Schema

Torsdag:
- Rep med nästan Nästan.
- Studentskiva - Klassens MILF (Musician I Like to Fuck, jaha), teater, vänner, dans, förfriskad lärare och Världens Bästa Klass! Jag blir alldeles knarrig i däna.

Fredag:
- Talangkampen - Skrapans två bidrag kom etta och tvåa, vi i Nästan på andra plats, Clara den Underbara på första. Dessutom fick vi chansen att spela två gånger i stora salen eftersom klantarslena missade att sätta på leadmickarna (tur att mina "o-o-o...love! Aaaaaaa-aaa!" hördes, jättebra). Då gjorde vi en cup andra gången och körde även min låt, så nu har den ekat på en rejäl arena!
- Scones med de bästa (sämsta) och en av deras respektive. Vidrig kväll, men sconesen var ju goda i alla fall... Ni vet ju vad jag menar!

Lördag:
- Äckelstädning inför student. Damm, damm, damm, damm!
- Sushidebut med syster yster.
- Rep med Nästan inför dagen som kallas imorgon.

Söndag:
- Bakning av tårta samt scones till mor på hennes dag.
- Avfärd till festival för att uppträda med Nästan. Fruktansvärt bra festival, de har inga instrument att låna (dvs inget piano), och det är på en söndag. Hoppas att de har förstärkare. Och mickar... (Äh, vaddå, det kommer bli hur kul som helst! Jag LÄNGTAR!)
- Pappalagad middag till mor. Ligger alltid viss spänning i hur resultatet kommer att bli.


Nästan Nästan på talangkampen

Vänner!

Nu ni! Nästan Nästan ska spela på fredag i stora salen på UKK (Uppsala Konsert & Kongress). Det är dags för årets version av Rosendals, Skrapans, Celsius och Kattes (?) talangkamp, och tydligen behövdes fler bidrag. Någon ansvarig hade hört av sig till Jens och bett oss vara med. Erik kunde inte kvällen till ära, men eftersom han redan har vunnit talangkampen en gång tillät han oss andra att vara med. Man kan ju inte lämna kamper i nöd.

Om ni vill komma och stödja oss med hejarop blir vi väldigt glada. Kastande av blommor och underkläder (helst fräscha) på scenen godkänner vi också. Även om vi tyvärr bara är tre.

Tur att jag inte hade hunnit köpa biljett! Nu får man kanske mysa med Johan Glans också! Soft!

Burke, konservatismens fader

Det här har varit en riktigt risig dag. Tack och lov uppvägdes mycket av det dåliga med att jag fick veta att konservatorielinjen hade accepterat mig trots att jag bara kunde gå ett halvår. Tydligen hade Monica Kaija gjort ett bra intryck på Monika och Kaj på provspelningen!

(Och ja, rubriken är vilseledande, för nu handlar det om musik...)

Festivalspelning

Nu ni!

Nästan ska till Stockholm. Till hufvudstadens framsida - Liidingö. Det är festival. Typ. Och vi ska spela. Så om ni inte har något bättre för er på söndag, och av någon anledning råkar ha gott om resepengar, kan ni ju passa på att komma och lyssna. En söndagsfestival kan väl aldrig floppa?


Foto: Jens Bleckert

(Hjälp, jag ska försöka ta mod till mig och bjuda in de fantastiska Lidingöbrudarna som jag känner. Problemet är bara att jag inte har haft kontakt med dem sedan i ettan. Det var jag som inte svarade på sista mailet. Nu är jag livrädd. Vi får se hur det går. Hoppas!)

På Smakisförpackningen

Dagens visdomsord från päron-Smakis:


Få ord
och fyndiga,
är bättre än
många och
myndiga.

Mjaaa. Hej! Nää! Ja...


Foto: Erik Arvidsson

P5 records

Jag har några liveminnen som sitter stenhårt. Igår fick jag ett nytt:

På prisutdelningen för Musik Direkts riksfestival kom ett av banden som vann föra året och gästspelade. Det var sex tjejer som BARA KÖRDE. De var grymma, de hade sådan sjuk energi och utstrålning att jag blev helt tagen. De kan inte ha varit särskilt gamla, men de hade rejäl pondus. Deras texter var ganska utmanande och starka (feministiska), men deras öppna attityd och musikaliska skicklighet gjorde att de "kom undan" med det och tokvann publikens hjärta. De fick stående ovationer, och från mina ögon rann det nästan en tår. Killen brevid mig lutade sig framåt i sätet och lyssnade och tittade intensivt redan på första låten. Underbart!

P5 records heter de, och de har MySpace med addressen
http://www.myspace.com/p5record

Rent underbara live, oh, ja! Och när kvällen lidit mot sitt slut stod jag och frökan Clara nere i UKK:s entré inför vår avfärd. Då såg jag P5 records komma mot mig, så jag sprang fram och sa att jag tyckte att de var jättebra. Då blev de glada och gav mig och Clarusch varsin demo. Guldkantat minne!




Bzzzzz

Myggorna är på frammarsch igen.
Det var en som satte sig på min vad idag.
Då blev jag förskräckt.


Juan de Rackarberget

Hehehe, ja just det, gårdagens roligaste minne var spanjoren Juan. Eller ska jag säga Johan? Jag och Jens stod och redde ut både det ena och det andra med honom på det fantastiska spanska språket!

Kära N3d, tack för en underbar kväll

Kuuul på skiva, det var. Så kul att jag inte vaknade upp i min egen säng.

Är Monica en sådan där? tänker du kanske nu.

Ja och nej! Sängkamrat hade jag, men hon var en hon. Fast det behöver ju iofs inte göra saken bättre. Men jag kan lugna er med att det inte hände något som jag kommer ångra. En puss på kinden, sedan gick vi inte mycket längre.


Hopp, hopp, hopp, dags att ladda om för kvällens skiva, nummer fyra! Men frågan är om den kan slå gårdagens?

Puss!

GAH!

Vilken vecka! Fantastiskt rolig, men nästan lika jobbig. Igår tog jag min sista ton i musikklassen, och den var falsk. Sorgligt eller vad? Tur att jag har sambatåget på kampen kvar!

Ikväll är det tredje skivan, min första skiva där jag går på middagen. Det kommer bli otroligt kul! Jag ska pussa på alla mina vänner och dansa tills fötterna blöder!

Gudars. Håller jag på att bli en kompispussare? Det som var min största skräck i sjätte klass. Mycket kan hända på sex år...

Kaffeglad!

Yo, yo! Nästan spelar kl 12 på VoxPublicum. Inte för att jag tror att någon är vaken. Det är inte ens jag, men jag är på god väg. Miriam har köpt nybakat bröd och croissanter, jordgubbar och något jättegott pålägg som inte är fläsk (jude är jude), en avkado-/körbärstomatröra och Färska jordgubbar!

Jag tror att jag gillar livet! (obs, det är kaffet som talar)

Jag ska vara blå, men röd i huvudet.

Ja, kära vänner!

Ikväll är det dags för årets andra skiva. Kommer det bli en bra kväll, eller kommer det bli en bra kväll?

Jag tror att den blir bra. Morgondagen är dock mer tveksam, eftersom jag lär få gå upp runt sju för att hinna repa med nästan. Men fyra timmars sömn är bättre än ingen sömn, för att säga några visa ord.

Hej hopp, time to stop (by at Björkesten för att få skjuts till genrep)!

Men jag klarade mig

Inatt drömde jag att jag blev jagad av en kille på moppe med asiatiskt utseende. Säkert en japan. Han och hans vänner hade för avsikt att våldta mig, så när jag sprang blev han arg. Då kastade han några saxar efter mig. Inte så snällt, kan tyckas, jag tror att han hade ADHD och för lite kärlek.


Puh...

Ikväll, är det bara du och jag, Monica. Inga läskiga läxor och sociala filurer. Bara du och du och jag. Åååh, vad skönt.


Foto: Johanna Egnelöv (2007)

Veckans Jonas

Jonas berättade en sak i förrgår. En sak som var ganska förvånande med tanke på att han är matte-/fysiklärare på gymnasiet.





Jonas läste Matte A på två år.

Betyg

Nähe.

Jag träffade Tina, min kemilärare i trappan. Det blev ett VG i slutbetyg för min del, visade det sig. Då blev jag lite ledsen, jag hade hoppats jättemycket på ett MVG, även om jag visste att chansen inte var stor. Suck. Det blev ganska omotiverande att gå till slutprovet i Ma E nu...

Nej, jag hinner inte fika den här veckan. Nästa?

Jaha, kära vänner.

- Två prov
- Sex inlämningsuppgifter
- Två muntliga redovisningar

Det är min vecka.

Lägg sedan till nio rep (varav två är på 4 timmar vardera) och två konserter. Det du!


Jag älskar riktigt bra planering! (VARFÖR är jag inte stressad?)

När världen är god




Såhär ser det ut när man tittar ut genom mitt sovrumsfönster om morgonen. Då vill man vakna och möta världen.

Ignorera sista meningen, kanske?

Idag råsatsade vi på våra scones!

Det var vetemjöl, det var havregryn (fiberberikade) och det var rågmjöl.
Det var fikon och torkade aprikoser.
Det var pumpafrön, solrosfrön och valnötter.
Det var (minst!) 4 sorters marmelad, men jag åt bara av en, världens bästa jordgubb/rabarber!


Mmm. Lättsamt med Vänner med vänner med mat. Tungt med vänner i mörker. Fast lättare att bära på tre än på en.

Jag tycker ju om dem, fast de är det äckligaste jag sett. Snuskiga barn, är vad de är. Och jag hade två myror i en påse idag.




(Nöjd gris. Den är som jag!)

En morgon med musik

Mmmmm!

Jag tror att jag älskar musikklassen. Eller vad då "tror" förresten? De bjuder ju på skratt och, framför allt, kakor och BULLAR! Hur ska man kunna låta bli? Jag ser fram emot att gå upp klockan sju imorgon för att få hänga med dem. Ja.

fulshop.se - FULMONSTER

Emma





Emmas monsterhistoria lyder:


Emma har bestämt sig för att inte vara rädd längre. Förut var hon rädd jämt. Rädd för monsterfamiljen som bodde under sängen. Rädd för att gå ut när det var ljust och alla kunde se henne. Och allra mest rädd för att ingen ville krama henne. Det är helt klart roligare att inte vara rädd. Nu ska hon bli en prima ballerina med en tokig hatt och tvångskrama alla hon möter!


(Ja, Emma, vad säger vi, känner du igen dig?)

Mojs!

Mmmm, sol genom björklöven utanför fönstret när man vaknade. Studentmössa som ligger och väntar på mig på hattbaren. Nyklippt hår. Världen känns ganska god just nu.

Jag vill frysa året. Det kan inte på något sätt bli vackrare än det är just nu. Jag blir som ett litet barn, jag måste nästan lägga mig på marken eller hoppa runt lite när solen gör alla nya löv till små gröna lyktor. Alla skuggor, alla kontraster, allt ljus. Jag vet inte var jag ska göra av mig. Mmm.

Idag bjöd jag Bo-Inge på min studentmottagning. Han sa "jag kommer". En gäst - check! 

Anus

Jävla skitdag. Jävla skitslut. Fan, fan fan! Jag blir så jävla less!

Jag vill inte. Ingenting.

Näe.

Ibland vill man inte vara med. Ibland går allt åt fanders (nä, jag har nog aldrig använt det ordet förut), och man andas genom ögonen. Ibland tappar man all respekt för någon, och ibland stressar man sönder ett musikstycke som ska gå långsamt.

Konservatorielinjen, här kommer jag?




(Andas genom ögonen, förresten, det uttrycket lär ju knappast någon annan än jag förstå...)
(Jag VILL ju ringa Johanna och Isabelle och fulprata, men jag är aningen för bitter)

Det börjar lukta student

Igår gick jag på (för mig) årets första studentskiva*. Det var ljuvligt. Vänner vart man än vände sig, dans, dans och åter dans. Musiken var bra, kanske inte vad jag lyssnar på i vanliga fall, men ack så fylld av cypriotiska minnen och lätt att svänga sina lurviga till.

Temat var djungel, och jag hade min älskade gosedjursapa Affe runt halsen. Mathilda var en regnskog. Andrea var en zebra med svans. Ida var en leopard, liksom Hillebille och Sofia. Ronja var fylld av papegojor, och Lindmark och herr Grönholm satsade på växttema, den förste med två blad på tröjan, och den andre med några bananer. Mums. Ronjas Ida var toksnygg tillsammans med sin karl i tigerrandiga hängselshorts (lurviga) och matchande pälsmössa därtill. Ja.

Äh, jag vet inte vad jag ska säga, men kul hade jag, och hem till Mathilda cyklade (ja, du läste rätt, inga bussar) jag för att sova sött.

Trevlig inledning!



*För er som inte är infödda Uppsalabor eller som helt enkelt har missat detta så kanske man ska förklara fenomenet studentskiva. Nästan varje klass (ibland gemensamt med en annan klass) i Uppsala hyr en lokal med tillstånd för att servera alkohol och bjuder sedan in alla vänner och övriga vänner till en kväll full med dans och, ja, just alkohol. Klubbarna tar då ut hutlösa priser för biljetter och tjänar storkovan eftersom klasserna bara får hyra lokalerna på vardagar då de ändå inte har öppet i vanliga fall. Ofta har skivan (som man säger i vardagligt tal) ett tema som man ska klä sig efter, det kan vara en färg, ett årtionde, "fel", marint eller precis vad som helst. Dyrt men kul! Lagom är bäst.

Veckans Jonas

Jonas har två rejäla sårskorpor vid höger öga. Han spelade brännboll på valborg...


Blobb

Jag skriver få inlägg nu för tiden. Varför?
- Sol + vänner
- Strulig dator
- Jag har börjat skriva dagbok(!!!)

Så varför skriver jag nu?
- Kemiplugg
- Jag vill förklara att jag är så populär men samtidigt seriös att jag har "dissat" tre inbjudningar till att göra något trevligt ikväll.