Film

Sagan om Ringen-marathon. Gudars skymmning. Extended, extended version. 11h. Kvinnorna är så söta. Vi älskar alla. Fast bara jag verkar älska Gollum. Han är bäst.

Toffs.

Kl 03.57

Nu sitter jag här i gästrummet. Magnus, Åmåls främste kommunist, är nere och borstar tänderna. Nu kom han tillbaka. Hej och hå. Jag är glad att han är här, han är till och med bättre än jag mindes honom.

Hej hopp!

Håhå, jaja

Jag myser i garaget. som jag har längtat. Hanna, jag, Isabelle.

Vänta ni bara, snart kommer en fantastisk "Veckans Jonas"!

PUSS!

Dagens Jonas

Mannen som ständigt kommer med nya överraskningar.

Erik: Var kommer Gunde Svan ifrån?
J: Skamhed utanför Dala-Järna.
Mathilda: Är ni värsta buddies, du och Gunde?
J: Jag körde glassbil ute vid dem. Han köpte Smack till sin farmor.


Tyvärr missade jag denna fantastiska konversation, men Erik citerade den så fint! Jonas blir mer och mer Mannen-Myten-Legenden. Håhå, vilken dalakarl!


Bakterieflora

För drygt en vecka sedan fick klassen ett antal agarplattor (en sorts energirik gel där bakterier trivs bra och förökar sig snabbt) till förfogande. Med dessa skulle vi ta prover på olika ställen i skolan och se om det fanns mycket bakterier där. 
Min grupps tester togs på lärarrummets handtag, Bettans tunga, En resa i det inre - oftast benämnd som "fittmattan" (det var inte jag som kom på det) - samt "sälen", en vidrig "gosedjurssäl" som är större än mig och som hänger från taket utanför naturvetarkorridoren. I måndags kom reslutaten. Då kunde man dra slutsatsen att Bettans tunga var rätt fräsh, och faktiskt samma sak med "fittmattan". Sälen, däremot, sälen svek oss inte. Labben (som i sälarm, sälfot) som hänger ner, och allt som oftast träffar folk i ansiktet, var en redig bakteriehärd. Lärarrummets handtag var faktiskt också riktigt vidrigt när man studerade agarplattan. På något sätt känns det tillfredsställande.

Sälen borde en gång för alla slängas ut ur skolan. Allmän skolplikt gäller inte i gymnasiet.


Foto: Havregrynet4.blogg.se, Erik Arvidsson

Upptäckt!

Jag hittade något jätteroligt! Om ni inte visste det, så är jag med i en "amatöruppsättning" av Mozarts opera Trollflöjten. På dess hemsida gick jag in och tittade på bilder på dirigenten Stellan och alla solister. Plötsligt råkade jag föra datormusen över en av bilderna, och då RÖRDE DEN SIG!
Eller inte.
Men när markören var på en bild så visades en spexbild av personen i fråga. Hur kul som helst! Hi, hi, hi!

Här har ni adressen, gå in under Ensemblen - dirigent/solister och testa själva, vet jag! Om ni inte har något bättre för er, vill säga. Men det antar jag att ni inte har!

Titta! Nu!

Gubbar och gulasch

Nu är kvällens reportagestuga slut för ikväll. Sune får vänta till imorgon.

JOGGA!!! JA! 2-3 varv, några (!) upphopp, lite armhävningar, och svosch in i duschen. Sedan ljuvlig gulasch. Det låter som ett vinnande koncept, tycker jag.

Det var allt, men ute är kallt.


Jasså.

Vattumannen
Något bidrar till att ta udden av motsättningar som hotat förstöra mycket för de involverade.

Mmm, underbart luddigt! Precis som det ska vara!




Väduren
Genom att nu hjälpa någon annan kan du även hjälpa dig själv. Ge din  kreativitet fria tyglar!

Oxen
Du får kanske inte så mycket gjort som du tänkt dig, men det är nog bara välgörande för Oxen.

Tvillingarna
Är du bara målinriktad och tror på dig själv, kommer du att klara ett lite besvärligt åtagande galant!

Kräftan
Något har inte utvecklat sig som det var tänkt, men det finns ingen anledning att ställas till svars.

Lejonet
Tron på den egna förmågan är nu extra viktig. Har du tillräckligt med självtillit kan inget stoppa dig!

Jungfrun
Du får ta tag i en lite annorlunda syssla som du finner meningsfull - och möjligen utvecklande.

Vågen
Intressanta möjligheter tycks kunna öppna sig för den som bemödar sig lite extra i dag.  

Skorpionen
Den förvåning som nu kännetecknar dig är troligen att du hade förväntat dig en annan utgång.

Skytten
Du tycks inte få det önskade gensvar på en idé, men det talar för att du presenterat den för fel person.

Stenbocken
Du är nu extra receptiv för nya idéer men i en speciell fråga bör du inte göra dig illusioner!

Fiskarna
Planer eller åsikter du framför har får troligen inte det positiva gensvar du hoppats så mycket på.

Hej och hå

Bulle, vad jag är mätt. Och så står mor och lagar gulaschsoppa. Hujeda mig.

(Ja, jag tar alla undanflykter från reportaget som jag kan hitta. Undrar om det är någon som själv har upplevt eller märkt här att bloggfrekvensen ofta går upp väldigt mycket när man har dryga läxor...)


Actionspeckad söndagkväll

Två puckon i 25-årsåldern har försökt råna Konsum. Män, för övrigt. Så nu surrar en helikopter omkring över samhället och stör. Jaha, sömn är tydligen inte så prioriterat.
Minst tre polisbilar och en ambulans ska det också ha varit enligt vad syster såg från bussen. Och ingen skadad enligt pappas internetkälla. Och Isabelle får inte gå ut för sina föräldrar. Gulligt. Men vi har ju redan varit ute. Jag ska nog inte heller gå ut, men jag kanske frågar om jag får. Bara för att kolla, liksom.

Puckon.

Så bra!

Isabelle är så bra. Hon har allt, den kvinnan. Hon är så stark och hård och aggressiv. Vulgär. Elak. Snygg. Djup. Förstående. Aktiv. Busig. Okänslig. Ärlig. Stolt. Trogen. Ombytlig. Överraskande. Tokig. Galen. Ful.

Häromdagen fick jag ett SMS av henne. Ett SMS som säger allt:

Moncan, jag ä(cklas av)lskar dig! Kom jag på. Hejdå. Snütpapper.


Bebbeli bebbe

Hej och hå.

Monica har typ varit gravid de senaste dagarna. Jag har vaggat fram och stöttat händerna i svanken. Inte kunnat gå ordentligt. Jag tror det är dags att börja träna lite mer på riktigt, värk som denna är inte okej! (Jag kom försent till skolan i fredags för att det tog sådan tid att gå från bussen...)

Värk hej.

Dammluckan öppnas

Hjälp. Nu är det över. Muntliga nationella, alltså. För vissa är det kanske inte så stor grej, men jag var så fruktansvärt nervös.
På matten innan mådde jag i princip illa. Sedan var det ju till slut dags. Oj, vad glad jag var att jag fick vara före Mathilda, för den tjejen brukar vara säker som tåget. Men som sagt fick jag köra, och det gick väl ganska bra. Men sedan. Efteråt. När jag fick gå och sätta mig. Då gjorde Jennifer sin "kom till mamma" kramansats, och då brast det. Jag andades och andades och andades, och sedan kom tårarna. De bara forsade. Allt bara släppte helt plötsligt.
Det är galet hur påverkad man kan bli. Aldrig mer, säger jag. Nu är det över.

Farväl!

Hallelåja!

Oj, oj, oj.

Till att börja med kan jag säga att det där med att lite skepticism vore bra under tisdagen, det stämde. Jag intervjuade en gubbe som bodde på ett ålderdomshem, och oj vad han tog i ibland. Men han var ganska mysig även om han hade vissa åsikter som jag fann aningen stötande. Någon nypa salt, och sedan var jag nöjd.

Oj:ena syftar egentligen inte ett dugg till gubben. Han råkade bara komma först. Det största oj-framkallande ämnet jag har på hjärtat är att det imorgon är dags för muntliga nationella. Oj, oj, oj. Aj. Oj. Oaj!

Ett litet oj får även morgondagens vidriga träningsvärk. Den kommer smärta mig djupt. Den kommer hugga sylvassa knivar i mina lår och förvandla dem till tärningar lagom stora att koka en köttgryta på. Smaskens. Innebandy och upphopp. Jo, man tackar.


OJ! (Om detta läses av Isabelle kanske hon har vett nog att uppskatta min avskedsfras...)


Jasså.

Okej, gårdagen horoskop var tydligen dagens horoskop. Jag får se till att vara skeptisk idag istället.

Jasså?

Vattumannen
Skepsis är dagens lösenord. Något du hör är klart överdrivet - eller saknar bakgrund.



Nu förstår jag ingenting. Har någon stått och ljugit mig rätt upp i ansiktet idag? Det vill jag inte tro. Skärpning, Metro! Du vet att jag älskar dig, men du kan inte börja slappa för det!

Dagens sanning

Jag tycker om Isabelle.

Jag andas.

Usch. Nu kommer den där paniken över mig igen. Jag kommer inte kunna somna ikväll heller. Jag har inte hunnit med något av det jag hade föresatt mig. Jag är inte på långa vägar nöjd med vad jag skrivit hittills...
...och framför allt har jag inte hunnit springa, så jag känner hur någonting växer i mig. Någonting stort och klibbigt som inte hör hemma i min kropp. Någon form av smutsig energi. Jag vet inte vart jag ska, bara att jag inte kan vara kvar just där jag är. Måste bort. Och att jag saknar en viss kvinna väldigt mycket. Jag når inte fram, min arm är för kort. Vrål.


Ätstörning - nej. Djup deppression - tack och lov inte än. Jag försöker bara förklara för er precis vad jag känner, gräv inte djupare än spadskaftet är långt. Tro mig, om jag vill säga något stort så kommer jag vara bra mycket mer diskret än såhär.

Tönt.

You lööve me

Fy vad nöjd jag är nu! Sedan jag tittade senast har två nya människor loggat in på min blogg. Här har ni bruden som inte är bortglömd!

JÄTTEkul (ironisk touch)

MEN VAI?!

Kan någon förvänta sig att man ska vara lite rolig när man håller sitt tal? Skulle inte tro det! Oh no, jag ska vara så tråkig som jag bara kan! Rolig? In my ass, det är inte min grej, jag sysslar inte med sånt. Big no-no.

NEJ, sa jag.


Helig(a) är (j)orden

Snart är det dags för den muntliga delen i nationella proven i svenska. Jag tror att jag vet vad jag vill prata om. Jag hittar bara lite för många ändar att börja nysta på i ämnet. Jag hinner liksom aldrig till mitten eftersom jag bara hittar nya intressanta ändar. Eller änder kanske. Eller andar, det passar faktiskt bra till ämnet.

Holy goat, nu ska jag skärpa till mig och ta tag i det hela igen.


Thursday evening

Hej, hej, här är jag.

Torsdag kväll:
Monica ringer sin vän och frågar om de fortfarande ska träffas som det var sagt tidigare i veckan.
Monica hör att vännen inte låter som vanligt, så hon frågar hur det är med vännen.
Vännen berättar för Monica att hon fick en rejäl allergichock dagen innan.
Halsen hade svullnat och andningen blev tyngre.
Akuten på Akademiska sjukhuset.
Vännen: Vill du höra något hemskt?
Monica: Ja.
Vännen: Hade jag kommit in en halvtimme senare hade de inte kunnat göra någonting för mig...


Jag började gråta. Direkt. Det brukar alltid ta tid för mig att förstå sådant, men nu slog Det ner mig med en stor fet hammare. Jag älskar ju henne så himla mycket, och så är en ynklig liten skithalvtimme skillnaden mellan att ha kvar henne eller inte. Hjälp.


Så fruktansvärt lämplig

Nejmen asså vaddå lixom?
- SLUT PÅ GODIS (apropå ingenting, hej från Ronja)!!!

Hur länge?
- Fram till 18 november. Då är det nämligen mönstring.


Hjälp, så att säga. I förrgår kom ett brev från pliktverket. Jag vågade inte öppna det förrän igår kväll, och då stod det att jag ska mönstra inför lumpen. Det blir fysiska tester, psykologsamtal och hälsokontroll. Under en dag. Den 18:e som sagt. Så fram till dess blir det lite armhävningar och kanske någon annan övning före sänggång. Samt en brutal nedskärning påsötsakerna som sedan en tid tillbaka har invaderat mitt liv. Det ska faktiskt bli skönt med en upprensning. Jag är van att leva rätt sunt, nu har jag blivit lite "dräggig" och oengagerad i mitt eget välmående. Allt tänker jag dock inte skära ner på, krogen är undatag från min fräshare livsstil.

Önska mig lycka till! Sedan kommer... trumvirvel... the audition! AMK (Armens MusikKår) här kommer jag kanske!



Ps, vi får se hur vi gör i slutändan, för det mesta hänger egentligen på tinnitusen...

Horoskop, jajjamensan!

 

Dagens horoskop 7/10

Västerländskt


Väduren

Ett beslut du är på väg att fatta kan få konsekvenser även för andra, så tänk dig noga för.

Oxen
Ett och annat går på lite lösa boliner. Du har mängder av energi men
inte så lätt att kanalisera den.

Tvillingarna
Var inte rädd för svårigheter - planeterna i en fördelaktig konstellation bör kunna ge dig en bra dag. 

Kräftan
Saker kan nu kännas lite besvärliga och svårigheter att få kontakt med någon gör inte saken bättre.

Lejonet
Du ser ut att kunna få en snärjig dag. Men låt inget oförutsett hindra dig från att fullfölja dina planer.

Jungfrun
Genom att vara alert och fokuserad uppnår du nu de resultat du eftersträvar.

Vågen
Någon i din nära omgivning gör något överraskande, vilket kan komma att rubba dina cirklar.

Skorpionen
Något som gått lite trögt tycks nu kunna ta fart, men se till att göra ditt bästa i sam­manhanget.

Skytten
Låt dig inte ­för­ledas att hafsa undan något som ser ut att kräva en hel del av dig.

Stenbocken
Det gäller nu för dig att ignorera personer som missunnar andra glädje och framgångar.

Vattumannen
Det börjar kärva i en av dina nära relationer, men troligen ordnar det mesta åter snart upp sig.

Förlåt om jag bits

Förlåt om jag bits. Ibland blir det sådana dagar. Men jag bits inte hela tiden. Bara om du inte behandlar mig fullt ut. Var jobbig. Krama mig hårt. Skratta med mig. Reta mig. Behandla mig fullt ut!

Då lovar jag att inte bitas.


Positiv tjej

Här sitter jag nu med min vaskrensare. Jag är i skolan, och resan dit var fin.
Bussresan var utomordentlig, och när jag sedan traskade över ängen mot mitt kära Skrapan såg jag fåren. De stod och åt därute i diset så man knappt kunde se dem. Solen lyste genom de gula löven på en buske så att den såg ut att vara självlysande. Då tänkte jag på pappas alla knasiga ljusslingor som han sätter upp framemot vintern. Ojoj. Och så såg jag en liten flicka som tokskrattade när hennes killkompis gungade staketet som hon lutade sig mot.

Tisdagsmorgon, how sweet it is!

Sjukt positiv tjej

Måndag morgon. Vilken pina!

Ibland kan man helt enkelt inte somna. Då kan det bli en j***a pina att komma upp. Jag fattar inte hur jag ska orka plugga fysik. J***a skitprov!

Cypern memories

Cypern var fint.

Bara ändå. Jag har kollat på lite bilder, och vissa är helt galna. Sol, musik, vänner och en gnutta alkohol kan åstadkomma en hel del. Jag längtar nästan tillbaka en smula. Brun. Snygg.

Sexy juice for sexmachines



Lovely juice for sexy ladies


 



Grrr...

JahallådetärMonica?

Igår var en bra dag.

Det var mycket musik och mycket människor. Det var kanelbullens dag för Någons skull!

På kvällen blev det mycket telefonpratande för min del. Två av alla samtal var med Hanna, och ett av dem var riktigt långt och välkommet. Hon och jag har ingått en pakt som är lite hemlig. Ganska busig är den också. Och bra för oss! Dessutom pratade vi mycket om sånt som i allmänhet är hemligt för omvärlden, sånt som bara vi förstår eftersom vi är vi och har fått dras med varandra så länge!

Nej men hörni. Nu ska jag fortsätta lite med min herpes. (I måndags skrek jag rakt ut till biologi-Hasse att jag ville ha herpes, och snäll som han är lät han mig få det. Det blir spännande imorgon att se vad resten av klassen har för virussjukdomar. Som i redovisning, alltså.)

Sofia, le mot mig

Sofia är bäst. Jag älskar henne. Hon är snygg. Och rolig. Vi är lite lika. Har alltid varit. Jag såg mig i henne när hon började i vårt fotbollslag. Vi var riktiga backar!

Dagens visdomsord:
En gång back, alltid back.

Winnerbäck lärde mig en gång ett nytt ord

Altruism.

Vaddå, nu blir jag deprimerad.
Om man vill kan man säga att altruism är motsatsen till egoism. Men enligt "kunniga" existerar inte altruism egentligen. Inte renodlad. För ingen människa gör självuppoffringar utan att på något sätt tjäna på det själv.

Det är inte klokt vad deprimerad man kan bli av den här världen. Inga altruister?! Men massvis av egoister?! Hallå! Nu vill jag inte vara med längre! Jag vill ha en altruist! Och framför allt vill jag kunna vara en altruist. Om man inte är en altruist, är man då automatiskt en egoist?


Du sa "Altruism";
ett svårt ord som jag inte kände till.
I min värld får jag göra som jag vill.
Så jag gick fram och sa "Du, dig vill jag ha"
Jag fick en kram och allt var bra.

Hallon, ja

Jag har idag ätit en enorm hallongrotta på Hugo´s. Jag har lite dåligt samvete över den. Både i plånboken och magen. Men god var den!