Från ledsen till arg... INTE!

Jag är låg idag. Väldigt låg. Några har varit snälla mot mig, och sånt hjälper faktiskt. Morgonen var förjävlig i alla avseenden, men nu börjar allt bli lite bättre tack vare übersnygga människor i N2b. Familjen, som Erik brukar säga.

Staland vill ha mig, Erik W, Jossi, PG och Jennifer som "modeller" för utskick om Skrapan till niondeklassare.
Varför just vi? Jag skulle gissa på att han vill ha något luffigt, något mörkhyat, något snyggt, något långt och något svenskt. Något sånt iallafall. Gunnar är skön.
- Vem snodde ankan?
- Gunnar Staland!


Hahaha, nu är jag glad igen! Kram och fjärt! ^^

Rudiie ger sig in i bloggadets egocentriska värld. WOHO!

JAAA! Jag blir så glad när någon av mina kompisar skaffar blogg, för då kan man alltid komma åt en liten bit av dem när man än behöver det. Och nu, go vänner, nu har Mathilda "rudiie" Axelsson skaffat ett eget litet ego-krypin! Vill man läsa om denna rödhåriga skönhet med bred (inte dålig) humor så är det bara att klicka på mathildaaxelsson.blogg.se. Det var dagens nyhet.

Om någon är intresserad så har min jättesnuva gått över efter ca en och en halv veckas snorande. För tillfället har Norrland ett speciellt kalhygge på några tunnland eftersom dess träd har gått åt till snytpapper åt mig. Men, ingen fara gott folk, jag funderar på att plantera nya plantor där i år eftersom man tydligen ska tjäna härliga cash på detta. 35 öre/planta? Jaja. Undrar om man blir smalare av att förlora massa snor? Kletigt, klibbigt snor. För jag har nog tappat ett antal kilon i så fall. Snor, snor, snoooor. Smaskens!

Nu är det säng. Någon gång ska jag skriva något jätteviktigt, men det blir inte denna gång.



Det var en gång och den ledde till Moncan som väntade på en kram!

image179
Snorus kråkus, snorkråkan.

OIIIH!

Var humöret lågt sist så är det på topp nu! Riverdance river tag i min själ och tar med den på en fartylld dans i kvällsstunden, dessutom vet hela kroppen (inklusive trumpetmusklerna) att den har tränat och tagit ut sig idag, och det gör oss båda, ja alla tre, lyckliga!
 
Enda molnet på himlen ikväll är att Jennifer - den lilla tönten - är på väg till Malmö. Hoppas hennes 9 timmar långa resa blir trist. Det vore rätt åt henne som lämnar mig att rita på händerna och åka vår buss alldeles ensam.

Något kul? Imorgon blir det innebandyturnering på Skrapan, och N2b ska självklart vinna den. Sedan bär det av till Katte för första musikalrepet. SPÄNNANDE! Ensam på trumpet verkade min ställning vara, läskigt? Inte så farligt, lite trist bara. Fast jag lär ju få alla de roligaste stämmorna på det här viset, tihi.


PUSS på er alla!

När mörkret faller...

Ibland är jag så dum att jag saknar det förflutna även om jag vet att jag har det bättre här. Depp. Väldigt depp helt plötsligt.

En gammal hederlig Jonas

Jonas gick igenom värdesiffror med klassen och ville ge ett exempel från matteboken varpå han frustrerat slänger ur sig:


- Finns det inga uppgifter i den här boken?!


Lördagsfeber

Förmiddagen är knappt värd att nämna, så därför låter jag bli. Kvällen däremot blev rejält lyckad:

Jag och Isabelle fick skjuts av mamma in till Allianshallen där vi skulle sitta i sekretariatet på A-lagets (dam) match med Magnus, tränare och lillebror.
Beluf och jag gick och satte oss och fick en snabbkurs i alla funktioner på klockan av snus-Johan. Smarta som mörtar som vi var förstod vi att Magnus ville prata i micken, så vi lämnade den platsen ledig. Nog blev han glad alltid. En annan som var glad var domarn som roade sig kungligt med att trackasera oss kvinnofolk. Ja du. Äh, hela matchen flög förbi, för det var ju sköna människor att hänga med.  Danne kom också och hälsade på oss i någon paus liksom Hanna och Becka. Anna som satt på bänken denna match kom också fram, och Isabelle berömde henne för hennes spelarinsatser. Grejt!
Alla var så söta så, så där hann man bli på lite bra humör. Något som höjde det ytterligare var att vi visste att det var dags att mysa med Hanna i deras garage så fort vi kom hem.
Vi kutade in, hämtade lite teer, frukt, macka, banangegga, ahlgrens slädar och film, och sedan bar det av till det Björkestenska residenset. Men, vad fann Beluf och jag i garaget? Inte var det Hanna iallafall, nä det var Johan och Martin som stod och kastade pil till hot soft music. Jag joinade pilkastningen och gjorde inte bort mig. Sedan kollade vi allihop på (passande nog) Saturday night fever med all proviant som var kompletterad av pojkarnas dundermilkshake.
När filmen var slut drog Martin hem, men vi andra stod och dansade lite klassisk disco till omgjorda ABBA-låtar, och efter lite goa filmklipp sprang vi som inte bodde där hem i snöyran. Väldigt mysig kväll!


Fredag blev inte så fredlig...?

Natten till fredagen innebar ca 1½ timmes sömn. Humöret var dock ändå på topp, och dagen blev bra med musikklassmys, jammande i elevcafeterian, bildsökande på median och middag med biogående på kvällen.
Filmen som sågs var 1408, och mina fimkollarkompisar var Juliett (hyresrätt), Jennifer och Eric. Vi chillade runt lite här och lite där, och till slut var det dags att åka hem. Jag och Jennifer gick i lugn och ro till vår busshållplats där vi i lugn och ro hade tid att "njuta" av vinterns bitande kyla. Men, inget varar för evigt, så bussen kom till slut även om den var lite sen. Bra, tänkte vi och gick och satte oss. Då upptäckte vi att busschauffören och en full tjej stod och bråkade angående hon skulle få åka med på sitt SMS eller inte. Det hela gick så långt att vi fick stå där en tjugo minuter så att en servicekille från uppsalabuss kunde komma och försöka lösa det hela. Under tiden stegrades upprorsstämningen, folk började ropa sina råd framåt i bussen, "gå av", "ta nästa buss" "men låt henne få åka med" och "gå av bussen jävla bitch". Stämningen var spänd, vad skulle hända? Till slut gick en kille som satt bakom oss fram och betalade tjejens biljett. Bussen startade och alla började skratta och prata med varandra om vår gemensamma triumf, jag och Jennifer gjorde high five med tjejen bakom oss vars kille hade betalat. HÄRLIG DRAMATIK!



Tolahopp


Lättroad skolkare från labrapport

Ett roligt ord så här på småtimmarna:

Förzinkas

Hihihi, det låter som fjortisspråket Knatten irriterar sig på med *kjamiz* och *puzz*. Dock står ordet i min högst allvarliga kemibok, därav det skojsiga!


Lättroad eller vad? Ett annat ord som är kul:

Murkelparken

Hihihi, det låter ju som att någon har misslyckats med ett rim! Kanske är det för att det påminner mig om de oerhört fyndiga alla-barnen-historierna som nästan funkar (Ulf-golf, Urban-rumpan) som jag och Isabelle kom på för några somrar sedan, men en sak är säker, jag gillar't!

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och Danne klättrar upp på läktarn!

Jag har så gulligt lag!
Hanna och Rosten ska åka till fjällen och hyra stugor tillsammans med sina pojkvänner, men eftersom Rost inte har någon fast inkomst måste de själva tjäna ihop pengar åt henne. Ni kan ju bara gissa hur, om inte genom att samla pantburkar och sälja bullar på Vaksala torg. Pantburkarna är dock deras klart största inkomstkälla!
När vi nu tränade i gamlishallen ikväll så insåg de två töserna att det stod en stor papperskorg fylld med burkar uppe på läktarn. Problemet var bara att dörren dit var låst. MEN i vårt lag ställer vi upp för varandra, så Danne, vår tränare som enligt vissa ser ut som "han i Prison Break" (som jag för övrigt aldrig har sett med min skogs-TV), gjorde en Kristin (utan att bryta foten) och klättrade upp på läktaren med hjälp av en dörr och en basketkorg. Vilken laganda! Tjejerna blev helt lyriska, kanske kommer Rosten få sin vilja igenom till slut!
Allt var som julafton, Magnus satt och fnissade i sitt mål, Madde med sin knäskada skränade från bänken och Kakans fot såg ut som en enda stor julklapp i sin hemstickade raggsocka. Tänk vilken stämning, lägger vi dessutom till Dannes julklappssäck från läktaren så kan vi ju skippa julkalendern och börja käka pepparkakor direkt!

image177


Åh vad söta alla var idag! Puss på dem!

(Ps, tack för en härlig fys, jag har aldrig haft så svårt att göra armhävningar och situps pga kramper i skrattmuskeln!)

Lämmelmos

Jag har sovit ca 5 h eller så natten till ära, men det gör mig ingenting. Allt har varit helt magiskt idag, fattar inte varför.

Det började med att jag inte orkade upp förrän vanlig tid, 06.20, men trots en ej inplanerad dusch så kunde jag GÅ i lugn och ro till bussen idag. Det händer mig aldrig, jag förstår inte var tiden kom ifrån!

Kemin var en pina i och för sig, men vi fick sluta tidigare, och efter det har dagen varit riktigt bra. Jennifer var ohyggligt söt idag, jag hade kunnat göra vad som helst för hennes puppie-eyes. Till och med ätit pölsa...

Biologin var också kul, vi fick höra av Erik och Hasse hur lämlarna begår självmord i floder och skriker och håller på under lämmelåren. Galet kul. Jag och Sofie fick till och med klappa en liten lämmel. Död och full med arsenik, men det innebar mindre av den mordiskhet lärar-Hasse hade stött på.
Jag har världens plan! Tänk att göra en skräckfilm med lämlar! Jag tror att vi har något där, "Fåglarna" funkade ju för Hitchcock... Då lär ju en mer nordisk variant, "Lämlarna" också kunna slå igenom?

Till råga... eller vad negativt det lät. Som äpplet på allt (oh herregud, lite trött när jag skrev detta, menade grädden på moset) så berättade trum-Erik att jag skulle få en biobiljett för att vi spelade på niornas gymnasiemässa. Hipp hurra, då kan jag följa med mina homies på skräckfilm! Eller thriller var det kanske, men vem bryr sig?

Dagen har varit så bra att jag började fundera på om jag hade druckit kaffe, men det har jag tack och lov inte. Tänk att jag kan ha en så mentalt bra dag utan kaffe!

image175 image176

Tjupp, tjupp!

Dagens Jonas... typ

Idag höll Jonas så gott som hela klassen som gisslan tills varenda liten stol stod uppställd på bänkarna. Han agerade dörrvakt och såg mycket bister ut. Stolgisslan!


Tjejbaciller


Wikipedia:

Tjejbaciller, fiktiv form av mikroorganismer som pojkar på dagis och i låg- och mellanstadieålder anser att flickor har. Tjejbaciller smittar genom beröring - kyssar är särskilt farliga. Under puberteten utvecklar pojkarna immunitet mot bacillerna, och i sällsynta fall till och med ett beroende av dem.

"Tjejbaciller" är en sång av Electric Banana Band.

Den här artikeln är hämtad från:
 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tjejbaciller

image174


Minnet är bra men...?

Här kommer en liten länk till den ömma Emma (mihi, sånär som en liten ordlek) och hennes blogg. Njut om ni kan, låt bli om ni inte förstår charmen i denna unga dams texter. Herr Sill är en personlig favorit.

http://litenstoremma.blogg.se/


Goose. Gås.

Filosofi under tid avsatt för läxor

Mjaha. Emma har kommit på vad hon ska ha för projektarbete i trean. Hon ska lägga om golvet i alla sina klassrum för att bänkarna ska slippa vicka. 100 h kan räcka en bit.
Jag för min del tänker utreda varför musikaliska människor ofta läser natur och/eller har bra betyg. Nä det tänker jag inte. Men det är en intressant iakttagelse. På de musikläger jag har varit på senare år så har de allra flesta gått estet eller natur och haft betyg som ligger över genomsnittet. Beror det på musiken de utövar, att de genom notläsning har lätt för matte osv, eller är det tvärt om, att de ambitiösa som har lätt för matte orkar fortsätta spela? Intressant som sagt. Vem vet, kanske har slumpen givit mig de smarta brassmänniskorna och gömt undan de som har det svårare i skolan. Vem vet, som sagt.  

Jag ville egentligen säga i det här inlägget att jag älskar Emmas blogg. Anledningar:

1. Man känner på smaken av texterna att det är hon som har skrivit dem.

2. Hon överraskar mig alltid.

3. Jag blir glad i magen av mycket hon skriver för att hon är så naturligt filurig.

4. Kanske viktigast (nä) av allt; bloggen uppdateras ofta!



Mums på er, bajs på alla struliga tisdagsträningar!


Pölsa

När jag var liten tyckte jag om det, pölsa. Pölsa med inlagda rödbetor var ju hur gott som helst. Sedan berättade min ömma syster för mig vad det innehöll (inte rödbetorna alltså, utan pölsan), och då var det kört. Nu har jag återigen påminnts om vad som fanns däri, så om du gillar pölsa (som faktiskt smakar gott om jag minns rätt, lite som cognacsmedwurst) bör du inte kolla nu på ett utdrag ur innehållsförteckning över en pölsa:

image173

Buljong
Nötsenor
Korngryn
Nötlunga
Svål

Nöthjärta
Nöttalg
Grislever
Lök
Koksalt
Kryddor
Konserveringsmedel



MUMS!


Glädje ska ju spridas...

"Kom ihåg svart klädsel och någon huvudbonad."

Så sa Marits dress code inför konserten. Det lät ju vettigt, och i de flesta fallen var det väl vettigt. Men för mig blev det lite fel. Jag är nämligen en flicka som inte har så överdrivet många svarta klädesplagg. Därmed tänkte jag att "man tager vad man haver". Det jag hade var en enkel klänning med sidenband. Men vad skulle man ha till den då, frågade jag Johanna.
- Nätstrumpbyxor! Svarade hon bestämt i valet mellan dem och leggins. Jaha, okej tänkte jag. På skofronten hade jag inte så stort val, för det var bara en balerinasko som kom när jag ropade på paret. Det blev alltså svarta pumps istället. Ett tunnt läderband runt halsen, det var ju evigheter sedan! Det måste jag ju ha.
Klädfronten var löst, men huvudbonaden återstod. En orange keps som säger "jaktmarker och fiskevatten" är ju aldrig fel kan man tycka, men då kom Klara den underbara (rim) med massa polishattar som jag föll pladask för (jag gillade action när jag var liten, varje gång vi gick in på ICA stod jag och trånade efter ett polis-set komplett med bricka och handbojor med nycklar).
Vad var problemet, undrar ni kanske nu?
JO! Jag såg ut som en glädjeflicka med en trumpet. Lokalen var ju ändå en kyrka, så kom jag där i högklackat, en aningen för kort klänning med nätstrumpbyxor, och som kronan på verket en polishatt! Jag måste säga att jag faktiskt skämdes lite, men prästen Anders tog inte illa upp, nä inte alls. Faktum var att han erbjöd mig några hundralappar för att spela på en gudstjänst den första advent.

image172


Mohahaha. Det där var inte som det lät. Minst två andra gossar till var tillfrågade före mig, och anledningen till att vi får betalt är att vi har ställt upp och spelat gratis många gånger förut. Snäll-Anders.


Porrrr på errr...

Panic on the Moncfloor

Arhg! Jag kan ALDRIG planera in lagom mycket. Det här kommer bli en stressig dag, vi kan säga att lunch och middag förstör min planering, så jag får väl svälta. Murmel. Nu är det spelarrådsmöte, sedan konsert med förberedelser och efterstädning direkt på det, och sist men inte minst blir det Johanna. Gudars skymning. Ojoj, nu måste jag stressa vidare!

Puss!

Jag är sjuk

Hej.

Torsdag:
Mys på Linnécafé med två tokor
Match i Österbybruk mot bufflar

Fredag:
Saw IV
Donken
Henke, Klara, Ronnie, Linn
Flicka och pojkar!
Sjukdom

Lördag:
Sjukdom
Inget Stockholm (?)
Inövning av trumpetsolo trots fulhals --> Fishermans friend
Fysik
Te
Matte
Morr


Det har varit en fin vecka, bra komposition på den, lite trist bara att avsluta stycket med ett morendo. Eller ja, diminuendo kanske... eller... Äh, det går nog inte riktigt att beskriva en sjukdomssläng i musiktermer.

Smittopussar!

En onsdag i mysighetens tecken

Mina läppar känns som suddgummin när jag tuggar på dem. Tjocka och stumma, allt på grund av trumpeten. Men det gör ju inget, ingenting gör något när man spelar det magiska musikstycket Disneytime. Det är julmagi i sin renaste form, och nu är julen inte långt borta!

Kristin Wadin, tjejen med det härligaste namnrimmet och den raraste personligheten, har brutit sin fot. Detta smärtar mig djupt, varför hon av alla människor? Ingen mer innebandy för henne i år med andra ord. Synd och skam på en tös som är så god. KRYA PÅ DIG!

Niorna har vi tappat bort idag förresten. Minst hälften försvann, men några hade vi ändå kvar mot slutet, woho. Ettorna uppträdde också ensamma för första gången, och de var så modiga och duktiga så. Matti fick det stora nöjet att lägga in ett skämt om att Helenius på trummor (en trea som innehar oerhört många centimeter) var stor för sin ålder. Busigt att låta publiken tro att han gick i ettan.

Jacob och jag lekte idag, jag fick se hans inte längre så nya rum och leka med hans tokiga hund Happy. Det var myyysigt.

Om någon inte har något bra för sig imorgon, torsdag, så kan ni alltid komma ner på stan och fika med mig och Emma. Vi kommer sitta på något café ett väldigt bra tag, så det är bara att slå en pling om man är sugen på kaffe, bulla, muffin eller sällskap.

Puss och mys i lingonskogen!


Tjolahopp gummipropp

Jag och Mathilda, även kallad Rudie, kommer vara fett sköna imorgon. Vi ska nämligen (fanfar) visa upp vår übersnygga skola Skrapan! Det kommer att bli succé, som Matti musikmajjen brukar säga. Musik ja. Ska bli jättekul att höra musikettorna spela ensamma för första gången, de snyggingarna. Alla som går på Skrapan är nämligen snygga, och vi/de som går i musikklassen är allra snyggast!
Det kommer bli skoj, skoj.

Idag hade några snorungar som skulle spela cup tagit vår träningstid på C-planen i Allians. Fula ungar. Men vi coola Storvretabrudar ger oss inte så lätt, nä, vi tog ett taktiksnack i konferensen istället. Vilket taktiksnack sedan! Vi gick igenom hela den illaluktande fisk-uppställningen som Österby kommer köra på trosdag, men även hur Towas hallon hade blivit, nästan varför Malin kommit försent, samt att Coach 1 och Coach 2 inte kände min morbror som bor i Schweiz. Rätt kul "träning" måste jag säga.

Puss, puss!

Love is a dream

Imorse drömde jag på min sovmorgon. Jag drömde massor. Det var sommar, jag gick hem från en avlägsen busshållplats, och då kastade någon ett fotbollsstort ljusgrönt äpple i huvudet på mig vid ett speciellt träd. Detta upprepades två dagar, och den fjärde gången jag gick under trädet så kände jag att någon tog tag om mitt hår eller min mössa. Jag vände mig om, och där hängde en pojke på en gren. Jag tänkte fortsätta, men istället vände jag tillbaka och frågade snällt varför han hade kastat äpplen på mig. Då bjöd han mig på kalas.
Det var ett roligt kalas, det var många jag kände där, och så fanns det bullar och kakor och tårta och saft. Då började jag prata med en av dem jag kände, och plötsligt höll vi på att bli lite kära. Vi var verkligen jättesöta, och jag kände mig nog ganska kär.
Det var väldigt mysigt, så jag ska nog ta mig i kragen och bli lite kär igen även utanför drömvärlden! Watch out for the Monc!


Flört, flört!

image171

¿Por qué, Maria?

Åh, jag är lite lessen nu. Lars Winnerbäck på Fyrishov. Så varför får inte jag vara där? Jag har inte längtat mer till någon annan konsert än denna, och så tog alla biljetter slut innan jag och kamraterna fick tag på några. Jag blir så less.

Men jag är inte bitter. Det kommer väl fler chanser hoppas jag på. Jag får spela lite för mig själv i min ensamhet. Fast jag är inte ensam. Och med trumpeten är jag definitivt inte ensam. Jag tror vi börjar hitta tillbaka till varandra lite, han och jag. Vi har inte varit riktigt tighta sedan nian innan tandställningen. Men nu börjar jag lita på honom igen. Älskade trumpet. Vill jag verkligen byta upp mig till en dyrare? Jag måste ju. Jag vill och vill inte. Han har ju sin egen stil. Åtta bucklor på minsta ventilen som för övrigt inte går att få ut. En stor som kom på mitt första musikläger. Någon lånade den, och när jag kom tillbaka låg den på min kudde och ingen visste vad som hade hänt. Jag tror att det var han som tog ett litet glädjeskutt och snubblade lite. Stackars söta.

Puss med hallonsmak

Morgonstund har trumpet i mund

Åh. Att spela lite trumpet före varje skoldag är precis vad man skulle behöva. Tyvärr har jag en familj, främst en syster, som inte uppskattar mitt musikutövande överdrivet mycket under de tidiga morgontimmarna. Inte de sena kvällstimmarna heller  säger mor och far. HALLÅ! Det är ju den bästa tiden för mig, när ska jag annars hinna? Och hinner jag nån annan gång så sitter syster och gör viktiga läxor.

Man borde ha sovmorgon jämt så kunde man alltid vakna med lite skönt läppsurr. Mmm.


Tuss (som Amandisen bukar skriva)

Ps.. haha, jag är allt lite rolig jag... morgonstund har trumpet i mund... hahaha... hihi. Ds


Snyggingar

image169
image170

Dem kan man vilja ha....

Mitt rum är SJUKT snyggt

Hopp tjallala, nu är mitt rum så SJUKT snyggt. Jag måste lägga upp en bild åt er, ska bara städa först. Bered er på en lång väntan med andra ord. Men det är sjukt snyggt. Speciellt nu när alla lampor har kommit upp, så förutom min kristallkrona (ja, det låter pretantiöst och antimoncigt, men den är grym!) har vi nu fått upp ytterligare tre, samt en på gång. En ny hylla också. Här går det undan, vi kanske kan bli klara till jul så har vi bara gjort om mitt rum i ett halvår.. hehe, skoja bara, inte en chans att det kommer gå så snabbt. Tänk på alla tavlorna också. Det kommer kräva lång mental styrkeinsamling för att skada väggen jag så ömsint har målat. ÅH va jag älskar mitt rum! Det är så SJUKT snyggt. Jag lider verkligen med er som inte får se det. Gudars skymning vad jag ska dricka te där inne. WOHO! Jag får ha inflyttningsfest snart, aay. Heh, nä, glöm det. Då skulle jag ju behöva städa först. Men det är SJUKT snyggt. Mmmmmmmm.


Damp, damp, damp.

Upp som en sol och ner som en husmanskost

Igår var rolig. Det blev en lång dag med uppgång 06.25 och isänghoppning ca 02.30. Därmed hann man göra massa saker och få massa saker gjort. Jag åt till exempel en IKEA-korv. Handlade massa lampor och en hylla.
Eftersom en promenadseger kan innebära att man får lite för lite motion tänkte jag och Isabelle att en promenad är ju aldrig fel, för sådana är vi bra på.
Hemmagjord husmanskost vill man ju ha sedan. Varför inte nystekta köttbullar, nymosat potatismos och inte fullt lika (men relativt) nykokad lingonsylt? Mumma. Jag måste dock säga att när sånt här händer mig får jag alltid en fruktansvärd lust att stå och frysa en evighet eller två i väntan på en buss. Sagt och gjort! Den första bussen som kom gick jag på, och vart kunde man hamna då? Jo, i Nybygård hos fröken Jennifer.
Det verkade som att det var fler som hade fått en plötslig busslängtan, för allt eftersom kvällen led så troppade det in klasskamrater, skolkamrater och ett par tvillingsystrar med sina "respektive". Det hela blev ganska charmigt, och om jag ska nämna några höjdpunkter så tänker jag nämna några höjdpunkter.
En av dem var när Mathilda och Marcus erkände att jag var ett geni när jag drog fram det gamla Alhgrens-bilar-i-varmt-(tex-Lipton-skogsbärs)te-esset ur skjortärmen. En annan mycket underhållande händelse var när vi såg på videoband som visade två pyttesmå och mörkhyade vilda tvillingar. Vi fick även se deras dansante fader, samt deras tysta, tjocka och tunnhåriga lillasyster. Vi bjöds på härliga 80-talsbrillor. Vi bjöds på en sann reaktion av modersinstinkt. Ja, vad ska jag säga, bandet var fullspäckat med happening.

Überfin kväll, inte fullt så überfin bussresa hem. Där satt nämligen en halvfinsk kvinna, drygare än självaste Yes, som teroriserade alla bussresenärer som trängt ihop sig i den liiilla halva av bussen som var fri från spyor.
Hon ville ju bara vara trevlig, som hon sa. Ja, och det skulle alla lyckebograbbarna veta, att i Sverige, här firar man fars dag. Men inte skulle de ta illa upp, hon försökte ju bara vara trevlig. Hon var ju faktiskt också utländsk, även om det inte syntes, nä de tyckte nog att hon var väldigt vit, va? Nä, okej, hon skulle vara tyst. Ingenting skulle hon säga, nä, hon visste ju att alla var trötta och mådde illa, ja, det gjorde ju hon också, men hon ville ju bara vara lite trevlig på den här bussen fylld med tråkiga människor. Oj, han vågade inte ens svara när hon pratade med honom.
Plötsligt är jag inte fullt lika stolt över att vara halvfinne....

Knüff

Nyby fy-by

Mihihi, Nyby är tydligen sämre på morgonmatcher än vad vi är, det blev nämligen vinst med 7-1. Woho! Kanske berodde det på morgongröten, kanske var det Daniels usla skämt, kanske var det mitt och Isabelles glidande på Allianshallens alla isar. Ingen vet. Ingen kommer få veta. Ojoj. OMG!


Bajs på er <3

Nyby

Imorgon är det ingen sovmorgon på något sätt. Nej. Det är upphämtning på busshållplatsen klockan 07.05. Orsaken? Match mot Nyby, laget som jag har slagit sedan jag gick i tvåan/trean eller så. Vi får se hur det går imorgon. Morgonmatcher har aldrig varit vår grej, nej. Lagen kan man ju inte direkt säga är de samma heller. Vi får se.


Natti!


Överreaktion

"...vad svenska skolan har för möjlighet att fånga upp destruktiva killar."

Detta utdrag kom ur ett av de många program som handlar om skottlossningen på den finska skolan i Jokela.
Vad arg jag blir när de gör sådana generaliseringar. Om samma sak skulle hända i Sverige finns det väl ingenting som säger att det skulle vara just en kille och inte en tjej som började skjuta ner folk på sin skola? Morr. Skärpning "Skolfront" i SVT!

Fjös


Audition, oja

Woah, nu ska jag åka till Katte och gå på audition för Kattemusikalen. De sätter upp Carmen i år, och det vore jätteroligt att komma med. Inte för att jag har tid... nej men asså vaddå lixom? Pjosk och petitesser! Håll tummarna för mig mellan 16.30 och 17.30!

Puwhzz

Hjärtat i halsgropen

Erik har stora ögon. Det märkte jag idag på bussen till skolan.
Efter en halvtimmes bussresande hade jag slumrat till på det där sättet som jag är så bra på. Då kände jag att någon satte sig brevid mig. Mina ögon öppnades för att en millisekund senare spärras upp på vid gavel. Erik, den token satt med sitt ansikte ca 5 centimeter från mitt. Vilket uppvaknande!
 


Ja, jag är en bussovare, och jag är stolt över det.

Prutt



(Hemskt med den där 18-åringen i Finland som skjöt massa människor på sin skola. Finland känns så nära för mig. Undrar vad pappa tänkte... usch.) 

Monica goes personal... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

På kemin idag visade vår lärare vad som händer om man tänder eld på en ballong fylld med vätgas. Det smäller, sprutar eld och man känner en tryckvåg:
PANG!!!

Hela klassen såg förtjust på varandra, smått shockade men alla med glittrande julklappsögon. Alla utom Monica. Hennes glittrade också, men inte var det av glädje. Monicas största rädsla ligger nämligen inte i mörker eller spindlar. Nä, det värsta hon kan komma på är något hon alltid, jämt, dygnet runt bär med sig.
Rädslan för starka ljud, och värst av allt, plötsliga starka ljud. Människor som skrattar högt. Folk som skriker. Musik som skräller och gnisslar och dunkar och svider. Det är som tortyr.
Allt leder till den del av helvetet som kallas tinnitus. Helvetet som växer för var dag som går, ett crescendo som aldrig uppnår klimax och som aldrig kommer att avta. Som jag hatar det. Kvällar med ett huvud fyllt av toner, djävulsaccord på djävulsaccord i olika tonarter. Som jag hatar det.  

Under mina år med tinnutus har jag upptäckt en sak. Människor förknippar glädje och frihet med starka ljud.
Bilradion som dunkar sommarplågor i en cabriolet.
Att skratta så högt man bara orkar.
Tjuten när bollen går in i mål, motståndarnas eller det egna.
Karaoke med vännerna.
Vråla hejaramsor på Skrapan-Kattekampen.

Jag kan fortsätta hur långt som helst, ni förstår nog principen. När andra känner lyckorus är ångest det enda jag märker av. Om jag inte har öronpropparna förstås, och de ligger ju nästan alltid i fickan. Men de skyddar inte mot vardagsljuden, det funkar inte att gå runt med öronproppar i bara för att det finns risk att någon skrattar högt.

Usch vad jag klagar. Men det är så det är, även om jag inte tänker på det jämt så finns det alltid i bakhuvudet.
Jag vill inte få någon att ändra på sitt skratt eller att folk ska börja viska när de talar med mig. Jag vill bara att de ska tänka och att de ska ta mig på allvar om jag ber dem att dämpa sig.


MEN:

Våga inte tycka synd om mig, det är jag så grymt bra på själv. Gör mig hellre glad och lycklig, något som många, många är världsmästare på.

Lövprassel...


Dagens Jonas... inspirerad av Julia?

Hur bra Jonas än må vara på fysik så är inte det svenska språket alltid på hans sida. Dagen till ära ställde han frågan "Vilken luft är mest tätast, varm eller kall?" till vår klass. Detta påminde om en gång då Julia var väldigt frustrerad över mitt och Jennifers sölande. "Kan man bli mer långsammare?" frågade hon till Mathildas förfäran, och sent ska hon glömma detta lilla snedsteg.

Kanske har Jonas hört Julias språkbruk och tänkt att, "ja, det låter ju riktigt fint". En annan möjlighet är dock att båda två är riktiga gottegrisar, för då tenderar det att bli tårta på tårta.


Pannkakstårta


Skön dag, jao.

Kul. Skön första dag, sluta skolan kl 09.50 är inte dumt. Lektionen var dessutom fysik med allas vår käre Jonas som blev ytterst besviken över att ingen i vår klass var färgblind. Stackarn.

Puss


Jag gillar, Me like, Me gusta, Minä pidän

Jag gillar Futurama, så är det bara.
Jag gillar spenatsoppa, så är det bara.
Jag gillar att skratta, så är det bara.
Jag gillar lov, så är det bara.
Jag gillar träning, så är det bara.
Jag gillar Emmas myshörna, så är det bara.
Jag gillar skumbananer, hur skulle jag kunna låta bli?

Musik skall byggas utav glädje...

Mina läppar är ömma. Tre timmars storbandsrep igår samt ett bra tag med egen övning på Jimi Hendrix-låtarna. Fyra timmars rep idag med den gode Hendrix och Matti på Grand. Som tur var fick vi ungar en mackpaus, yeey. Där ägnade vi våra skarpa hjärnor åt att avgöra huruvida Äjkäjs fruktklistermärke var grönt, silvrigt, vitt eller guldigt. Jag älskar musiker...

image168


KOM OCH LYSSNA PÅ OSS PÅ GRAND, TISDAG KL 19, DET KOMMER BLI FETT MED NAJS! Bara 40 kr, aay.

Puss och spark i rumpan!

Gratis Isabelle!

Ojoj, fredagar är inte att leka med! Speciellt inte när världens bästa Beluf fyller 16 år!

Som tokar satt jag och Hanna och stressade på för att få klart den film som vi spelat in i presentsyfte. Mycket stress belv det hela dagen, ända fram till 7-tiden då man blev mottagen med 3 sorters kakor, mockarutor, vaniljbullar och tårta med saft. Rena rama kalaset ju! I två timmar satt man där och myste med de tre... öh, två (Hanna och Jenny) söta flickorna och Isabelle. Det var fint.

image165
image166
image167


Tiden efter blev också fin, då var det hem till Martin som gällde, och på bussen blev jag full och onykter bara av att känna lukten från de två pojkspolingarna som satt framför mig. Loligt.
Väl hos Mürt hittade man Taliban-Gurra och Jennifer, och tillsammans uthärdade vi en usel japansk skräckfilm... ofta, japaner ska ju vara superläskiga, nu var de bara sömndrivande. Något som däremot piggade upp var den vita snön som föll, och snöbollskrig i miniformat är ju också roligt.
Så småningom skulle Jennifer ta sig hem, men det gick inte, för då satt hon fast och blev matad med popcorn, stackarn. Arg som ett bi, men vad hjälper det när stora starka pojkar sitter på henne?

Då det första offret tagit sig därifrån återstod Moncan, men hon är inte hjälplös, nej. Hon kommer på planer som inbegriper material-vars-spår-inte-syns-vid-kopiering. Pojkarna använde annat material, och Gurras material lämnade spår på Martins Student 2008-tröja. Detta ledde till en svart  nos på Gurra, innan vi äntligen kunde titta på lite äkta amerikansk skräck. Den var så BRA att vi alla hoppade till av leksakstraktorn. Tyvärr han jag inte se hur filmen slutade eftersom den började hacka i slutet och min sista buss skulle gå.
DÅ blev det snöbollskrig. Det är sjukt hur kul det är att bli blöt och kall.

När jag till slut gick av bussen märkte jag att ingen hade satt sin fot i den nya snön. Inte en själ hade gått på min kringliga väg hem, och detta gjorde att jag blev som tokig. Jag blev så nysnöglad att jag började springa runt som en galning, hoppa, kasta snö och - det dummaste av allt - försöka nicka en stor snöboll. Det sistnämnda slutade med att jag fick snö som rann från nacken ända ner till vaden. Dumt men uppfriskande.

Snöboll!

Skatevideos

Woah! Hittade några klipp... kul, hittar ni mig, så grattis!

http://tacky.se/skateboard/video/vis_video.asp?id=67083

http://tacky.se/skateboard/video/vis_video.asp?id=67075

Kom och lyssna...

... eller se, vi är snygga nog för att det visuella ska räcka.

image164

Fulare ord än "järnspikar"

Många ord jag inte tycker om (så ett tips oss emellan: läs dem inte!):
Kolloider
Humussyra
Rothår
Haloklin
Mutualism
Övergödning
Förna
Katjoner
Sedimenterar
Kolloider
Markkolloider
Saprofyter
Syrebrist
Anaerob
Bakterier
Osmos
Kolloider
Förbrukar
Aerob
Pungräka
Sanera


Några ord jag tycker om:
Notblomster
Havredryck
Cyankalium

Jobbigt...

Det är verkligen roligt att ha lov. Just nu är jag ful som stryk, och det är roligt.

Igår var en lite pinsam dag. Jag skulle träffa min kära Johanna för första gången på flera månader, och inom en halvtimme behövde jag hitta en present åt henne. Jag fick en plan, och den gjorde att jag styrde stegen mot...Lustgården (en affär med åldersgräns på femton år). Jag var sjukt stressad eftersom tiden rann ifrån mig, så när jag väl kom innanför dörren var jag mitt jätteyra jag och började virra omkring i min jakt på penispasta. Då hör jag en road röst: Moncan, är du här?
Då står Gustaf (ja, nu får han också skämmas) i klassen framför mig med sina polare. "Vet du vad penispastan kostar" yrar jag fram... Ja, gudars skymning att man aldrig kan komma på något lite fyndigt. Det lät ju som att jag var ute efter något bra mycket porrigare än lite makaroner, och drog till med penispastan som en nödlögn. Alltså... inte för att Gustaf kan ha trott att jag ljög, jag är ju ändå världens ärligaste och kyskaste människa liksom.

image163


Pasta till er alla!