterna av mitt 17-åriga liv avverkades med de kvarvarande homiesarna: Klara, Ida, Sebastian, Abbe, Helenius, Erik, Henrik, Ellinor och Gunde. Alla greps av spänningen, och några var lite på lyset, så de var ju extra glada. När klockan slagit 18 år fick jag lite kramar, hurra och sång (utan komp från Solskensorkestern), och sedan bar det av för att fullborda Planen.

Vid baren stod nu två kvinnofolk. Var fanns min barsnubbe?! Tack och lov hann han komma tillbaka så att han precis hann ta min beställning: En Stor Stark med näven slagen i disken. Han skrattade, och så vart vi goda vänner. Så goda vänner att han bjöd mig på ett litet glas med något som luktade vanilj och smakade hostmedicin. Tack!

Nu skulle Elinor och Henrik skynda till sina bussar, men vi andra drog ner på Harrys för en kväll fylld av glädje i alla dess former. Underbara männsikor! Till och med Arne kom förbi och grattulerade, även han lagom glad.
UNDERBARA, UNDERBARA BÖRJAN PÅ FÖDELSEDAG!!!

Lycka, lycka, lycka.


(Tack till alla er som hjälpte mig att uppnå lycka!)


Tönt och tönt och tönt och tönt.

Just det... Om någon vill ha min Winter Swing-biljett (hallå, 380 spänn, jag vill inte slänga bort den bara sådär) så är det bara att ta den. Annars får jag pracka på den på någon. Som om jag inte har försökt. Som om jag har lyckats hittills.
Töntar vill jag bara säga till alla. Man kan faktiskt gå ensam på en jazzfestival, för jag kommer vara där och ta hand om eventuella töntar så gott jag kan. Kanske till och med bjuda på tårta om ni har tur.

Tönt kan du vara själv, snusk-Moncan.

Das sömn, jaa?

Jag vill bara säga:
Sänggång före nio igår + sovmorgon = Mellan 10 och 11 timmars sömn.

Det märks inte.

God natt.

Geléråtta MED svans

Jag säger:
- Jävla hål!
Jag tänker:
- Men jag då?


Rimstuga!

Vi har en dagens!

När orkestern var slut antydde ett stort missförstånd att vi nog alla var lite trötta trots allt:

Sarah tänkte sig att hon ska prata med Husman (Elin om man vill kalla henne vid namn) om korpfotboll, men istället råkade hon säga korken. Ida som stod brevid lyssnade uppenbarligen inte så noga till samtalet, för med drömmande blick började hon längtansfyllt prata om Storken (ett café). Vid det laget hade jag blivit fruktansvärt nyfiken och frågade "Vad är sorken?".

Korpen blev korken som blev storken som blev sorken. Vackert!

Vad är det för dag idag? Jo, det är Emmas födelsedag!

Vem fyller år idag?

image226

Jo, det är Snygg-Emma! Men hon är inte bara snygg...

image227

Hon är flitig också! För att inte tala om...

image225

...hennes goda tandhygien och raka tänder sedan hon och jag var tandställningskompisar. Om man är med Emma...

image222
image223

... är det alltid sol. Konstigt. Hon och jag är lite crazy, men vi är nog gjorda av samma skrot (utan korn). Skruv-skrot!

image228



Grattis till dig. Jättegrattis!





Snö, Snow, Nieve, Lunta

Igår när jag gick hem från bussen smakade luften snö, men marken var bar.
Igår kväll när jag var ute och sprang, så smakade luften snö, och jag hoppades att jag smakade rätt, men marken var bar.
Imorse när jag sprang (utan att snubbla på en grushög) till bussen smakade luften snö, och marken var vit och ren.

Jag tror inte folk förstår hur glad jag är över att det har kommit snö, att den kom just nu! Det är nämligen så att en av mina favoriter, Emma, fyller år imorgon, och hon har fasat för att behöva uppleva en födelsedag utan snö.
- Det har ALLTID varit snö på min födelsedag.
Hon vill ju bygga snögubbar, åka pulka och hålla på med andra vita aktiviteter. Det vill jag att hon ska få göra, jag hade till och med en reservplan där jag själv skulle snöa lite med allt vad vitt jag kunde hitta. Om inte vädret hade tagit sitt förnuft till fånga alltså. Det är ju något magiskt över detta. Jag tror att något stort är på hennes sida, att godhet lönar sig. Emma är beviset.


May the force be with you.


Jonas, Jonas, vad vore Skrapan utan dig?

Man kan alltid lita på att Jonas ska sätta guldkant på skolvardagen. Flera gånger om till och med.

I Jonas rum som han delar med två andra lärare har han ett skrivbord. Ovanför nämnda skrivbord finns ett antal välordnade pärmar i fina färger på en hylla. Idag fick några i vår klass veta vad som fanns i dem. Det var inte övningsuppgifter, inga prov. Inte ens några instruktioner till labbrapporter - nä, det var... ingenting alls i dem faktiskt.
- Men det ser ju snyggt ut i alla fall, uttalar han sig, och jag kan riktigt föreställa mig hur ögonen glittrar och hur extremt nöjd han ser ut. Jonas är ju bäst!

Jonas är även en kille som har lite image att tänka på. Därför tänkte han luta sig lite nonchalant mot närmsta föremål när treorna överföll honom angående "Strövtåg i Matematiken". Tyvärr (för honom och till vår stora glädje) var närmsta föremål en brandsläckare med urdragen sprint. FSSCHHT! sa det.
Jonas förskräckta min var obetalbar.

Tjupp, lek inte med elden!


Ida, min vän på en skida.

Hoppsan! När jag läste en liten kommentar i min blogg kom jag på:

Imorse träffade jag ju Ida, och det var ett solstråleögonblick! Vi lyssnade på "Sponge" på hennes grova 8 gigs mp3. Fantastiskt nog så var det en musikvideo, och mp3:n hade skärm, så det trädde fram massa män i hawaiiskjortor. Inget är så bra som hawaiiskjortor en tidig måndagsmorgon!

Aloha!

image221

Kemi

Slutprov i Kemi A imorgon.
Önska mig lycka till!
Fast jag är inte nervös, det har jag ingen ork till.
Nu ska jag ut och springa. DET har jag ork till!


NaCl


Långt inlägg om ingenting

Det är något magiskt med dagen efter en natt med väldigt för lite sömn om man har sovit lagom länge tidigare nätter. Som idag. Man (läs Monica) blir hyper och lite lycklig för att sedan slockna när man slappnar av hemma i en fotölj/läser kemi vid matbordet.

Morgonen började i och för sig bedrövligt med att jag snubblade och slog upp handflatan en smula på väg till bussen. Fast då fick jag ju något att klaga över, så jag är nöjd ändå. Det hela bra:iga kom igång när bussen hunnit till klostergatan - Jennifer väckte mig genom pillande i skrattgroparna. Jag gillar faktiskt att bli väckt på morgonbussen, det är jättemysigt så länge jag kan sova vidare sen, vilket hon tillät. Stackars Hanna förresten. Hon drabbas alltid av mitt smått usla morgonhumör. Men idag fick hon smaka på lite soligt humör också till slut.
Dagen fortsatte bra med en enkel lektion i Fysik B med wonderbare Jonas. Den fortsatte bra igen med en lång svenskalektion som hängavs åt plåsterletande och omskrivning av en "ungdomsartikel" som egentligen var blä. Nu kommer det bästa: HÄR TOG SKOLDAGEN SLUT!

Trots detta gick jag och några töser till matsalen för en lunch som var ovanligt trevlig nu när man inte behövde stressa. Samtalet var lagom givande och gurkskivorna gröna som skrapan.
Sen vart det lite plugg med Elsa, J-furr och Johanna i das bibliotek. Där hade vår skånska bibliotikarie fullt sjå att tysta mobiler och kaxiga ungdomar. Grrrrabbarrr!
 
Bussresa hem: klart godkänd! Fick chans att åka med 5-6 olika (...men alla lika...) trevliga personer. Yes!

Kramkonto för dagen: väl påfyllt! Kan väl dela med mig lite, så: Kram!



P.S. Inget kaffe! D.S.


Svart som min själ

Min tunga är för tillfället svart(!). Av vinet till mors födelsedagsmiddag. Man kanske skulle ta och ljuga lite då? Passa på, menar jag...

Det bästa med kemi:

Vad jag gillar mest med skolämnet kemi är:

Alla svar finns i det periodiska systemet!

Buss som alltid...

Din mamma är allt jag har att säga. Eller hade varit om jag inte hade varit så galet dålig på det där med att få skrivkramp.

Inatt räddade Emma mig, trots att Caleb just hade friat till Julie och man höll på att leta efter stackars Luke. Hon är bra att ha, sade alla getterná. Hon löser de där sakerna som behöver lösas. Gå till Emma om ni vill knyta upp en knut!
Sedan drömde jag bussdrömmar som tog mig till Gränby (Uppsalas största inneställe). Detta till tonerna av Bruce Springsteens Devils and Dust. Aldrig har den i vanliga fall jättetråkiga skivan varit så jättebra. Mer gitarr till folket.

Nu ska jag göra all den kemi som jag inte har gjort de senaste veckorna.

Spürk.

En av de tre musketörerna!

Tre anledningar till att Isabelle i det grisrosa huset faktiskt är BÄST:
- Isabelle är ägarinna av det bästa smeknamn jag någonsin har hört: Beluf.
- Hon är har hittat fulheten i mig och är minst lika ful själv.
- Hon kan bryta igenom islagret jag hamnar i ibland, hon gör det innan det är för tjockt.

F

Just nu har jag ett hål i mig. Jag känner mig tom och lite värdelös, och all stoppning är slutsåld för ett tag framöver. Hålet sitter i magen, men inte *** syns det någon skillnad på utsidan. Töntmage.

Det Emma säger är lag


Du var otroligt snygg för att vara så ful
Det kan vara mina glasögon eller så är det regnet
Eller så är det bara kärlek




Jag mindes att detta var vad jag hade TÄNKT skriva i mitt förra inlägg. En mycket insiktsfull liten dikt, kan vi kalla det, om kärlek. Varsågoda!

Kom och se Skrapan BB spela!

Om någon vill gå på Winter Swing (en jazzfestival här i Uppsala) nästa helg så har jag antagligen en biljett över. Antagligen.
Priset är egentligen 380 kr, men Du kan få den gratis av mig. Låter det inte lite lockande? Annars får jag väl försöka pracka på någon stackare den, eller ge den till mor.

Det är faktiskt en skön festival, och jag fyller ju 18 efter kl. 24. Det blir nog en fin dag med marängtårta, musik och vänner.

Puss!



Välkommen till Uppsalas egen
jazzfestival


Den 26 januari arrangerar vi åter vår populära jazzfestival. Inför denna festival har vi ett antal nyheter att berätta om.
Årets program innehåller många intressanta kvinnliga musikanter. Amerikanska sångerskan Prudence Johnson, som gästar John Högmans kvartett. Sångerskan Trudy Kerr från England som sjunger med Jan Lundgren trio, Bria Skonberg från Canada spelar trumpet med Peter Lind and the Cabaret Band. Svenska pianisten Birgit Lindberg som gjort come back "på gamla dar", Hanna Elmqvist sjunger med Björn Jansson Super Eight och Ingela Nelson sjunger med Swing Delight mm.
Sedan har vi alla herrar:
Jashgawronsky Brothers från Armenien, pianisten Anders Bromander med trumpetaren Jan Allan och nyckelharpsvirtuosenOlov Johansson, pianisten Ulf Johansson Werre, Sweet Jazz Trio med Lasse Törnqvist, Claes Janson med blågul Blues,TrioX från Musik i Uppland, Skrapan Big Band m fl.

     150 musiker på 5 scener
I Atrium konferens 13.00-02.00

 

Hemsidan för eventuellt intresse...

Jag vill ha:

... någon att kolla på handbolls-EM med.

... ett par hörlurar.

... en hårddiscsrensning för hjärnan. Det finns mycket skräp att ta bort där.



Prioritet 1 (dock inte nödvändigtvis just dessa):
image220


Jawol!

Jag träffade Isabelles tysk idag när vi skulle till Allianshallen för en match. Hon var mysig och lärde mig en ny mening som jag inte kan stava: Ich möchte ein eis, bitte! Det ni!

Ni bist gablar allihopa!

Bragder och Brrr

Jag vill bara berätta snabbt om kvällens bragder (jag hade flera medskyldiga):

  1. Köpa godis för 98 kr (jaja, skratta ni, jag tyckte det var mycket)
  2. Se nästan tre filmer
  3. Göra om Dracula till något så ofarligt som Drak-Ulla
  4. Den största bragden av dem alla: springa hela vägen från Julias lägenhet, förbi fyrishov och till närmaste busshållplats därifrån. En omväg blev det, men jag, Gurra och Jacob hittade till slut rätt, och vi hann med bussen trots att tiden inte var på vår sida. Springa, springa, springa - långt blev det. Vad bra vi var!


Jag ogillar en av mina lärare skarpt. En vacker dag hoppas jag att denna person ska lära sig att visa lite respekt för sina elever. Tills den dagen kommer ska det fortsätta krypa i mitt skinn på varje lektion med nämnda lärare. Brrr!

Prestationer är bra, jao, jag är stolt som tuppen!


Moncan, das fjolla

Hej. Just detta lilla korta tillfälle vill jag hänge åt lite självhat. Jag vill med andra ord hata mig själv lite. Vem tror jag att jag är egentligen? Sluta vara så bitter och ta dig samman!

Jag tvivlar aldrig på att folk kan älska mig. Aldrig. Men det beror på att det är så få som har sett hela Moncan. Och de blir bara färre. Med "hela Moncan" ingår historia, dvs utveckling men även familj, kompisar, medgångar och motgångar. Utan dem inbillar jag mig på något sätt att man inte kan förstå varför jag ibland beter mig som en skunk.

Jag är en skunk. Men tack och lov är jag är ful också. Ful är något positivt, bara så alla vet, det är när jag är som fulast som JAG älskar mig mest. Idag har jag haft stunder som inte var så fula. Fulhet handlar om insidan, inte om utsidan, såvida utsidan inte speglar insidan. Det är okej om ni inte förstår, det är en sak som är svår att förklara, ni kan nöja er med att veta att fulhet är något bra.

Trodde ni att jag var djup nu? Där hade ni fullkomligt fel! Det här var väldigt odjupt, även om det som alltid fanns en viss botten i det hela. Tolka aldrig mina inlägg för mycket, vill jag varna er för. Det är så lätt att tolka fel.

Men trots att jag kör på hatlinjen ett litet slag nu, så är jag är ändå nöjd, för jag har tagit en form av beslut ikväll som ful-jag:et kan godkänna. Joy!

Krrraom!


Hemligheterna hopar sig inte

Vad är det med människor? Nu är vi uppe i 62 individuella besökare på en dag! Party, jao!

Som belöning får ni veta vad jag skrev om igår, för det blev ändå inte av:
Jag hade fått ett erbjudande om att kanske kunna åka och studera utomlands ett år, nästan helt gratis. Inga krav och kanske USA eller Australien. Men nu är jag för gammal för att söka nästa år, och ansökningstiden för i år tog slut i höstas.
Det känns synd, men skönt! Fast jag måste erkänna att det kändes som 50/50 om jag skulle åka eller inte. Å ena sidan har jag Uppsala, där jag för tillfället trivs väldigt bra och faktiskt, otroligt nog, är lycklig (för det mesta, alla har väl dåliga dagar). Å andra sidan skulle jag fått uppleva vad som antagligen skulle bli det bästa jag skulle gjort hittills i mitt liv (med undantag av att börja spela trumpet).
Men man kan ju alltid resa ändå. Så slipper jag gå om ett år. Men det hade varit kul att få VÄLJA att jag ville stanna hemma, även om jag samtidigt har önskat att något skulle sätta stopp för "planerna". Jag känner mig som en kluven hårtopp.

Men ikväll blir det kul! Puss!

Bara för att.

Vill bara säga:

*Idag har jag haft skoldag till kl 18.00, och det kändes inte för långt, nä, för från 14.25 var det musik, och sådant gillar vi ju. Trevligt bussällskap fick man också med några charmiga musiker.

*Isabelle har en tysk hemma.

*Jag och Jennifer roade oss kungligt vid den buckliga spegeln vid kiosken när vi hade kollat vad det skulle bli för lunch. Att det skulle bli pannkakor (mums) kom vi sedan att förtälja för Julia och Mathilda med en rebus: en diffus panna minus "a" plus en höna med en tom pratbubbla. Mathilda löste den precis som Vanish löser smutsfläckar på era kläder. Good job!
image219

*Jag har uppdaterat mitt förra inlägg med en kaj-bild. Kraaaa, vad fin den är!

*Imorgon ska jag köpa en födelsedagspresent till mor, samt ett par svarta jeans till mig själv. Från Monki. Kanske.

*Imorgon får bli en bra dag, för det förtjänar jag. Samt de som behöver umgås med mig.



Gos

Uuusch

Min ömma moder har kommit med ett förslag som helt plötsligt har gjort mitt liv mycket mer komplicerat. Jag önskar att hon och min morbror aldrig hade kokat ihop denna soppa, för då hade jag kunnat fortsätta att leva lyckligt ovetandes. Det är inget hemskt, men det är något jag måste ta ställning till, och det är så många, så många aspekter i mitt liv som påverkas av och som påverkar beslutet. Och som alla ni som varit och fikat med mig vet, jag är usel på att ta beslut.
 
Jag ber om ursäkt för att jag är så kryptisk, men jag känner att detta måste vila någon vecka innan jag skriver vad det handlar om på bloggen. Jag vill hinna berätta det ansikte mot ansikte (eller lur mot lur) för några kompisar och inte att de ska läsa om det här, på bloggen. Äsch. Det är inte som att det är något som är bestämt. Ingen fara på de kråkfyllda taken. Det är ingen mörk hemlighet, ingen hemlighet alls till och med. Jag kan berätta om du frågar. Annars kan du läsa vad det var om en vecka.
Som sagt, jag vill inte låta kryptisk, men mitt huvud snurrade, så jag var tvungen att skriva av mig lite.

Pöws.


E-brevvän?

För någon dag sedan letade jag efter en and att ha till ett inlägg. Då stötte jag på en underbar målning på några gräsänder, så på rent infall skickade jag ett mail till konstnären:

Hej, hej Ingemar. Jag har bara kikat jättesnabbt på din hemsida, och jag måste säga att jag verkligen gillar bilden med gräsänderna. Mer gräsänder åt folket!  

Må bra! / En Monica

Jag trodde ju aldrig att han skulle svara, men ett charmigt svar fick jag...

Tack för det, och det var ju passande att heta Ka(i)ja om man gillar fåglar, avundsjuk jag blir....
Varma Hälsningar
Ingemar

image218

... och dessutom hade han bifogat en bild på två
söta kajor! Nu ska jag maila och se om jag får hans tillåtelse att lägga ut bilden på bloggen! Det här var en skön grej, det var ju roligt att maila med folk man inte känner, vet jag!

Tjupp, tjupp!

Ingemar Nyströms galleri
Ingemar Nyströms konst till salu
Ingemars blogg

(...som ni ser fick jag tillåtelse. Är de inte ljuvliga? Jag känner mig för "fattig" för att köpa originalet för 3500, men en "kvalitativ reproduktion" för någon hundring kan nog mycket väl komma att hamna på Moncans vägg! Kraaaa!)


Work it out, work it out Barbie - yeah! (från ett gammalt kasettband)

Herre min skapare!
Vad är det för ett blont och hurtigt monster till tränare 92:orna/93:orna har?! Tjejen är galen, 2 h och en kvarts träning med mycket spring som avslutades med fys. Men detta var inte fys, nä, det här var tortyr. Jag kan säga att A-lagets gamla vanliga fys inte går att jämföra med detta! Oj vad det brände. Mina ben är fortfarande ostadiga. Aj.

Gympan var kul idag. Vi fick leka. Det var som på den gamla goda tiden, tunnelkull, doppboll, spökboll, kedjekull - allt man kan önska sig. Klassen var vild och galen som vanligt, det fuskades lite här, tacklades lite där, och alla hade nog rätt skoj. Det var inte som lektionen vi hade med Jonas, men den var lite fin ändå. MUMS!


Puss, och tveksamt om jag klarar av att ta mig uppför trapporna imorgon och göra ett inlägg. Tveksamt.

Texas, Texas, vad vore jag utan dig?

Idag började min dag bra. Vi skulle ha vår andra lektion i Fysik B - trodde jag, ja!
-"Vad gör du, Moncan?" frågade en sammanbiten Mathilda när jag plockade fram fysikgrejerna. "Vi har ju matteprov..."
Woopsie. Men istället för att känna den iskalla hinken med vatten i blodet bubblade det upp ett skratt. Jag tyckte att det hela var lite komiskt (blir väl inte lika kul att få tillbaka provet...), och tack och lov hittade jag en riddare i skinande rustning, Grim den Noble, som lånade ut sin miniräknare. Texas den gamle godingen (var är min?!), och, icke att förglömma, en 4 cm lång ingående linjal.
Det blir godkännt i alla fall. Ta i trä och allt det där.

Lite chill svenska och engelska, och svisch ned på stan med en Rudie som tog med Moncie till Monkie. Inget inköptes dock, men det hamnade nog lite dreggel på ett par svarta slimmade jeans. Jaja. Det enda jag köpte till slut var skolmaterial, två block och två fyrfärgspennor. Kul...

Nu får det vara nog!

Anden

Andrea är så bra för att:
- Hennes smeknamn är mysigt.
- Hon lyckas få godispåsar i huvudet när hon har "sockerförbud".
- Hon blir sötare och sötare för varje gång man träffar henne (och jag som inte känner henne så väl än... var ska detta sluta?!)!

image217

Sängen väntar

Ibland kommer jag in i ett jättekonstigt tillstånd. Då är jag inte ledsen, men det är i princip omöjligt för mig att bli glad också. Det är på något sätt som att kroppen och hjärnan konspirerar tillsammans och får mig att tro att jag ser på TV istället för "upplever".
Då fastnar leendet halvvägs och lämnar ögonen tomma. Och när *pip* (man får ju inte avslöja vissa saker) dör i ena änglagård så gråter bara ögonen utan att det hugger i själen. Fine *pip*. Älskade gubbstrutt.

Tur att äckeltillståndet inte innfinner sig så ofta då. Men ikväll gjorde det det. Förlåt för att jag var så degig.

Bajs

image216

Åååh ååh åååeeemma, emma, åh emma, emma, att alltid, alltid bli min!

Jag tyckte att denna kategoris första inlägg bör tillägnas Emma, dels för att hon är en av mina äldsta kompisar, och dels för att hon faktiskt har varit min mest hängivna kommentatör. Så... varsågoda!

Varför Emma är BÄST:

- Hon är så otroligt lurig.

- Emma ser människor som pussel och inte som bitar.

- Denna underbara tös fyller i Januari och är därmed lika skruvad som jag!


Tam-tadaa

Okej, den nya kategorin är snart född! Jag börjar att sortera in ett gammalt inlägg om två sköna bönor som jag anser passar in. Sen får vi vällan se vad som kommer!


(Namnet på kategorin lär ändras, för det är inte tillräckligt fult. Men än så länge heter den "Bäst i test?". Brrr...)

Jag har en plan! - Sickan

Igår, eller idag väldigt tidigt på morgonen (välj själva) åkte jag buss. Då tänkte jag på lite det ena och det andra, och kära vänner, nu ska ni få höra två av de så kallade tankegångarna.

1. Jag tror att jag älskar dem jag var i samma hus som igår kväll. Allihop. Jag skulle kunna vara überful (som i fuldag) och ändå känna mig vacker med dem, och det är inte dåligt alls, go vänner. De är sköna, och rara, och jag tycker om att krama dem! Gurra kan också få vara med på ett hörn, trots att han valde handbollen igår. Han hör ju ändå till "gänget". Emma får också vara med för min del, för hon var ju inplanerad igår, även om sjukan hann ikapp henne. Jag tycker om att krama henne.

2. Jag har en liten plan som går ut på att jag då och då ska göra inlägg tillägnade kompisar som har kommenterat i min blogg. I dessa ska jag med 1-3 motiveringar förklara varför de är bäst. Dvs saker jag gillar med dem.
Jag tyckte att det här var en bra plan, för då slipper jag själv göra så svåra val, och så kanske jag till på köpet får fler kommentarer från människor med stora egon. Eller stora Egon. Yes! Projektet ligger dock på is till en annan dag.

PUSS!


Ungar... mitt herrskap... gruppen..?

Jag förstår inte varför folk hänger upp sig så mycket på könsindelning här i Sverige. Jag menar, i USA säger man guys, och har därmed täckt in varenda kotte som närvarar. Jag kan inte komma på att vi har något sådant ord i svenskan (men rätta mig gärna om jag har fel), så därför använder jag i princip alla gruppindelande ord då och då för båda könen. Några favoriter som exempel:

Grabbar, som är lagom töntigt och därför funkar på alla. Det är mitt optimala "guys".
Flickor, som väl ibland används med lite ironi mot killar, men jag gillar't!
Kompisar, som är ju redan neutralt, men jag tycker att det ska få vara med ändå, för det har lite charm.

Killar och tjejer använder jag dock för det mesta i deras ursprungliga betydelse, de är för vanliga och normala för att ändra på. Pojkar och töser är också lite känsliga att använda som ett samlingsord, de är lite för söta för det. Annars är jag inte så kinkig.

Hej hopp!


Lakrits: lákris eller lackris?

Jag tror att man medvetet har gjort tuggummipåsar och godispapper prassligt för att den stackars innehavaren ska bli överfallen av tiggare och därmed behöva köpa nytt godis snabbare. De jävlarna.

Kyss mig - honey, honey! Kyss mig! (flower lyrics)

En dag hade jag tittat på Bridget Jones dagbok (underbar låt-inte-hjärnan-koka-över-bara-för-att-hänga-med-i-handlingen-film för övrigt). Den avslutas med en något uppseendeväckande kyss, och då började jag tänka på kyssar. Detta skedde förstås bara på ett naturvetenskapligt plan, jag menar, skulle jag låta det gå längre? Skulle inte tro det!

Mina funderingar rörde sig runt hur man över huvud taget kom på att man KUNDE kyssas. Vem uppfann kyssen liksom? 
Först tänkte jag att nog var väl kyssar en rätt naturlig grej. Det har blivit "första steget" inom vår kultur, alla (våga inte märka ord!) Hollywoodfilmer innehåller åtminstone en rejäl kyss med snurrande kameror, solnedgångar och passion.
Men sen, kompisar, sen tänkte jag: hur många djur är det egentligen som kysser varandra? Jag har aldrig ens sett två schimpanser kyssa varandra, och deras gener ska bara skilja sig 1,2 % från våra. Därmed tänkte jag att vi människor antagligen är ensamma om kyssar, för jag har sett många schimpanser.
Detta måste ju innebära att någon filur någon gång i tiden blev den första att kyssa en annan människa. Någon uppfann kyssen, precis som Thomas Edison uppfann glödlampan! Är det inte makalöst? Jag undrar hur länge sedan det var. Kysstes man på stenåldern?
Hur gammal var denne någon? Man vill ju tro att det var en fräsch ungdom, men tänk om det var ett litet lekande barn eller en 110 år gammal gubbe som mot ALLA odds hade överlevt och skulle överleva ytterligare tio till?
Det är lite sjukt att någon som uppfann något så bra ska förbli okänd, men kanske är det bäst så. Jag menar, annars hade jag haft 5-10 minuter i mitt liv som jag inte vetat vart jag skulle göra av. 

Kyss! 

Fjösdag

Det här är helt sjukt. Plötsligt har jag 50+ läsare de två senaste dagarna. Jag kan säga att jag har aldrig varit i närheten av så många individuella besökare per dag, vad har hänt?

Något som har hänt är att vi började skolan idag, och redan har tre lärare skjutit upp eller tagit bort läxor fullkomligt, blir man lite glad, eller? Svar: nej, jag orkar inte bry mig.


En bra sak med dagen då? Jo, jag skulle gå på en buss i Gamlis, men den blev väl åtminstone en kvart försenad. När den till slut kom, så var det en jättesöt bussgubbe som körde. Han log och pratade lite med mig, så plötsligt var det värt väntan. Fint.

Mathilda och jag har fullkomligt dissikerat ordet "actually". Det var roligt, men antagligen ingen vidare läsning för er som inte var där. Eller äh, ni kan ju få ett smakprov:
- Äääätchílly! (nysning)
- Ääät chilli! (uppmaning med "line up"-sound)

Om inte god, så i alla fall natt!

Humlan har flugit sin kos

NEEEJ!!! Den underbara gamla tanten till grannkatt har blivit avlivad! Åh, jag saknar henne redan, hon såg alltid så bister ut men var ändå så mysig på sitt personliga sätt. Hon har praktiskt taget bott hos oss i några år nu, så det kommer helt klart vara en tom plats på altanen i sommar.

image214


Fin bild, men så snäll såg hon inte ut. Nä, den andra bilden är närmare sanningen. Underbara tjurskalle!

image215

Det går utför utan slalom

Jag mår inte bra. Punkt. Jag är helt utmattad och mamma vill ta mig till farbror doktorn.

Vi får se.

Alla barnen var inte bra, men det var Ossian

Jag har ingen inspiration, så jag tänkte skriva ner några alla-barnen-historier som jag och/eller Isabelle har lurat fram (delvis under sömnlösa timmar, därav nivån). Ta dem som ni vill....

  

  • Alla barnen gifte sig med sin fru utom Roger, han gifte sig med sin svåger.
  • Alla barnen hade otur utom Tor, han behövde bara vicka på sina tår.
  • Alla barnen hette Niklas utom Ulf, för han spelade golf.
  • Alla barnen spelade kort utom Kurt, för han var för kort.
  • Alla barnen vände ryggen till utom Bertil, han vände sin stjärt till.
  • Alla barnen gick som på räls utom Nils, för han hade andra skills.
  • Alla barnen hoppade hage utom Tage, han låg under mammas mage.



    *Alla barnen gjorde läxor utom Moncan, hon skolkade.

Brrrrrrrrrroooowm

Ja, jag är älskad. Att mina tre bilkompisar åkte iväg utan mig från dagens träning i Allians var bara en slump. Tack och lov för Jenny säger jag bara, det är en pingla med den rödaste bilen på Posten. Då kom man ju hem ändå!


Näsflöjt


aaand OUT

Idag har varit en sån dag när man tycker att alla låtarna i mp3:n är skrivna just till mig. Utom Alice Coopers School's Out. Den ska ju tyvärr precis börja igen. Skolan alltså. Men att alla andra låtar handlade om mig kan ju tyda på två saker:
A. Jag är mer egotrippad än vanligt.
B. Jag känner lite mer än i vanliga fall kanske.

Fast vad vet jag? Det enda vettiga jag har gjort idag är i alla fall att spela röj med Gurra.

Korsning


"Alla hittar kärlek utom jag"

Gudars skymning (som Tano sa)!
Tidigare på kvällen lekte jag med fulbarnen Hanna och Isabelle. Vi hade tebjudning med Amelie från Montmarte (mycket trevlig men speciell flicka) ett bra tag. Sedan. Plötsligt. DVD:n stängdes av och vad fann vi på 2:an? En alldeles extra ordinär "dokumentär"/"film" om ett gäng unga tjejer (dvs fjortisar) från Göteborg eller närliggande ort. Där fanns allt och lite till från högstadiet som man inte saknar. Man hade fullt upp med att hänga med i alla intriger, inte bara för att alla bytte sida hela tiden, nä, språket var ju inte det lättaste att tyda. Bland annat "typ" var ett ständigt återkommande ord, och då menar jag ständigt. Dessutom tyckte jag synd om alla, för de kunde ju inte hjälpa att alla blev kära i Tony. Sen att tjejen som fick honom sedan gillade hans kompis istället gjorde ju inte heller saken bättre. Men som tur var kom Fiip på modet istället. Hans hjärta stals av tjejen som ville ha antingen en poppare eller en emopojke. Grattis. Vi bör även skicka ett grattiskort till tjejen som hade haft en helt underbar helg för att hon hade deckat (34:55 in i filmen). Tur att några får vara lyckliga, så att säga. Synd bara att hon åkte in på ett hem strax efteråt.

Programmet fick oss att vrida oss av skratt flera gånger efter entoniga intetsägande uttalanden och tomma blickar. Till en början. Men det var mest sorgligt insåg man ganska snart. Alla var så hårda och ytliga mot varandra, tvugna att visa hur lite de behövde någon annan. Därför tackar jag min lyckliga kossa för att jag har kompisar som kan visa uppskattning och kärlek utan att känna sig underlägsna, vilket har resulterat i att jag inte sitter inlåst på ett "hem".

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1005575 (tror jag, de har inte laddat upp det på SVT än...)


Jumbo-Dumbo

Moncan. Vad är det för ett "namn" egentligen? Folk har kallat mig det sedan dagis, jag minns hur Maggan (min favoritfröken de perioder då inte Anna-Lisa eller Agneta var det) brukade säga det till mig och hur jag alltid gnälligt försökte förklara att jag inte ville bli kallad för det. För det ville jag inte, Moncan lät så... slängit, så ofint. Det lät inte som ett namn någon vacker prinsessa i en saga skulle heta. Moncan på ärten. Törnmoncan. Snömoncan. Den lilla sjömoncan. Moncan och odjuret. Monc-ungen. Nä, ni hör ju själva.

Detta fortsatte långt in på lågstadiet, det gick faktiskt så långt att jag slog mina kompisar när de retade mig genom att kalla mig det. Hårt. Men sedan plötslig så hände något. Man började kalla mig för Moncan i lagen (innebandy och fotboll, dock nästan exakt samma tjejer så när som på fyra stycken eller så). Motviljan fanns där fortfarande lite, men nu hade Moncan fått en annan klang. Isen började brytas, men strax skulle den smälta som smör i en jättevarm stekpanna. Mina musikpolare hörde talas om Moncan genom Hanna, och plötsligt var det något fult men kärleksfullt. Moncan.
Nu är jag Moncan, även om det blir Monaco i mobilen (inspirerade Isabelle och Hanna). Det är djupt rotat, men nu är det lagom sunkigt och småhärligt. Sunk-moncan!

Må bra, vill jag bara säga som den Fula Ankmoncan jag är (även här inspirerades jag lite)!


image213

Heartache

Jag såg en dokumentär på SVT 1 idag. Den handlade om en kör som hade konserter och turnéer, och nu fick man följa dess medlemmar i förberedelserna inför en stor konsert de skulle ha. Det som utmärkte denna kör var att dess medlemmar alla var riktigt gamla, och därmed fick de snabbt en plats i Monicas hjärta. Hon tycker nämligen att gamla människor kan vara bland det sötaste som finns.
När jag kom in i programmet satt kameramannen i en pytteliten bil tillsammans med tre av körens medlemmar. Det kom fram att de hade åkt tillsammans till repetitionerna i åratal, de kallade sig de tre musketörerna, två män och en kvinna. Dock var det bara en av dem som hade syn nog att köra. Han hade varit stridspilot och körde tydligen därefter, ty kameramannen verkade något skräckslagen medan mannen i bak log med sitt underbart lyckliga ansikte och sa hur bra han tyckte att han körde. Tanten höll med, och de tre hade en sådan fin gemenskap att jag önskade att jag också fick sitta där i baksätet och mysa.
Mannen i baksätet var sötast av dem alla. Väl på repet satte han genast en rivig (!) låt, och allt verkade frid och fröjd sånär som på att kören hade svårt att sätta låten I Feel Good. Men vad händer? Den söte mannen med sina vackra ögon förstorade bakom tjocka glasögon, han fick cancer och dog, FEM ynkliga dagar före konserten. Jag höll på att börja gråta. Rättning: jag började stortjuta! Det ironiska var att en kvart före beskedet hade kameramannen gjort en intervju med vår galne bilförare som avslutades med en inzoomning på konsertaffischen:

image212


Sötgubben är han som står i mitten, så pigg och söt och levande att ironin bara hånler mig rätt upp i ansiktet.


UNDERBARE MAN!

Att göra ett avtryck och ett intryck

Tänk om man kunde göra så stort intryck på någon att den aldrig glömmer en. Vore inte det underbart?
Nu pratar jag inte om att människor man känner bra ska komma ihåg en. Jag har en hel bunt människor jag aldrig kommer glömma. Mamma och pappa till exempel. Men det är inte så jag menar. Jag menar de där extra ordinära människorna som man knappt vet något om mer än att de fashinerar en till döds. Sådana man beundrar för deras personlighet eller talanger... eller personer som man helt enkelt inte tål.

Jag kommer aldrig glömma Ossian, den UNDERBARE gamle buttre mannen som förvandlades från lite småläskig till en mysfarbror som skämtade om morötter.
Jag kommer heller aldrig att glömma Damian med den blå klarinetten som smög omkring ensam i korridorerna nattetid och tejpade snubbeltejp tvärs över gången.
Eller killen som var föregångaren till Rainman. Det går dokumentärer om honom på fyran lite då och då, han är ju ett original.
Sen har vi Tess och Puck från Ume, som är roligare och mognare än jag (jag säger inte att det behöver vara en så stor bedrift) trots att de inte ännu lämnat mellanstadiet.
Någon som också gör intryck, det är Klara som går i ettan eller tvåan. Hon spelar näverlur och pockettrumpet som om det vore det naturligaste i världen. Hennes bästa födelsedagspresent för något år sedan var att få sitta och jamma med trumpetaren i Trio X, ett skönt jazzband från Uppsala. Dessutom spelar hon näsflöjt som en dröm!
Lidingöbrudarna som uppenbarade sig i mitt liv för första gången på Gotland är ju också så grymma att jag nästan trillar av stolen. Vi höll kontakten i flera år, men plötsligt så lät jag dem rinna ur mina händer för att mitt liv blev för stort att hantera. Jag saknar dem fortfarande med jämna mellanrum, och en vacker dag kommer jag förhoppningsvis höra av mig till dem. De var nog det bästa med Gotland tror jag!
Roger, underbare Roger. En dirigent med mer glöd får man leta efter! Aldrig noter på konsert, alltid med den yviga mustaschen redo. Han var på vår sida, "mumma" minns jag att han sa med glimten i ögonen, ett internskämt som cirkulerat på lägret under veckan. För det var ju på musiklägren jag fick träffa den oförglömlige Roger (eller Roine, som Hanna och jag trodde att han hette efter vårt allra första läger).
Gunnar Granstig som inte fattade ett barr. Gunnar som klättrade i höga mangoträd, som simmade ifrån hajar, mannen som åt smältande larver och ormkotletter. Han var bäst!

Det finns plats för många fler. Men varför är det så mycket svårare att nämna dem som är mer jämgamla med en eller som man träffar ofta? För det finns otaliga som jag beundrar i den kategorin också. Antagligen är det för att det blir lite pinsamt (hehe, Isabelle, tänker du samma sak som jag?) om man berättar hur sköna de är när man själv kanske bara är en i mängden för dem. Eller för att man (jag) är rädd att såra någon genom att inte nämna den. För det är klart att sånt sker om man nämner tre av fyra. Men det är lugnt kompisar. Jag kan nämna er som förtjänar en plats här när vi blir gamla och kloka och jag bara minns dem som gjorde intryck. Så fortsätt läsa min blogg till dödens dagar!


image211


Puss och kram med huden ännu så ung och stram!

Min 17:e nyårsafton

God afton. Om det var någon som trodde att man är snygg när man vaknar upp dagen efter nyårsafton utan att ha tagit bort sminket, då kan jag säga som Brasse i Fem myror är fler än fyra elefanter: felfelfelfelfelfelfel!

Nyårsafton alltå. Vad innebär det egentligen?
Vår bas var Sofies-syrras-lägenhet (ju längre kvällen led desto mer sammanfogades de tre orden till ett enda) där vi började och tillbringade stor del av kvällen. Ett annat stopp var slottsbacken där man kunde finna många goda vänner, den ene gladare än den andre. Efter detta blev det massvis med stopp både lite här och lite där, beroende på hur samarbetsvillig gruppen var. Det hela slutade så småningom i Gamla Uppsala, och det känns ju nästan som hemma för en annan fräknig tös.
Något jag gillar med nyår är att man är kompis med alla. När man står där uppe på slottsbacken så älskar man alla, man kan krama en okänd människa utan annan anledning än att önska ett "gott nytt år". De som man är lite bekant med i vanliga fall blir ens bästa kompisar. De som är ens bästa kompisar i vanliga fall skulle man kunna dö för. Det är ändå något magiskt med nyår.
Allt är dock inte magiskt och dans på rosorna röda, men det vet väl de flesta som har varit där. De som inte har det bör få chansen att uppleva det själva, så jag ska inte skvallra. JAG tycker i alla fall att det positiva överväger stort.

Några små guldkorn från kvällen kan ni få:
Äta Julias pizza och BEN & JERRY'S med några av de bästa
Shake:a
Språkas vid
Träffas, kramas och pussas
Träffa Thomas
Träffa Emma och Ida
Gå mellan Erik och Franco
Äta Eriks luriga rostade macka

Jag skulle vilja reflektera lite jättekort över saker jag minns från det gångna året, men det hinns inte med nu, för syster ska datorisera läxor. En annan gång kanske.

Puss!

image209image210