Den gyllene regeln

Jag har nyss skrivit ett inlägg som blev väldigt långt, dömande och mörkt. Kanske lite personligt och präktigt också. Jag kommer nog aldrig att publicera det, men det finns i alla fall kvar som ett utkast. Några av mina tankar där var ändå ganska bra, och något måste jag ju ändå publicera...



En gång satt jag med en vis man på en buss. Han sade:
- Jag säger ingenting som jag inte skulle kunna säga till henne.

Sakerna han dessförinnan sagt hade varit ganska hårda, men plötsligt blev allting bra igen. Ibland ruttnar nämligen min insida. En svartbrun sörja kommer kletande i bröstet, trögflytande och smutsig. Detta sker när jag är med om ett orent skitsnack, antingen när jag förväntas hålla med eller när det är jag själv som talar.
Tack vare denne kloke herre har jag fått en definition på hur långt jag kan gå i att prata med människor (åtminstone när jag inte kan vara säker på att de vet att jag inte menar det jag säger utan bara vill avreagera mig) om en annan person. Att jag mer eller mindre (ibland misslyckas man tyvärr) håller mig till denna "regel" är inte på något sätt av en nobel anledning. Nä. Det är till fullo för min egen skull, dels för att slippa sörjan, och dels för att orent skitsnack alltid slår tillbaka så småningom. Man måste ju kunna leva med sig själv.

Fast lite skitsnack tror jag ändå kan vara nyttigt för själen så länge ingen skadas av det. I lagom oseriösa doser är det faktiskt ett väldigt underhållande tidsfördriv, och det står jag för!


Låt samvetet tala! Eller Benjamin Syrsa...

image208

Inlägg efter ca 20 h i det vakna tillståndet

Min sömn har störts groteskt de senaste dagarna på grund av Storvreta Innebandy Cup (världens STÖRSTA innebandycup för övrigt, vill en stolt storvretatös klargöra). Det har inneburit uppstigning långt före 8 två dagar och 05.30 denna dagen till ära. HÄRLIGT. Ingen final, dock. Brons som var väldigt tråkigt och enligt oss oförtjänt (att det inte blev guld/silver alltså). Men det var ändå sjukt kul och som en bonus härligt att få röra sig lite också efter all julmat och alla födelsedagar.

Apropå födelsedagar. Annika, min enda och bästa syster fyllde tjugo härom dagen, den 27:e, så igår vart det "party, party". Det är sjukt hur trevliga kompisar hon har! Jag blev lite kär i dem, alla underhållande och ändå så sjukt respektfulla genom att alltid (!) lyssna på en när man pratade med dem. Det var kul och värt och jättebra, och det höll mig vaken några timmar längre än det var tänkt. Jag skulle ju ändå gå upp halv sex. Men det gjorde ju inget. 
Mmmm, tårtan. Tipp topp!

Nu tycker jag om sådär många igen. Jag blir alldeles yr av glädje bara jag tänker på hur jag har råkat hitta så många guldklimpar till människor. Tyvärr vet de flesta nog inte om att de är guldklimpar, för jag hinner på nåt vänster inte alltid säga det. Dessutom är det ju faktiskt en lite töntig sak att säga:
Hej, du är en guldklimp. 
Töntigt är i och för sig bra. Men nu är det säng. 

Tjing tjong. 


Gulligt barn

Jag måste bara säga att det här är nog en av världens gulligaste bloggar... jag råkade hitta den av en händelse och kikar på den lite då och då. Söt-Alva! Engagerade föräldrar! Måste vara första barnet...

http://tonyalva.blogg.se/index.html


Som Arne Weises ljus ungefär...

Hej, jag heter Monica och jag är utbränd.
Jag är sjutton år och överambitiös om det så handlar om att få rätt mängd salt i min morgongröt.
Jag måste sluta med något jag pysslar med, så vi tar en omröstning:

1. Sluta ha salt i min morgongröt
2. Hoppa av skolan
3. Sluta med innebandyn och bli fet och olycklig
4. Sluta blogga
5. Hoppa av Kattemusikalen på 100p där jag är ensam trumpet och antagligen kan få ett lätt MVG
6. Sluta i GUSB där mitt tutande började (alltså musikskolan, GUSB är ju från gymnasieålder)
7. Strunta i läxorna som kommer med Natur-linjen
8. Avstå från all kontakt med kompisar bortsett från i skolan
9. Sluta i musikklassen och därmed inte missa så många vanliga lektioner
10. Byta skola för att därmed få kortare bussresa. Katte kanske är ett alternativ? Sucker, no way!
11. Lägga ännu mindre tid på sömn än jag redan gör och investera studiebidraget i koffeintabletter


Ja, mina vänner, vad säger ni? Om någon har en åsikt eller ytterligare ett förslag så är jag öppen som en bok. Hej hopp!

Eskilstuna nästa

GAH! Nu ska vi till stora tjocka släkten och träffa nästan-släktingar som man inte har sett till på ett rejält antal år. Två av dem har tydligen börjat prata skånska sedan sist vi såg dem. En annan har blivit tretton-fjorton år gammal. Inte lika lätt att underhålla längre då, kanske. Äh, det blir nog kul ska jag se!

Nu har vi jul här i vårt skjul, tomten är kommen hopp tralallalaa

Älska mig för den jag är, sjöng Ainbusk (enbuske) så vist

Älska mig för den jag är...

...så ska jag försöka göra detsamma. Det kräver både mer och mindre av en än man tror. Ger man kärlek så får man kärlek, och får man kärlek ser man saker i ett annat ljus. Ibland går det, och ibland funkar det inte alls. Det fick jag bevis på ikväll. Men det är ju ändå jul.

Love Actually Is All Around

image207

De bästa av de bästa.

JAG ÄLSKAR DEM FAKTISKT!
Ni kan ta bort "faktiskt" förresten. Jag kan inte låta bli att säga det, trots att det i "våra" (det vill säga den som är skapad av oss tre) kretsar är lite tabu på kärleksförlaringar sedan pyttesmå barnsben. Men jag älskar dem, Hanna och Isabelle, Isabelle och Hanna.

Tack brudar för att ni förgyllde min kväll tillhörande dan före dan. Ni är ju faktiskt bäst, och det är ju ändå vi tre, säga vad man säga vill.

GOD JUL!

Ja, tack!

Vad läser Moncan i UNT idag, om inte: "Puss säkrare än handskakning"?

Jag citerar: "Enligt forskarna är en puss förmodligen ur smittsynpunkt en säkrare välkomsthälsning än en handskakning."

JA TACK!!!

image206

Grattis Elsa!!!

image206

Den skönaste av oss alla!

Oerhört ointressant inlägg

Jag är sjukt trött just nu. Igår var en bajsdag. Inte hela tiden, men ibland. Som när jag gick ensam runt på stan med tung trumpetlåda, tung handväska, tung (och stor) plastpåse och tyngre och tyngre julklappspåse. Moncan är en tönt som inte har haft tid att köpa sina julklappar tidigare, så nu skulle hon köpa sju presenter. BLÄÄÄ! Hennes rygg och axlar ville döda henne.

Isabelle kom dock som en småräddande packåsna. Tack och lov. Men det var bajs ändå. Det blev inte riktigt bra igen förrän vi stod på busshållplatsen och de underbara pojkarna Sollenberg med kamrat kom. Då steg humöret igen, men sjönk lika snabbt igen när man kom hem och insåg att det fanns en halvskriven labrapport som väntade. DÖÖÖ!

Därmed hann inte Emma och Monica baka julgodis som de hade tänkt, men, eftersom Monica skulle tillbringa natten där gick livet bra ändå. Det blev fint, fint. De bytte julklappar och satt sedan uppe tills klockan var över fem med sin kanna te, sina lussebullar och sina pepparkakor. Hello Kitty bidrog också med en uppiggningskaramell ibland.
Jag tycker om min Ämma som är världsmästare i kramning, till och med bättre än Lisa Lannergård.

Vi vaknade tre timmar senare för att jag skulle hem för att fira fadern med tårta och ståt, och sedan var det säng.
När man vaknade skulle rummet städas (det är fortfarande inte färdigt efter ca 3 CD-skivor...), och sedan, sedan ringre Isabeluf och berättade att jag skulle hängas. I hennes dröm alltså. Det är en härlig kärlek mellan oss!


Kärlek även till er andra så här i juletid med julskinkan i ugnen.

B som i bokhylla

En vacker dag för inte länge sedan alls (men det var inte idag) kom jag på mig själv med att undra varför man aldrig kan vara världens roligaste och charmigaste människa när man själv vill det.
När man umgås med vissa blir man helt enkelt underbar och bäst. När man umgås med andra kan man framstå som fruktansvärt elak. Varför kan man inte alltid få kontrollera sig och vara som man vill vara? Det värsta av allt är dock när det är som viktigast att vara underbar. Då är man verkligen alltid tråkig och b (som i bulgur), skämten fastnar i höftbenet eller kommer ut bara halvvägs. Skratten blir för höga.
...men ett skratt är ju alltid ett skratt!

Vi får se vad det blir för nyårslöften i år. Jag ska nog redan börja slipa på ett eller annat.

Gos på er

Äkta dig!

Det är så typiskt dig!

Det där var ett exempel på en mening som kan antingen hjälpa eller stjälpa din dag. Jag menar, om någon säger det med varm röst och lysande ögon så känns det ju bara så bra. Man har liksom gjort ett intryck på en annan människa, man är inte en i mängden, och, personen som säger det tycker förmodligen att det är en positiv eller lite charmig egenskap.
Om personen i fråga däremot snörper på munnen och ser lite lagom nedlåtande ut, då vill man bara resa sig upp och ropa BLÖÖÄÄÄÄÄ i dess öra. Fast det händer ju inte så ofta. Men när det händer vill man liksom antingen hoppa på dem eller sjunka ner till manteln och komma upp på en annan del av jorden genom ett vulkanutbrott.

Tur att det oftast är snälla människor som säger sånt! Kom dock på ett tredje alternativ. Folk som låtsas att de säger det välmenande, men som egentligen säger det som en pik. Då kokar Monica.

Puss och jag är glad för att allt är så vackert just nu. Världen framför allt, men jag menar, livet är ju inte så tokigt det heller.


Inte Kullagulla direkt

Jag skrev en gång att tålamod hos en person tillhör egenskaper som tilltalar mig. Något annat som jag har kommit på tilltalar mig är personer med T-shirtar. Speciellt randiga T-shirtar.
Jag funderade på varför det kunde vara såhär, och jag kom på en tes. En mycket löjlig och fjollig tes, men den kan nog stämma eftersom det är min krokiga hjärna vi pratar om. Jo, för det första så är T-shirtar så somriga plagg. Det var en normal anledning. Den andra orsaken som nu kommer är den som har lite skruv, och den är... Kullamannen!

Jag tror alltså att jag gillar T-shirtar, och i synnerhet randiga sådana för att min första stora kärlek som spelade i kullamannen hade en randig T-shirt i var och varannan scen. Han, Peter, och hans kusin Kaj var så coola där de sprang omkring och löste gåtor att jag inte kunde låta bli att förälska mig en smula. Kullamannen äger. Det är tack vare en karaktär i kullamannen som ett av mina favoritgosedjur fick heta Marianne. Hon var dock inte lika cool som grabbarna, så jag döpte sedan om katten till Murre. Men ändå... Mamma köpte DVD-boxen för något år sedan, och sedan satt vi där tillsammans ett antal timmar och fördjupade oss i gamla minnen. Då insåg jag att killarna tyvärr var tolv år då filmen spelades in, och att de nu antagligen är ruskiga gamla gubbar. 
Därför håller jag mig nu till folk i min egen ålder som har bland annat randiga T-shirtar och nöjer mig med det.

image205image203


Kyss!

Sammanhängande och väl genomtänkt inlägg

Varför är jag så oansvarig?!
Jag avskyr att jag alltid ska missa alla bussar, tappa bort allting, glömma möten och så vidare. Att jag aldrig kan hålla det städat i mitt rum. Att jag måste ta upp mobilen fyra gånger innan jag faktiskt ser vad klockan är. Att jag inte kan svara på ett SMS inom en vecka. Att jag om och om igen glömmer att ringa upp människor.

Bla, bla, bla. Men tänk på barnen i Afrika? Varför då? Och varför hjälper det inte att "blåsa" när man gör illa sig? Varför funkar inte plåster på blåmärken? Jag tror fortfarande på sånt, förstår ni, sånt som man lurar i alla barn.
SJÄLVKLART fungerar plåster på blåmärken.
SJÄLVKLART försvinner smärtan om man blåser lite.

Så är det, och därmed bastu! Suomi!

Puppet controlled by puppie eyes

Idag bodde jag på Jennifers lillfinger. Jag försökte förklara för Isabelle senare, att Hon hade mig runt sitt lillfinger och att jag hade henne runt mitt. Jag FÖRSÖKTE verkligen förklara att vi levde i symbios, men... vad ska jag säga? Det sprack. Jag har nu insett att jag är hennes slav, men jag är glad för det.

Ps. Världen ser ut som en saga, ville bara uppmärksamma er på det...

PUSS!

image201

Söta, söta saker!

Ge mig en kiwifågel i julklapp, och jag ska älska dig livet ut!

image197image199image198image200

Ps, fingrar lite halvt i kors för säkerhets skull...

Choklad, choklad, så glad!

Jag är glad.

UNDERBAR dag. Fruktansvärd start. Jag ville skolka. Vändningen:
Jag klättrar upp för trappan mot vårt skåp, bister och butter med ett humör som en fuktskadad raggsocka. Då. Då! Då ser jag Sanna genom glasrutan, och hon ler så fint till mig att knuten löser upp sig lite. Detta och lite kaffe gjorde mig mänsklig. Sedan hade vi en jätterolig kemilektion också där vi bara satt och lekte genom att bygga ihop molekyler till julmusik.
Elsa kan ju aldrig hålla sig. Den tjejen är verkligen galen på riktigt, och det älskar vi henne för. Hon spårade ur totalt och började tänka på allt annat än kemi, hur man skulle kunna göra blommor, hörlurar osv, osv av de små plastplupparna. Per gjorde Loch Ness-odjuret, Mathilda påbörjade en fotboll, slutförde en mössa och allt eskalerade tills jag inte förstår hur vi samtidigt kunde göra åtminstone några av uppgifterna. Kul labb liksom.
Biologin var också najs. Hasse berättade om hur han bara hoppas på att bli stoppad i tullen varje gång han har fått tag på lite lavastenar att lägga i resväskan. Dessutom fick vi se de ljuvligt söta Kiwifåglarn på en naturfilm.
Vad hände sen? Risgrynsgröt och en ovanligt underhållande matsalskonversation. Jag har ingen aning om vad den handlade om, men så ska det kanske vara?
Gympan var den bästa lektionen hittills, och då räknar jag med hela kursen. Vi hade massage på schemat! Halleluja!
Åh, alla var mysiga idag. Jag har inte träffat en enda människa i skolan som inte har bidragit till att skicka upp mitt humör i höjden.

Jag tänkte på en sak idag, men den är jättehemlig, så ni får inte veta vad. Tihi!


Pöwhs!


Music, please

Det är inte klokt vad jag älskar min musikklass. De gör mig så lycklig!

Nu har man börjat lära känna de andra mer och mer, speciellt efter våra många spelningar på musikens hus, och nu vill jag att treorna aldrig ska sluta. Jag ska sabotera deras betyg så att de får gå om och slutar samtidigt som vi.

Anledningen till mitt kärleksutbrott är att vi idag hade en julkonsert, och därför har vi spenderat hela dagen på musikens hus med halvtaskig lunch, "lyxfika" och ljuvlig, ljuvlig middag med de godaste köttbullarna med potatismos jag har ätit. Mums.

Hela dagen började med att jag mådde o-bra i magen. Den var rätt negativ, ska ni veta, som att någon höll om den och kramade lite lätt. Vet inte vad det var. Inte var det illamående, och inte var det kvinno-ont (som min gamla tränare kallade det). Dock fanns ett botemedel: den mastiga chokladkakan som fanns att tillgå nere vid entrén. MUMS! Sedan var det lite chillande med Ellinor i de runda fotöljerna som hängde från taket. Hon är rolig. Skrattar mycket och pipglatt.

Matti är ju som bekant lite smågalen, men det krävs för att man ska vara ett fullblodsgeni. Han lät oss genomföra hela konserten två gånger om innan själva publiken fick höra oss. Stackars läppar säger jag bara! Ännu mer stackars Grims läppar säger jag förresten, klart imponerande läppkapacitet där. Smärta.

Treorna är helt klart duktigast av oss tre årskurser, och när de spelade sin sista individuella låt så bara sjöng det i magen. Det var nämligen falsettsång från de som körade, och sånt är ju alltid lika härligt. Att sitta med Äjkäj i knät och lyssna var ju så fint som en bal på slottet. Haha, förresten, en viss man verkar ha missuppfattat hennes smeknamn, för på alla program stod det "AKO" iställer för AK (Anna-Karin). Det var lite gulligt tyckte jag. 

 
Bas-Moncan, Trumpet-Moncan, Hål I Golvet Efter Moncans Klack.

Ja... jag vet itne riktigt vad jag vill säga, men glad att jag sökte till musikklass är jag definitivt. MUMMA!

MÅ BRA! 

Många, många, många

Aboo len. Det var fett med besökarrekord igår, 5 fler än någonsin på en dag, jao! Chill on the grill with floor fill(er).

En God Jul från mig alla till er alla!

Han ler, va?

image192

Dan före dan. En annan dan.

Imorgon är det musikens hus hela dagen, ingen skola. Musikklassernas julkonsert. Jag är nästan säker på att det är slutsålt, men om ni har turen att lyckas få tag på en biljett av de 350 så kan ni ju alltid kika in och hälsa.

Heh. Ingen skola. Bara musik. Inga passande kläder. Suck.


Är man lycklig så är man inte olycklig

Hej hå, hej hå. Vem är du, vem är jag? Levande charader!

Jag har en tanke. Den kan vara helt fel.
Mina forna motton var bland andra " är man glad så är man inte ledsen" och "går det bra så går det inte dåligt", och om man vill så kan man ju fortsätta att hitta på fjolligheter hur länge som helst. Men nu börjar jag inse mer och mer och mer att två motsatser inte behöver säga emot varandra, att de sällan gör det. Jag har nämligen kommit på massa nya som inte stämmer alls, åtminstone inte på mig. Måste jag ändra mina motton? Till vaddå?
Tur att jag har så många. Något kommer väl kunna hänga med ett tag till, hoppas jag.

"Nejmen asså vaddå lixom" kommer aldrig bli urvattnat. Det är väl bara för att vi är tre om det.

image189

Kalendern är min vän. Eller ovän.

Jag tror att jag är lite dum i huvudet...

  • Innebandy med tre träningar (den fjärde krockar med annat) och en match i veckan.
  • Gå Natur och försöka få höga betyg i alla ämnen (idiot).
  • Spela i 3-4 orkestrar/band om man räknar med gymnasiekurser jag läser.
  • Individuella lektioner i trumpet.
  • Sitta konstant med i fyra olika styrelser och ofta ytterligare någon inför specifika händelser.

Detta är vad jag försöker hinna med varje vecka. Sedan tillkommer förstås konserter, spelningar, prov, labrapporter och andra läxor också. Avslutningar och "fester". Lära mig spela bas, lära mig alla noter. Spela på kul, träffa kompisar, sitta vid datorn och även att slappa är ju saker man vill hinna med.
Det konstiga är att jag brukar hinna med det mesta, men ibland blir det bara för mycket. Jag är en människa som aldrig säger nej, men nu har jag tvingats börja göra detta. Det är nog ett steg i rätt riktning. Det värsta är att jag vill göra mer. Men det går inte. Jag hinner ju knappt sova...

Hur tänker jag där, vart tänkte jag klämma in tid för impulsinfall? Som det är nu är alla mina dagar utom 26/12 fram till den första januari inplanerade... Blä.

NU ska jag på ett möte! So long!


Städa, städa varje fredag... eller ja

Åh, jag kan inte för mitt liv förstå hur lite städning kan bli så fruktansvärt galet. Ikväll var det nämligen julfest med laget.
Kvällen var också bra, bla fick jag träffa Kristin som ALLTID brukar förgylla träningarna med sina glädjepip... dvs innan hon bröt foten. Så nu fick man träffa henne för första gången på en evighets evighet. Äsch, det var väl kul att träffa alla, äta gott, agera jultomte, byta klappar och leka både det ena och det andra. MEN. Städningen var det galnaste jag upplevt på år och dar!

Det hela började med en usel diskmaskin, och gud vet vart det slutade. Ida blev skrämd av ett "tjohej", Jenny gjorde "fisken" och Malin blev utsatt för både det ena och det andra. Heffarklumpen heffarklumpade sig, och Emma lyste igenom både det ena och det andra med sin fickus lampus. Och vad gjorde jag? Jo, jag skrattade som jag inte har gjort på länge. Det behövdes nog i dessa mörka tider. Vi stannade iallafall en och en halvtimme längre än någon annan, och så mycket var det faktiskt inte att städa...

Mmmm...

Det som betyder

Det är inte det man säger som betyder mest.
Det är vad man inte säger.
Hur många vågar säga det som betyder mest?
Det är lättast att inte göra det.
Jag undrar om man borde göra det.
Jag undrar om jag är dum.
Jag önskar mig en stabil hjärna i julklapp.
Kanske har mamma rätt.
...men jag vill inte att hon ska ha det.

NEJ!

JAG HATAR ATT MAN INTE KAN SKRIVA VAD SOM HELST PÅ EN BLOGG!!!

Jag ska börja skriva dagbok...


Fulbarn!

Varför kommenterar ni inte, fulbarn. Snart ska jag börja kommentera alla mina inlägg med falska namn så att jag verkar populär.

Lite engagemang, TACK!

Äh, kommentar-Hitler... Det här var inte så orginellt, vi gör såhär: SLUTA KOMMENTERA MINA INLÄGG! Nu går jag min egen väg. Wow. Jag är ju för cool. Och trött. Och nu inleder jag på tok för många meningar med det förbjudna "och". Och jag låtsas att jag inte bryr mig. Yääh. Jag är trött som en bäver. Jag ska sova inatt. Omväxling förnöjer, så att säga.


PUSS!

Nobelt besök

Vad hände idag? Jo, Monica träffade Nobelpristagarna i fysik på Ångströms. Det finns bildbevis, och det är ju alltid lite coolt, även om man kanske inte förstod något av deras föredrag. Jonas, vår käre lärare drog iväg oss dit, och inte var det för vår skull så att vi skulle lära oss något. Nä. Det var nog enbart för att han själv var intresserad, för inte förstod vi Fysik A:are vad något av deras prat gick ut på. Dessutom var ju allting på engelska. Eller ja. Den förste pratade engelska på tyska, och den andre pratade engelska på franska. Intressant. Dock inte tillräckligt intressant för att jag skulle hålla mig vaken, jag somnade till följd av min natt i vaket tillstånd på bio.

Det var bra ändå. Gos på er!

Lucia-bio.

Luciabio var värt. Jag och Mathilda hade en tom stol framför oss där vi kunde slänga upp lite fötter och liknande. Runt oss hade vi "kändisar" (en form av vänner) på alla sidor, så vi kunde chilla rejält. Tre filmer vart det, och jag kan säga att den sista - Bee Movie - inte var något för mig. Tråkig som att se en banan ruttna.
Mittenfilmen däremot tyckte jag var riktigt kul, den var superkonstig och underbar. Tror att Amanda skulle gilla den. Och den ska helt klart ses i garaget någon gång med Hanna och Isabelle.
Den första filmen som visades var en sådan som man glömmer inom en vecka, men den var väl helt okej.

Som sagt så var det värt. Man träffade massa roliga filurer, bla Marcus och min blott 22-årige tränare Magnus. Kul.

På busshållplatsen hemåt stötte jag på Erik med de fina gullefjunen. Han hade också varit på bio, men på Spegeln istället för Royal. Det var en perfekt avslutning på en perfekt natt (med undantag av Bee Movie då).

Bee happy!


image187


Ps, Julia, Andrea, Mathilda och Ronja gjorde natten jättevärd hela tiden från 24 till 06. Danke! Erikarna bidrog också en hel del, och Marcus likaså. DS med stort s!

Rubriker är överskattade

Jag är en korv. Mer än så vill jag inte specificera mig.

Kursprovet i Fysik vill jag inte tänka på. Jag tar smällen när vi får tillbaka proven istället. Nu vill jag bara njuta av luciabio och av att simma om någon timme.

Splash.

Medvetslös tös

Idag svimmade jag. Efteråt kändes det som om jag var flytande. Det var udda.

Imorgon är det nationella i Fysik A. Hoppas jag inte svimmar då... Kunde vara jobbigt. Tur att det är lucia movie night på Royal sen då. En natt full med film kan ju inte vara fel, eller? Det jobbiga blir att gå till skolan efter detta. Whatever.

Puss!

Barnvagnar, tag er i akt!

Nä, här ska vi nte diskriminera någon. Att man är en Barnvagn ger ingen som helst garanti för att man är ung och kry nog att klara sig utan rollator. Tänk på det, Barnvagnar, nästa gång ni bestämmer er för att åka med Uppsalabuss!

image186

Gladast i stan.

Det är otroligt. När jag lider av en lagom dos sömnbrist blir jag kolossalt jättelycklig.
Min dag har varit softad och inlindad i guldflor. Jag har skrattat från magen. Bussarna var vita och vackra, och på dem båda fick jag sälle (Greveholm, javisst) av Isabeluf. HÄRLIGT!

Nu ska jag plugga fysik! Men det gör inget, för jag gick och log på stan idag, fick anstränga mig för att inte skratta högt när jag tänkte på en extra rolig sak. Jag fnissade bara lite. Busigt?


Puss och bus!


Sleeping tight

Ibland drömmer man.

Jag, Isabelle och någon mer, troligtvis Hanna, satt i Uppsala och skulle komma på något att göra. Då sa Isabelle att hon ville åka till "Ekokaféet" (kan projektet med "hållbar utveckling" ha påverkat mig?) i Stockholm för att fika. De hade tydligen något väldigt speciellt där. Så, eftersom Isabelle är boss, bestämde vi oss för att ta oss dit, men nu var frågan bara: hur?
Vi var väldigt snåla och ville absolut inte betala för att åka kommunalt dit. Då återstod bara två alternativ. Skulle vi gå eller skulle vi cykla? Isabelle verkade ganska inne på att gå ända till Stockholm. Kanske var det för att vi annars måste åka hem och hämta cyklarna... Jag däremot språkade för att cykling var rätt bra, det skulle ju bara ta 40 minuter (Öh? Ja, Monica, nu vet vi att vi inte ska lita på dina räknekunskaper när du sover). Jag fick min vilja igenom, så vi cyklade. Yey.
 
Drömmen var mycket längre, men jag tycker att det räcker så här. Om ni mot förmodan är intresserade av vad som hände sedan, så kan ni ju fråga mig vilka jag träffade på i en park samt vad som hände mig under min tid som übersnygg och superhemlig agent. Ja.


Andra-advents-kram!

IDOL - svart hål (jag rimmar som jag vill)

Till alla krakar som kommer komma i kontakt med en komersiell TV-kanal eller en radio:

Stackars er! Årets IDOL-låt var den värsta jag hört hittills. En äcklig ballad med äckligt komp som är otroligt intetsägande. Jag brukar spy galla över de "officiella" IDOL-låtarna, men den här tar verkligen priset! ...eller ja, tvärt om egentligen, jag skulle då aldrig ge den något pris i alla fall.

USCH säger jag bara. Jag funderar allvarligt på att isolera mig ett halvår eller så. Lycka till med överlevandet!

Veckans Jonas

På extrafysiken i torsdags berättade Jonas en sällsam historia om den enda gången i sitt liv han var arg.

- Jag har bara varit arg en gång. Det hela slutade med att jag hoppade ut genom ett fönster på andra våningen. Barfota.

Endast harmoni kunde skönjas i hans röst. Vad är detta för en man?!
Senare blev historien lite längre. Uppenbarligen hade några typer i hans korridor barrikaderat den enda dörr som han hade kunde komma ut genom. Då skuttade han, vår tuffing till lärare, ut genom den enda återstående utvägen.
- Men varför väntade du inte på att de skulle öppna? undrade Mathilda.
- Jag tyckte att jag hade väntat tillräckligt, svarade Jonas med en röst som sa att detta var det mest naturliga i världen att göra.
I vilket fall hade det gjort väldigt ont, fettknölarna under fötterna hade tydligen spräckts. Det var egentligen nu han hade blivit riktigt arg.
- Vad gjorde du då? frågade Erik förväntansfullt.
- Jag brottade ner honom, svarade Jonas lika harmonisk som alltid.


Vilken hårding! Ni kan läsa Mathildas version
här på Mathildas blogg, en händelse så sällsynt som denna bör avnjutas så många gånger som möjligt...

Old Per

En trött Mathilda traskar källarkorridoren fram en sen eftermiddag i skolan. Plötsligt stöter hon på en illmarig Per:

- Är du lite smör? frågar han.
- Va?! kommer det fullkomligt oförstående från Mathilda.
- Ja... butter, säger Per och är väldigt nöjd med sig själv.


Fint.

 <-- Kunde ha varit Mathilda...

Veckans Per

Klass N1b hade svenska, och lektionen till ära gällde det att dela in ord i ordklasser. Efter ett tag hade en hetsig diskussion om huruvida orden "ofta" och "sällan" kunde ses som interjektioner även om de var menade att kategoriseras som adverb. När folk satt som värst och försökte uttala ordet "ofta" som ett utrop utspelade sig följande:

Monica: Ofta!
Per: (på engelska) Sure! ... strand.

Sedan såg han sådär nöjd ut som han alltid gör när han anser att han har sagt något fyndigt. Kvicktänkt där! Ett till lysande exempel kan jag ni läsa i efterkommande inlägg om ni vill... en gammal goding!





PS, lite allmänbildning kanske?

http://susning.nu/Adverb:

Tidsadverb används då en viss fråga ska besvaras. Den är:

när? nu, då, ofta, sällan, aldrig, ibland, strax, dagligen

http://hem.passagen.se/bondpa/grammatik/interj.html:

Interjektionerna är egentligen den roligaste ordklassen, eftersom det är här man hittar många fula ord. Det är också här känslouttryck (O!, Aj! och Usch!) och hälsningsfraser (Hallå!, Tjänare! och Adjöken!) finns, så kan du ett språks interjektioner kan du se varenda dålig actionfilm på det språket otextad. Till interjektionerna hör också svordomar (Fan!, Jävlar! och Helvete också!), ljudhärmande ord (Vrooom!, Boom! och Pang!) och svarsord (Ja, Jo och ). De ljudhärmande kallas med ett finare ord för onomatopoetiska interjektioner (Allmän grammatik, s. 141).


http://www.fritext.se/svenska/formmai7.html:
Svarsord, hälsningsord och utrop som ensamma kan utgöra en mening är interjektioner.


Julavslutning i Gäämlish

Jag säger bara:
Tipptapp
Glögg
Fullkornspepparkakor
Skorpor i överflöd
Norsk kurragömma
Städskrubb


Det blir ju så kul! Vuxna människor som gör dumma saker. Och Martin fick en mungiga för närvaro. Det trodde man inte. Hipp hipp!

Puss!

Hallå, skämtar ni med mig?

Vad är detta? Läs och döm själva!


image182

"Det är nåt visst med digitala blåsinstrument. Jag menar, att göra ett piano digitalt är ju ingen konst, gitarrernas steg från akustiska till elektriska till
ettor-och-nollor är logiskt, men en trumpet? Prylbutiken Hammacher Schlemmer erbjuder en digital trumpet med 20 olika instrumentljud, bland annat tuba, trombon och klarinett, hörlursuttag och midi in och ut. Trumpeten har också ett intrikat träningssystem med led-lampor så att du ska bli bättre på ditt spel. Kostar 4000 kronor."


TÖNT!!! Man kan inte spela trumpet på en svart plastkropp! Det vore ju mord?! Och man kan definitivt inte spela klarinett på en trumpet, och faktiskt inte trombon eller tuba heller. Idioter...

Tihihihi!

Jag är lite glad. Vet ni varför? JO (!) för att jag var på hörseltest idag, och då var utslaget att jag hade mycket bra hörsel! Det verkar alltså som att min äckliga tinnitus och min fina hörsel inte har så mycket samband när det gäller att förvärras. Oj vad glad jag blev. Kanske blir det AMK trots allt? Mmmm säger jag med ett leende och tänker på allt annat än choklad.


Glaaad!


image181

Bad och uppvaknande!

Ps! Igår badade vi med klassen, och det blir ju alltid kul även om man kanske är lite otaggad till en början. Sötklass!
Dessutom! Något udda hände mig imorse!
1. Jag vaknade i princip utsövd.
2. Jag vaknade med benan åt fel håll.
3. Jag vaknade utan byxor! I bara uggletrosor fick jag springa upp och stänga av väckarklockan.

Ds!

Ja, jag lever än. (ta i trä)

Jag lever, och JULEN ÄR HÄR!!!

I lördags invigde jag, Hanna och Isabelle julen med en övernattning i Hannas garage som var fylld av pepparkakor, glögg, lussebullar, lussemuffins, julmust, klementiner och choklad. I långkalsonger och lånade strumpor (gudars, varför skriver jag det här?!) tittade vi sedan på älskade Love Actually, lyssnade på lite julskiva och vrålade med i califooorniaaaaaaaaaaaaaa och höll alla med om att Ben, han Kunde, han.
Jul blev det, men ännu mer jul blev det när man dagen efter hade en spelning på adventsgudstjänsten och sedan julkonsert på kvällen. Eller adventskonsert är det väl. Många jag tycker om kom och lyssnade, och det bästa av allt: jag fick en julklapp! Den otroligt söta lilla guldlockiga Klara kom och hängde en glittrande guldtrumpet runt min hals. Hon hade även en till Marit och ett glittervalthorn till "Lollo", men plötsligt hade hon kommit på att hon inte hade något till Martin! Då hade hon tagit SIN glittertrumpet från halsen och hängt den på Martin och sagt att det var en försenad födelsedagspresent. Gullunge! Det måste vara julen. För det är jul. Vi har nämligen spelat Disneytime, den ultimata julkänslans budbärare. MUMS!

image180


Jul på er!

Jag tror faktiskt på de flesta... gör det du med!

1. Åtminstone 2 personer I världen älskar Dig så mycket att de skulle dö för Din skull.
2. Åtminstone 15 personer älskar Dig på något sätt
3. Den enda anledningen till att någon hatar Dig, är att de skulle vilja vara precis som Du.
4. Ett leende från Dig kan GE lycka till vem som helst, även om de inte känner Dig.
5. Varenda kväll tänker någon på Dig innan den somnar.
6. Du betyder allt för någon.
7. Om det inte vore för Dig, skulle någon inte leva nu.
8. Du är speciell och unik.
9. Någon som Du inte ens vet existerar, älskar Dig.
10. När Du gjort ditt livs största misstag, kommer det något gott ur detta med.
11. När Du tror att hela världen vänt ryggen åt Dig, titta en gång till, det är troligtvis Du som vänt världen ryggen.
12. När Du tror att Du inte har den minsta chans att få som Du vill, får Du det inte heller. Men om Du tror på Dig själv, får du Exakt som Du ville, förr eller senare.
13. Kom alltid ihåg komplimanger du fått, glöm alla otäcka gliringar.
14. Tala alltid om vad Du tycker om folk till dem. De mår mycket bättre, om de vet.
15. Om Du har en underbar bästa vän, ta Dig tid att låta vännen veta att denne är underbar.


Jag kan inte riktigt tro på alla, men de flesta är ju inte så tokiga. Jag antar att många känner igen den här listan från otaliga kedjebrev, men den kan väl ändå vara värd en plats på min oerhört orginella blogg. Mja. Orginell kanske inte är rätt ord. Eller ja... Jag antar att det inte finns många som skriver lika mycket om bussresor som jag. Åtminstone hoppas jag inte det? Fast det finns det säkert. Oorginella Moncan. Jaja, man kan inte vara bäst på allt ("men du kunde ju försöka NÅN gång?!" som den ljuva blomman Beluf skulle ha sagt)...

Nu är det sömn! Men jag ville bara säga att jag tycker om budskapet på listan. SOV!