Valborg imorgon

Jag är lycklig.

Och jag syftade inte på något speciellt med mitt förra inlägg. Jag bara skrev. Och idag har jag varit glad med Isabelle. Hon är som Lotta på Bråkmakargatan.

Hej och hå... hej och då kanske passar bättre. Tuss!

Den rätte

Kalla mig romantisk och blåögd (så länge du inte syftar på min ögonfärg), men jag tror på den ende rätte. Jag tror stenhårt på att det alltid kommer finnas någon som är perfekt för just mig, någon som är lite bättre än alla andra för just mig. Och självklart att jag är rätt för honom.
 
Dock vore det ju lite sorgligt om denne person skulle vara densamme genom alla decennier som jag har tänkt leva, och om man då aldrig fick träffa honom, alternativt träffade honom för tidigt eller för sent. Jag gillar inte sorgliga slut, så därför har jag bestämt att den som är den rätte kan skifta beroende på livssituation. Ibland kanske man har honom framför näsan, men istället råkar man välja någon annan. Då kan denne nitlott ibland utvecklas till den ende rätte efter tid och omsorg. Notera ibland, det är ett ytterst sällsynt fall, bättre att ta den riktiga ende rätte från början!

Ännu en komplikation i min filosofi: den rätte är inte alltid den bäste. Ibland hittar man sin nuvarande rätte, men då kan han visa sig vara fel - kanske för tillfället, kanske för alltid. Det beror på att definitionen på den ende rätte är den man är/kan bli mest kär i och lycklig med för tillfället. Ibland blir man ju tokkär, men inser att det inte kan funka (för att det i slutändan skulle gjort mer skada än nytta). I sådana fall är det dags att söka en ny rätte.

Den ende rätte är inget man ska ta lättvindigt på. Det är sällan man finner honom (jag menar, om det bara finns en på hela jorden så är det ju inte så konstigt), så då bör man kämpa för att få ha honom kvar om man väl finner honom. De flesta hittar tack och lov sin ende rätte åtminstone en gång i livet! Så ta vara på den chansen!

Det fina med den rätte är att han alltid älskar dig tillbaka, och aldrig varken mer eller mindre än du älskar honom.


God morgon!

Jag tror att jag är svensk: jag älskar att prata om vädret!
Nu på morgonen har jag dessutom stått och diskuterat allt man kan hitta i en trädgård med Eriks mamma. Det var knoppar, det var barr, det var gräsänder, det var katter, det var grodor, det var SLU-holkar, och det var fiskar. Und so wieter. Jag älskar att vakna upp när man har sovit hos någon annan, äta deras frukost, sitta i deras kök. Harmoniskt. Vänner med extrasängar är bra att ha!

Hej igen

Jag lever, och jag filar på ett inlägg om den ende rätte. Kära barn, det kommer.

Guestbloging.com by Ärik

Hey yo!

Vi zitter and making some books in le school. I'm almost done, but I need to make a f*ing kolofon. Plz help me mistaz.

Jag kanske gör en ring, eller nåt.

Eller inte.

Ost är rätt gott

... det finns på en tavla i skolan.


Allt för nu...


twitter?

Musik ska byggas utav blod.

Så var man tillbaka på Katte igen för den där musikalens skull. Skillnaden var nu att man inte fick vara med, men däremot fick njuta av människor som kutade hit och dit på läskiga ställningar och som blev uppätna av Audrey II (utläses två i detta fall). Hela tiden var det liv och rörelse, och för det mesta var sången så ren som en snö. Kyssar och dans runt stången, tjuriga snorungar och läskiga plantor. Hanna och jag fick lite ångest när vi såg på henne.
Jag var glad när jag såg Hanna Fahlbäck (?!) och Josefina kila omkring och kvittra på scen. De gjorde det så bra. Och snabbt pratade radiomannen. Och det krulliga håret passade alldeles utmärkt till flickan som kråmade sig.

Ja. Det är kul med kultur!

Slutprov i Fysik B imorgon

Oj. Jag måste verkligen sova.


Likt & Olikt från dagens UNT, kommenterad i slutet

Ordkunskap är viktigt. Ska man kunna kommunicera med språk är det av stor vikt att vi har klara definitioner av språkets byggstenar. Därför erbjuder jag idag läsarna möjlighet att träna sina ordkunskaper.
Uppgiften är enkel. Det gäller att para ihop orden 1-22 med förklaringarna a-v. Fast så enkelt är det kanske inte, i alla fall från början. Men den som försöker kan ju glädja sig åt det faktum att det räcker att klara 21 ord - det sista ger sig själv eftersom det då bara finns ett alternativ kvar.

Uppgiften kräver att man läser orden lite kreativt, och de försökspersoner som varit med och provat ut uppgiften berättar att det som är svårt blir lättare efter en liten stunds funderande.

1) Fysik                             A) Ovanligt fågeljaktvapen
2) Ungdom                        B) Biograf
3) Rötslam                        C) Lovsång till större Kvarlåtenskap
4) Bärsärk                          D) Slöja
5) Damask                         E) Slaktredskap
6) Korrektur                      F) Utmärkning av vägarbete
7) Nötknäppare                 G) Tillåten hastighet
8) Bordslampa                   H) Trädbeskärare
9) Minsvepning                  I) Örngott för fakirer
10) Arvode                         J) Overall för lingonplockare
11) Snarlik                          K) Verktyg tillverkat av vegetabilier
12) Riskgrupp                    L) Strypoffer
13) Solur                             M) Svampkoloni
14) Lagfart                          N) Rättvisande kronometer
15) Fansansvärd                 O) Dålig fisk
16) Lindansare                    P) Villavägg
17) Serum                            Q) Nybyggd kyrka
18) Paradis                           R) Tursamt bridgehemspel
19) Konsekvens                   S) Uppvisningsplats för konståkare
20) Majstång                        T) Puderdosa
21) Hemsida                        U) Slarvig servitris
22) Piggvar                           V) Svinsömn

Jaha, var så goda att roa er bäst ni kan. Det gjorde jag. Tror mig ha klarat de flesta utöver fyra ord, något som känns bedrövligt med tanke på att det inte finns så många möjliga alternativ. Jag har en plan för dem, men den kan vara tokfel. Mitt favoritord kan vara 19) Konsekvens. Väldigt fint. Lösning kanske publiceras här. Ingen som vet. Annars kommer den i UNT imorgon.

Skulle JAG?!

NEJ!

Hör ni inte vad jag säger? Jag skolkar INTE från att plugga fysik. Jag VET att det är Fysik B-slutprov på torsdag. Skärp er.


Utökning

Jaha.

Jag skulle repa två måndagkvällar och spela konsert på lördag klockan tre, sa en man på stan. "Okej" var vad jag sa.

Det blev en måndagkväll, en hel måndag, en fredagkväll, en tidig lördagmorgon med scenbygge och rep, och SEDAN var det konsert klockan tre. Synd på en fredagkväll med inflyttningsfest och en lördagmorgon dagen efter en inflyttningsfest. Men jag får nog ihop det!

Det där lovet

Hej, jag heter Monica, och jag har haft ett supertrevligt påsklov i (f*cking j*vla k*k) Åmål och lite i (Sveriges framsida) Göteborg. Åmål var fantastiskt, till att börja var det fint att träffa värden Magnus med familj, men sedan fick jag dessutom äranoch nöjet att träffa min gamla vän Mathilda. Av sistnämnda fick jag något som jag aldrig hört talas om tidigare, nämligen ett påskbrev.
Påskbrev är en ytterst fin åmålsk tradition som bygger på att man äger ett papper, några pennor/kritor/und so weiter och lite godis samt en vän.
1. Måla något fint på ett A4, exempelvis en tjock och gullig höna (vilket jag fick).
2. Vik på ett briljant sätt ihop den så att det bildas ett trekantigt "kuvert".
3. Fyll det med godis
4. Skriv "Glad Påsk" utanpå
5. Slit upp vännens dörr
6. Kasta in påskbrevet samtidigt som du ropar "Glad Påsk"
7. Spring allt vad du har så att vännen inte hinner se vem som påskbrev:ade (eller tillräckligt långsamt för att bli upptäckt och få den tacksamhet du förtjänar)

Så himla fint. Inte som i Uppsala där man går runt med sina påskkort och tigger. I generösa Åmål bara ger och ger man. Men de har fler fina traditioner, påskparaden är nog den bästa. Då samlas drillflickor, marschorkestern och tokmånga utklädda barn och föräldrar för att tåga genom Åmål till dess största torg. 
Jag vet inte hur många påskkärringar och kycklingar jag såg. Det var katter, hästar, superhjältar, barbapappor, korv med bröd, brudpar, en påsklilja, Pippi i plural, clowner och Gud vet vad i en enda salig röra som traskade gatan fram. Resten av Åmål stod och tittade på, och priser till bästa utklädnaderna delades ut. Dessutom fick alla deltagarna varsin godispåse. Det bästa jag har varit med om i hela mitt liv. 
Jag fick också testa på att festa med Åmåls elit. Där var tyska tvillingar, där var pizza, där var en som byggt (samt sytt) sin egen säng från grunden, där var diverse hel- och halvutlänningar, där var ex till en vän och där var Pedro. 1337. Om man får säga så.
När man hade vandrat runt hela Åmål ville man se något nytt, så då blev det Karlstad med musikalen The Rocky Horror Show. Snabb sammanfattning av den: sex, skräck och skratt.
Ändå är ju Göteborg bra. Där har man ju tjocka släkten, påskmat och sol. Där kan man gå på långa promenader vid havet, och man kan äta så mycket godis att man spricker. Dessutom kan man pussa mormor.

En söndag på påsklovet

Hallå, ja.

Idag har jag varit i ett hus med en familj jag har saknat och träffat en man. Han bjöd mig på två bullar. Jaha.

Sedan åkte jag in till staden och gick på en födelsedagspresent (ja, det är bara drygt två månader sedan) i form av Australia i den minsta biosalong man kan hitta. Det var mysigt och bra. Ja, just det, jag kanske ska säga att det var de bästa Hanna och Isabelle som bjöd. Och de åkte buss med mig ända hem. Det är det inte många som gör. Oftast blir det en enslig resa, men inte idag. Nä. Idag var det viktiga samtal som kunde ha blivit längre. Men det är så det ska vara.

Tack Mathilda (ironi) för att du såg till att det blev mulet väder idag. Bara för att du skulle jobba...

Vår

Hej och hå. Idag är det vår, för jag har fått fräknar och ätit glass med Jacob, och sedan såg jag massa tussilago.

Åh, ja.

Sagan om...

... projektrapporten som inte gick att rädda.

Men det kanske går att rädda

Jaha. Det här var ju inte så kul.
Sidnumreringen var det enda jag hade kvar på min projektrapport, och vad hände? Jo, Worddokumentet låste sig. Det var inte så att jag kände att jag behövde detta. Väldigt mycket inte.

Energistatus: noll.
Glädjestatus: noll.
Bedrövlighetsstatus: 100%.

Sommar och soliga kragar

Oj, oj, oj.

Jag har ett problem.
Jag har en önskan om att åka ner på stan och solfika med valfri person ett tag idag, men jag har ingen mobil.
Jag hinner nämligen inte åka ända hem innan jag ska vara tillbaka på Ångströms klockan arton:noll-noll.
Jag tyckte då att det lät frestande att kila ner på stan.
Jag vet bara inte hur jag får tag på någon.
Jag vill att en valfri Du skickar ett mail/bloggkommentar/facebookmessage till mig om att du vill fika - NU!