Surr, surr, surr, surr

Ibland blir jag medveten om egenskaper hos mig som jag inte gillar. Ikväll var en sånt "ibland". Då slutar det alltid med att jag frågar mig själv: ska jag kämpa emot det eller är det bara att acceptera och se det som en del av mig? För ibland kan man ju faktiskt övervinna sina dåliga sidor mer eller mindre, det har hänt. Andra gånger har man lyckats vända dåliga saker till något gott genom att lägga energin på annat. Ta egenskapen envishet till exempel. Det är en egenskap som man kan prata om, antingen med beundran i rösten eller sammanbitet med massa underliggande frustration. Det blir vad man gör det till, det vill säga, är man envis och medveten om det så kan man kanske vrida det till något gott.
Vi får se. Jag återkommer. Eller förlåt, jag pratade inte med dig, jag sjöng för mig själv. Jag menade att Jag skulle återkomma till Mig. Jag har bara någon jag måste prata med innan jag tar ställning till något dumt.

Skruffs på er.

(Ps, man blir väldigt kreativ när hjärnan snurrar)

Rudie das snygglars

Idag blir min kära Mathilda 18 år gammal. Det tycker jag är bra, för då kan jag släpa med mig henne (och Andrea?!) på alla skivor! För övrigt är det här kvinnan jag skulle gift mig med om hon och jag hade varit lesbiska, för kvinnan är ju fantastisk. Hon gillar att städa och tvätta, hon har humor (som går över obegränsade områden), hon tycker att jag är lite rolig, och hon är ju framför allt ruskigt SNYGG i sitt röda hår. Man kan dessutom dampa på henne, för hon dampar bara tillbaka. Inte för att jag brukar dampa på henne. Det går inte.
Jag vet att man inte ska överanvända det här uttrycket men... jag tror faktiskt att jag älskar henne lite. Jag kommer nog aldrig ångra att jag valde Natur på Skrapan, och att jag hittade henne har en stor del i detta. Den som ogillar henne (om denna någon existerar) tänker jag nypa.

(rätt gamla bilder - hon är ÄNNU snyggare nu)

image284

image285


Jag tänker inte säga grattis till henne, för det har jag redan gjort, jag har även hurrat, sjungit och kommit med bulltårta, så där får det räcka. Dessutom ska jag bjuda henne på en Stor Stark på fredag, och därmed bastu! Men en Monkeykram kan hon få!

Hej hopp!

Blondies

Min bussresa förstördes imorse av två fjolliga små (de var väl 1,20 m långa ungefär, men en hade tuppkam, så hon slutade väl på ca 1,90 m) fjolliga blondiner. Redan när de klev på kände jag att de såg ut att ha lite för höga tankar om sig själva för sitt (och vårt) eget bästa.
- Jag har slöjd idag. Vi har det på onsdagar och fredagar. 
Jaha. Och? Det är för övrigt måndag idag...
- Asså, jag skulle stampa på en nyponsoppaförpackning, och då rann all nyponsoppa ner i min rosa sko!
- Viiidrigt (lidingö-i)! 
- Så jag fick tvätta den i tvättmaskinen.
- I tvättmaskinen?! Hur då?!
Suck. Men det var inte deras viktiga samtalsämnen som jag suckade mest över, utan hur flickorna med de ljusa rösterna (en av dem var täppt också, det tyder på ondska har jag läst i mitt horoskop) var skittaskiga mot en tredje tjej med mörkare röst som verkade gå i deras klass. De körde den där klassiska du-ska-inte-tro-att-du-är-vår-kompis-bara-för-att-vi-låter-dig-vara-med-oss-stilen. En av blondinerna satt och sa något allmänt nedlåtande om något, cool (och överlägsen de flesta av universums livsformer) som hon var.
- Mummel gruffel fjollusch bruffs, man ba daah?
- Mmm (tveksamt)... eller vad sa du?
- Men du lyssnar ju inte!
- Jo, det gör jag. Jag hörde inte, ni sitter ju vända ditåt...
- (Host, harkel, PFF, kvävningsläten som ska förmedla att hon har blivit så grovt förolämpad att hon knappt får luft) Det gör vi ju INTE! Bla bla bla gnäll, gnällelignäll. Mjä, mjä, mjä.


image283



Töntar. Det som stör mig mest är att jag nästan kan svära på att de är jättesnälla mot henne när de träffar henne en och en, men nu var de på henne och gnällde så fort hon öppnade munnen. Inte hade de vett att prata lite tyst heller. Bussresor är till för att sova sig igenom, lite bussro tack?

Tack och lov att man går på gymnasiet. Jag längtar inte tillbaka till den tiden för tillfället. När man kunde säga "skyll dig själv för att jag fällde dig" och den drabbade verkligen trodde att den borde skylla sig själv. Jag gillar att folk har vuxit ifrån sådant.

The hills are alive with the sound of...

Hallå.

Jag kanske inte har nämnt det, ens så där i förbifarten, men jag är sort of bandmedlem nu. Inte för att vi har kommit speciellt långt, men det känns ändå lovande. Idag träffades vi hos Miss Miriam för en liten jam session som slutade med äppel/kanelscones och lüxchoklad i duktiga (tolka ordet som du vill) mängder. Denna lilla belöning var behövlig, för både jag och Miriam fick lite läxor av magister Jens, sträng som han är.
När det var dags att dra sig var Monica dock så dum att hon glömde sin värdelösa mobil. Tyvärr var hon dummare än så, hon insåg inte sitt misstag förrän hon stod vid sin busshållplats en kvart senare, och då var det bara att vända. Så hur skulle man hitta tillbaka genom Uppsalas alla gränder? Till slut gick det, men då upptäckte Monica ett problem... ingen ringklocka och ingen kod till porten. Hmm. Detta resulterade i lite fönsterknackning lite här och lite där innan hon till slut fick tag på en Miriam som sedan bjöd in Moncan på ytterligare lite musik och samtal.
Hemma var allt frid och fröjd, morotssoppan stod på bordet, och en väninna väntade ivrigt på att få gå en redig prommenad som var nyttig för både kropp och själ. Det kändes som att man pumpade omkring alla chokladpralinerna, så frågan är om man har hjälpt dem att sprida sig eller om man har förbrukat någon. Det återstår att se. Jag ska hålla er uppdaterade!

Nätti, nätti, kära töntar.


Årets konsert

För alla som missade konserten på Uppsala Konsert och Kongress (dvs alla utom mor, far, och två Katteäckel) så vill jag säga att det blev succé (som Matti brukar säga)! Det var fullsatt sånär som på några platser här och var, och publikstödet var enormt! Varje låt satt som en smäck och det var sådär magiskt som det bara blir en gång vart tjugonde år - högst. Synd att ni missade det, Skrapanbandets bästa konsert någonsin! Gräm er ordentligt, suckers!

Ironiskt leende puss till alla som vill ha. 


Det idülliska Störvreta

Jag är glad.

Planer är som regler - till för att brytas. Det är därför jag är glad, för nu har jag fått chansen att ändra två planer som jag verkligen inte orkade med just den här helgen. Istället för att festa har jag fått det stora privilegiet att tillbringa både fredag och lördag kväll hemma i min alldeles egna lilla byhåla. Lördagkvällen till ära spenderades med mor och far framför Good bye Lenin. Till denna utsökta tyska film hade vi även lite kex (uttalas med k och inte med tj), lite tea, och en och annan alkoholhaltig dryck. En av dessa fick min käre finske far stifta bekantskap med.
Plötsligt mitt i filmen hörde jag och mamma ett "Va fan!" (med finsk brytning) från soffan. Vi hade nämligen för evigheter sedan fått en aluminiumtub fylld med någon form av sprit, och mor och jag tyckte att det var ett bra tillfälle att äntligen få den ur världen. Far däremot, han blev ju väldigt förvånad när den nyöppnade mjukosten på tub rann ut över hela saltinen (kexet). Därav svordomen. "Det är ju sprihihihit!", fnissade mor, och sedan var det svårt att sluta skratta (OBS, inte pga onykterhet, utan pga faderns förskräckta min). "Vilket slöseri!", utbrast han medan han rusade efter papper, och så var kvällen fulländad.
Detta är bara ett av många exempel på hur man kan tillbringa en trevlig kväll i lilla Vreta. Hoppas ni drar lärdom av detta.

Ett annat sätt att skapa en trevlig stämning är att hitta några kamrater och spela beachvolleyboll med dem en solig dag. Så gjorde jag på eftermiddagen i fredags, och då fick jag träffa Isabelle, Anton, Hedvig, Blobb, och andra som gör mig glad. Efter ett ganska bra och lagom tag med drakbekämpning i Isaks sandslott skjutsade Isabelle mig till stall och bussar, och på kvällen berättade hon glatt för mig att hon hade beställt en taxi. Så vart skulle den åka då, kanske ni frågar er? Det gör jag och Isabelle också, för det var bara något hon kläckte ur sig när hon i princip sov till mitt underhållande sällskap. Men jag tog inte illa upp, för vi hade haft en fantastisk picknick på hennes golv, så jag vet att hon tycker om mig ändå. Kanske tycker jag till och med lite om henne också, men det är ju aldrig något jag skulle erkänna...

Tuss på er, och njut av en ledig söndag!


Och nu lite skamlös reklam

I föregående inlägg nämnde jag att det är konsert imorgon. Jag ville bara passa på att tillägga att vi i tvåan hade en liten minikonsert för Herr Lindmark och några i min klass imorse. Alla log jättemycket, så antingen var vi hysteriskt roliga, ganska bra eller bara så dåliga (inte troligt) att vi var i enormt behov av lite stöd. Därför BÖR du också komma, så får du också le lite? Här kommer lite skamlös reklam, skriven av min kära bloggarkollega, klasskamrat, rödtott samt minikonsert-på-morgonen-besökare...

Mathilda:
Jag lovar att ni kommer gå runt resten av helgen med dessa fantastiska låtar i huvudet. Halvt hummandes halvt sjungandes. Riktgit bra om jag får säga det själva. Helt klart värt att gå PLUS det är gratis! 

Där hör ni! Kom! Puss!


Fedag med frågetecken

Jag mår nästan illa men ler ändå. För jag är ju glad egentligen.
Herregud, orkar jag med en fullbokad helg? Inte just nu. Jag orkar inte heller oroa mig för alla läxor och 20-sidors tidningar som behöver fixas. Det är som om man har hamnat i någon sorts koma som hindrar panik- och stresshormonet från att utsöndras. Istället kommer ett litet ångesthål krypande in i magen som substitut. Ångest över saknaden på ångest. Ja, gudars skymning.
Imorgon klockan två är det konsert för oss Skrapanungar. I stora salen på musikes hus! Läckert! Då blir det akapella för nästan halva min slant. Be there or be square! Det är ju faktiskt gratis och underbart. Snygga människor på scen och så vidare.

Kl 14.00 i stora salen på Uppsala Konsert & Kongress!

Puss

Matte i solen

Fräknarna flödar - det är vår!

Jag, jag, jag, bara jag!

Jag är trött.
Jag vill sova.
Jag vill läsa Husmans (inte enbart hennes, men ändock) blogg på Kaktus.
Jag tänker sova nu.
Farväl.

The high points, as we say in Sweden

Vänner. Ni ska få höra om dagens bästa stunder:

På väg till matsalen såg jag dem plötsligt - gamlingarna! Munnen for upp i ett smajl större än Ölandsbron, det var ju rena rama vallfärden! Dussintals gummor, tanter, farbröder och gubbar kom från ingenstans, och de var så söta, så söta. Det fanns gubbar med hattar, farbröder som gick snett, tanter som höll varandra under armen, ja, allt man kunde önska sig. Vissa var bistra, andra stoltserade med sina välförtjänta skrattrynkor. De är ju för söta!

Efter maten hände något än mer fantastiskt - jag och Mathilda mötte gamlingarna i dörren på väg ut från matsalen. Förstår ni? Jag fick se dem på nära håll! Underbara, söta människor!


image279

Solen är min tallkottkörtels vän

Den här dagen har varit ljuvlig, likaså gårdagen. Min tallkottkörtel verkar få ljus så att det räcker och blir över, för den har producerat galet mycket glad-o-pigg-hormoner. Imorse var det så illa (superbra!) att jag till och med gick upp tidigare för att kunna jogga lite innan frukost. Det blev nästan religiöst. Ljuset som strilade varmt gult mellan granarna runt den lilla stigen jag sprang på. Fåglarna som lät från alla håll. Inte en levande varelse i sikte. Och det fanns så mycket luft att andas, det var som om någon hade höjt upp himlen för att ge mer plats åt andrummet och det där typiska morgonljuset. Ljuvligt säger jag bara.

Ljuvlig är även klassens Elsa i sällskap av Mathilda. På biologilabben satt alla och väntade på att en ballong (som blev större och större och jättestor) skulle sprängas. Mathilda, den lilla rödtotten, vet att Elsa alltid reagerar kraftigt när hon blir skrämd, så Mathilda nöp helt enkelt tag i sidorna på Elsa och skrek "BOOOM" (inte speciellt naturtroget). Det ledde till att Elsas armar for åt alla håll samtidigt som hon gav upp ett vrål, och detta i sin tur ledde till att Mathilda trillade ner på golvet av skratt. Vissa har bara den där rätta touchen för att sätta guldkant på dagarna.

image278
Nöjd gris



Guld åt alla.


Btw se significa "by the way"

Förresten. Jag tror att jag är lite sjuk.


Insikternas afton

Jag har just kommit fram till en skräckinjagade insikt:

Det finns trevliga Katteelever. Ytterligare några nya utöver de gamla mötte man i fredags.


Insikt som inte är fullt lika skräckinjagande:

Jag är en envis ungjävel. Om man vill säga något till mig så räcker det inte med att säga det - "Gör köttfärssås och spaghetti till middag". Näe. Man måste övertala mig - "Men ska du inte göra köttfärssås och spaghetti till middag? Det passar ju bra till ketchup..?". Att ställa frågor är nog nästan det bästa, ställa frågor och låtsas ställa fördelar och nackdelar mot varandra. Jag säger låtsas, för allt handlar ju egentligen om tonfallet. Låter man lite negativ när man säger "Jo, visst är den här tre rätters middagen nyttig och god och sådär..." och sedan låter ganska mycket mer positiv när man fortsätter "...men kolla, du älskar ju varmkorv, och den kostar ju faktiskt en tia mindre?" så är det klart att jag förstår att varmkorven är ett bra mycket bättre val. Simpelt.
Vad du än gör, säg inte "Köp varmkorven", för då kommer jag veta och känna i hela kroppen att det är fel val. Det kommer dock inte hindra mig från att likt förbannat stå i den där varmkorvskön tills vi är framme vid kassan, och då kommer jag att bli hysterisk, mumla en ursäkt och sedan sätta av mot mina tre rätter. Men orkar man ändå inte säga en mening som är längre än två ord så kan man försöka sig på att säga motsatsen till det man vill att jag ska göra. "Köp trerätters (två ord)". Detta är dock inte lika pålitligt, för om ena alternativet rent tekniskt sett är lite bättre så kanske jag mot principen följer rådet jag fått. Jag skulle alltså föreslå att försöka övertala mig lite finkänsligt. Sehr gut!


Knüff 

Mobil

Min mobil är sjukt opålitlig, och har så varit i någon månad. Före det var den helt enkelt bara opålitlig. Om man lägger till en opålitlig och lat Monica har vi uppnått Svårkontaktad. Det är mitt tillstånd sedan länge. Jag har någon spärr som gör att jag inte förstår att SMS jag får är menade till mig. Därmed ser jag ofta ingen vits i att svara. Dumt. Ännu dummare är att inte bara jag själv utan även telefonen motverkar mig i nuläget. Om jag vill skicka ett SMS eller ringa ett samtal så hävdar den att SIM-kortet inte sitter i. Sedan säger den "telefon spärrad, ångra?". Då säger jag "ja tack, ångra!". Tyvärr vill den då ha en kod som jag inte kan så... det är bara att stänga av och skaka lite på den. Funkar ibland. Inte alltid. Nu har det börjat trilla av delar av skalet från den också. Och så är det något som skramlar när man skakar på den. Luckan är inte heller så lycklig. Den klickar inte längre, vilket är väldigt otillfredsställande när man är van vid en klickande lucka.
Kanske dags att skaffa ny mobil? Någon av dessa? 



image276

image277


Pling plong!

Ordet med stort O

Ribosom.

När man sitter och skriver prov så finns det alltid ett eller två ord som man "kan" men som man absolut inte kan komma på vad de heter. Idag skedde ett mirakel. Jag kom på ordet. Ribosom. Ribosom, ribosom, ribosom!


Wikipedia:
Ribosomer är de
organeller i cellerna där peptider, långa kedjor av aminosyror, bildas.

Ingen laglös tös

Jag har hört att man inte får skjutsa folk på pakethållaren om de är över tio eller om det var femton år.

Jag är ju arton år gammal, så för att inte riskera något fick Martin skjutsa mig på sitt styre när vi skulle ner på stan för att träffa mor. Det var en premiär som hette duga tycker jag! Och det var nästan bekvämare än pakethållare vill jag påstå (fast utan att stå på mig allt för mycket)! Det enda som var obehagligt var nerförsbackar (risk att ramla framåt) och när Martin skulle starta (då lutade han sig mycket framåt -> åter risk att ramla av). Annars var han en mycket skicklig förare, och jag är ytterst tacksam för att han inte vinglade runt en massa, vilket pojkar har en tendens att göra om det kan leda till en skrikande tös.

Härligt att slippa vara olaglig!


Tidning

Jag klarar inte av detta. Jag vill inte göra en tidning. Tidningar är töntiga. Jag är cool. Ni hör ju hur illa det klingar?


Holy helg

God eftermiddag!

Idag är jag glad som en lärka. Imorgon kommer med andra ord att bli ytterst plågsam pga sömnbrist. Det är så jag fungerar.

Idag tänker jag för ovanlighetens skull summera helgen. Läs ironi.
Vi börjar med lördagen, för det var då jag började bli kulturell. Jag och Isabelle tog oss nämligen in till Domkyrkan (118 meter lång och 118 meter hög) för en eftermiddagskonsert med Gosskören. De hade tjusiga kragar och mäktiga kåpor. Lite bisarrt men ändå inte helt utan charm. Dessa gossar sjöng i alla fall både lite av det ena och lite av det andra. Jag och Isabelle var helt överens på några punkter:

  • Det andra stycket de sjöng var helt klart det vi gillade bäst (och vi gillade det)
  • Orgeln var ångestframkallande
  • Man hörde direkt när Anton tog soloton
  • Isaks krage utan polotröja var imponerande

Efter all denna kultur åkte vi hem för att göra lite polkagrisströssel till glass (...) samt för att fixa ingredienserna till O'boy (dvs mjölk och O´boypulver som sedan mixas till en härlig dryck). Sedan bar det av till avslutningsfesten för musikalen. Den var belägen i en liten, liten lokal vid Studenternas. Alla mina favoriter var där, så jag blev glad. Glad blev jag också när jag fick skåla för ett band - Miriam, Jens och jag - vi får se hur detta slutar!
Köket kom att bli en samlingsplats, men då bestämde "festkommitén" att det var off limits. Därmed beslutade sig Erik för att hitta en plats som var on limits, och då någon ropade ordet "skrubb" fick det bli platsen för on limits. Vi var fyra som stod där inne ett ganska bra tag, men slutligen beslutade jag och en annan tös att det vad dags att byta miljö. När vi öppnade dörren så kikade Ida in, så vi skuffade in henne som substitut. Det roliga med detta var inte att vi stod där, utan att när Abbe en kvart senare (en halvtimme efter att vi hittat miniskrubben med marmorimitation på hyllorna och en obehaglig "röd / rosa trasa som används till rengöring av toaletten") undrade var Erik var så öppnade jag på skämt skrubben för att se om han var kvar. Det var han. Han, Ida och Henrik stod och fnissade och ville att vi skulle komma in, så vi tänkte "varför inte"? Ett litet Skrapanmöte är ju aldrig fel. Det höll Sebbe med om, så vi trängde oss in och försökte stänga dörren. Detta lyckades vi med efter någon minut, fråga mig inte hur, för man fick knappt plats fyra, och nu var vi sex. Varmt och gott. 
Jag hade en kul kväll. Synd bara att min vän Isabelle gick hem aningen tidigare. Jag hade gärna vandrat sida vid sida med henne genom stadsparken kvart över två. Det var så regnigt och härligt att jag inte ville att hon skulle missa det.

Annan skrubb:

image275



Söndagen var också en dag för kultur. Men först och främst för lite löpning i das terräng full av snöblandat regn, träsk och snubbelbara objekt. Trötta blev jag och kvinnan, kalla med för den delen. Vad underbart att vi trots allt fick uppleva lite av det regn (snö) och kyla vi missat föregående natt!
Kulturen kom så småningom. En premiärkonsert med årets AMK - Arméns MusikKår - var inte fy skam, ska jag säga er. Johan brölade på med sin bastrombon. Klarinettläraren gungade hit och dit (klarinett nr 3 som jag erkänner mig gilla), och trummisarna växte upp som krokusar med sina cymbaler. Vi fick höra det enda kända skrivmaskinssolot som finns skrivet, hysteriskt roligt var det faktiskt. Ett marschpotpurri kändes som en självklarhet, och Kullerullvisan skumpade runt oss genom hela Sverige. När alla musiksoldaterna slutligen reste sig för att spela Du gamla du fria ställde oss Hanna och jag och sjöng för kung och fosterland. Bokstavligt talat. Fast inte helt, för kungen var ju inte där. Men ni kanske förstår vad jag menar? Herregud, det här måste vara "Hur-man-förstör-ett-skämt Grundkurs 1": förklara skämtet mycket ingående och var inte rädd för att ändra dig i syfte att bli rättolkad. Bravo, Monica!
Hur som helst, jag, Hanna och de andra Björkestenarna var nöjda med konserten, för att inte tala om fikat med kaffe och mazarin. Mums! Sedan var det Carmen och rövarspråket hela vägen hem!



Gos och kram på er!

Fire!

Skolans datorer hatar mig.
Igår försökte jag logga in på fem olika datorer, men alla kastade ut mig så fort jag kommit in. Idag sa Martin att jag kunde sitta inne på Pelles konto. Så fort jag rörde musen loggades han ut. I datasalen skulle jag logga in på en dator, men då fungerade inte tangentbordet. Några minuter senare satte sig Erik där, tror ni inte att det funkade då? Jag blir så less. Nu har jag sprungit runt och loggats in och ut på två olika datorer (varav en hade låtit mig logga in tidigare idag), men ingen av dem älskade mig.
Det är bara den här som älskar mig. Nu är jag grovt bitter.

image273

Det bästa från den bästa

Tänk vilken tur jag har ibland med mina vänner. Jag vet inte riktigt hur jag har förtjänat vissa av dem...

Mathilda kom till skolan idag medan jag stod och pratade med Helenius:
- Moncan, jag har något åt dig!
Jag tänkte att jag antagligen hade glömt något (det hör inte till ovanligheterna direkt), så jag tänkte inte så mycket mer på det. Där misstog jag mig dock, för när jag kom fram till henne så gjorde hon mig så glad, så glad, så glad. "Jag tänkte att du har ju varit lite nere sista tiden, så när jag var inne på designtorget såg jag den här och tänkte på dig. Det är inget stort, men... Den (presentpåsen) har blivit lite skrynklig i plånboken...". Jag trodde att mitt bröst skulle spricka av en sådan där glädjekavalkad som kommer över mig ibland. Vid sådana tillfällen kan jag inte låta bli att fnissa och krypa ihop lite, annars sprängs jag!
Jag brydde mig verkligen inte om vad som skulle finnas i den silverglänsande lilla påsen, för bara att hon hade tänkt på mig gjorde mig så lycklig. Men det visade sig att innehållet inte hade kunnat vara bättre! Den här kvinnan har verkligen en känsla för feeling, för presenten visade sig vara en liten pin med texten "Heja Norge". Älskade Rude! Jag hade inte blivit gladare om jag så hade fått en plasma-TV och en årsprenumeration på BingoLotto. Den var det bästa av det bästa, och jag ska bära den med stolthet!

Mathilda är en fantastisk och mycket underbar kvinna. Hon har min kärlek! Här är hon och jag på ett av mina favoritfoton i hela världen. Jag vill kalla det Happy butts.

image272
Foto: Jennifer Eriksson Mammo.


Kärlek även till er andra, men inte riktigt lika mycket som till Mathilda, för idag får hon en extrados!

Trumpet till salu?

Jag blir så trött! Vad är detta?

Idag kom jag tillbaka till min gamla vanliga orkester efter att ha varit borta i princip sedan i julas pga kattemusikalen. Nu visar det sig att vi ska ha en konsert som delvis utförs med en liten barnkör. Detta innebär att vi får spela tre väldigt simpla låtar - fine, det gör vi jämt ändå på salmerna när vi har gudstjänstspelningar. Det som upprör mig är att vi ägnade så sjukt mycket tid åt dem och att det lät så brutalt dåligt. Jag satt och försökte stämma om min trumpet säkert en halvtimme innan jag insåg att det var lönlöst... ingen annan stämde ju heller med andra än sig själv.

Nu är jag upprörd. På Carmen satt jag och koncentrerade mig på i princip varenda liten ton under varje konsert. Jag koncentrerade mig till och med ibland på att inte koncentrera mig för mycket på vissa av dem! När det är så här lätt som det var idag kommer man in i någon slags notläsningskoma, så jag spelade fel på varenda låt i ren tristess. Grrr! Jag behöver mer utmaning, annars är det verkligen ingen vits med att jag köpte en ny trumpet. Det kanske bara är att sälja den direkt?

Mina frågor är alltså:
Finns det någon som vill köpa min min nya Yamaha?
Kan folk börja öva lite på sina instrument och noter eller åtminstone försöka spela rätt?
Vet någon en kul orkester eller ett band med relativt svår repertoar som kan vara intresserade av att ta in en tös på trumpet?

Nu ska jag gå och lägga mig, men först ska jag sätta igång skivan med Carmenmusik på låg volym. Sedan ska jag ligga där och försöka sova samtidigt som jag föreställer mig alla vackra noter och pauser som blivit mig så kära. God afton!

Måndag

Grått, grått, grått. Bara massa mulet överallt. Överallt. Inne, ute - överallt.

Bara två sätt att hitta lite färg. Steka pannkakor och träffa snuskisabel.

Allt annat var grått. Supergrått. Förlåt om jag också var grå.

Puss (idag är i färg!)

Jag låter dig aldrig gå, Carmen!

Jag har sådan Carmen-abstinens att det inte är klokt!

I två intensiva veckor har det nu varit Carmen, Carmen, CARMEN! Vad går livet ut på i vanliga fall, så att säga? Många tycker nog att det är skönt att det är över och är rejält trötta på denna lilla musikal, men inte jag. Jag älskar fortfarande musiken. För att inte tala om den lilla touchen av lägerkänsla. Här kommer några av de saker jag kommer att minnas och/eller sakna...

Publikens ansiktsuttryck under strålkastaren
Gerwins när han sitter och ler utan att märka det
Blobb i fårskinnstofflor som håller ett ölglas med snorgrönt tea som luktar nyponsoppa
Låt nr 27 med Pablos crazymånga toner
Pablo
Onsdagskvällen när vi Skrapanmänniskor gick ut och Husman blev 19 år
Parkmans lyckliga ansiktsuttryck när han dirigerade sångarna
Sångstrofen "Jag låter dig aldrig gå - Carmen"
"Hora, hora"
Abbes och mitt minspel under "Hurra för Torreadoren"
Hedwig och Anton
Jens "Zuniga-skådespel"
När andra Zuniga slog i huvudet och började blöda
Parkmans traditionella "Suveränt, ni var jätteduktiga, så ses vi imorgon klockan sex, arton noll noll."
Larmet
Att de söta, rara dörrvakterna släppte in Amanda och Sofia
Sitta uppe i "Artis"
När jag fick blommor av Ida Marklund och blev så glad att jag flög litegranna
Tysta dansen
Fredagkvällarna med Isabelle, Anton, Hedwig och till slut även Hanna och Linnéa
Lördagskvällen hos Miriam och Anton
Manskören på "Nu har klockan ringt" och "Hurra för Torreadoren"
Alla kramar
Massa beundran hit och dit
Idas små leenden och höjda ögonbryn när någon ton fjollade sig
Hur min öl försvann
Vännerna som kom och lyssnade
Francos totala tristess
Eriks kaffe
Finn's schizofreni
Damons pianospel
När Johanna trodde att Manuelita skulle köpa kex
Fiolerna ca halvvägs in i första låten
Tamaras godisutbud
Hela orkestern

Jag har redan hunnit med en evighet och jag kan fortsätta ännu en eller två. Men vi väntar här så länge. Oj, oj. Imorgon börjar resan mot döden orsakad av stress.

Puss!

The jonas of today

Dagen till ära har vi fått leka med ett oscilloskop. Min labbpartner var Mathilda, och trots att vi byggde en fantastisk oscilloskoptårta så kunde vi inte riktigt förstå vad vi gjorde. Eller inte gjorde snarare, för ingenting hände. Jonas tillkallades. Han började vrida på en ratt, men kom fram till att nä, den fungerade inte. Därför tog han spjärn mot oscilloskopet och drog - hårt. Den lossnade.
Lite senare kom Jonas tillbaka och undrade:

Hur kunde den här lossna?
Du drog, Jonas.
Mutter, mutter.

Erik frågade:
Men de kunde ju inte gå sönder vad vi än gjorde sa du ju?
Den här kunde det.

"Nu så!" sa Jonas och lät väldigt hoppingivande "...faller allting isär."

Jonas, trevligt att tillbringa första april med dig!

The Monc is back in Blogg

Vilken pers!!!

Flera dagar då jag har försökt logga in påmin blogg men inte lyckats! Aj, aj, aj. Det kanske inte låter så farligt, men tro mig, det är det. Sedan jag skaffade blogg tänker jag nämligen ofta i blogginlägg, och får jag inte ur mig dem så blir jag alldeles prillig. Det vill säga mer prillig än vanligt. Men nu, kära vänner, nu (nästa inlägg) kommer en vacker veckans Jonas. Läs och njut.

Kraom - the Monc is back in Blogg!