Emma das poet

Jag kikade in på Emmas blogg. Då gjorde hon mig sådär lugn och harmonisk som hon gör mig ibland. Älskade Emma. Jag tänkte härom dagen på när vi låg på grusplanen vid mig och kollade på stjärnor innan vi somnade skavfötters i min säng. Få människor betyder så mycket för mig som denna kvinna!


Innan jag vaknade by Emma

Jag drömde om dig inatt

min hand i din

och mina ögon djupt i dina


Du log mot mig och sa:

Jag har aldrig glömt dig,

jag har inte ens försökt


Du har alltid funnits där

Du har speglats i alla jag mött

och aldrig försvunnit ur mitt huvud


Jag har tyckt om att försöka höra din röst igen

tyckt om att försöka höra ditt skratt tillsammans med mitt

tyckt om tanken av dig i mina armar


Jag har saknat dig


Innan jag hann svara

Vaknade jag.


Svart själ

Blä. En bild säger mer än tusen ord. Jag har sett 16. Det blir liksom ("mer än")16 000 ord. Förstår ni hur mycket det är? Det är ("mer än") 6,4 vanliga uppsatser på 2 500 ord. Nej, herregud. Det brukar ju vara 2 500 tecken! Det blir många uppsatser med andra ord.

Om det var någon som inte fattade det så var jag inte glad över just dessa bilder. Inte för att jag egentligen har med saken att göra. Men ändå. Den enda som kanske möjligtvis vet vad jag pratar om är Jacob. Jag tror att jag ska prata med honom. Hoppas att jag möter honom imorgon i skolan. Han är för övrigt "oskyldig". Om någon skulle vara dum nog att misstänka denne fantastiske man.

Nu går jag. Hejdå.


Metro 29/8



Vattumannen
Bestäm dig för hur du vill ha det i ett visst sammanhang - och var inte så rädd för att ta egna initiativ!

Storvretadagarna, måste upplevas

Välkomna på Storvretadagarna, årets happening. Nu är det drag i centrum, ska jag säga er!


Lördagsfajka

Imorse träffade jag Trollflöjtsensemblen. Min trumpetkompis hette Erland, fast jag trodde han hette Allan. Sen har en av trombonisterna fett stort skägg, en jättemustasch och inte ett hårstrå på resten av huvudet. Brasset är sköna, helt enkelt.



Ikväll kom först Andrea, Mathilda, Ida och Siri i en bil, sedan Lindmark och sist Jennifer. Vi tokfikade. Det var 8 sorters kakor, tea och kaffe. Då var jag lycklig. Vi skrattade mycket, och sedan kollade vi på bilder från Napa och deras fjällvandring. Vissa bilder (speciellt när Per var med) fick mig att skratta så att jag nästan grät. Äh, det var en fantastisk kväll, men nu ska jag städa och sedan sova. Det är ju trots allt Stadsskogens dag imorgon, och då vill man ju vara pigg!

Hej Kaja!

Veckans Jonas

På torsdagens fysiklektion kom Kalle på en idé för att slippa jobbig repetition på elektriska fält. Han tyckte att vi kunde dela upp klassen i två lag och köra frågesport på det vi gjorde förra året i Fysik B.

Jonas:
- Men vem skulle ställa frågorna?
Klassen:
- Suck, stön, vrål, gah, MEN JONAS!

Glad = ointressant

Nu sitter jag här hos min älskade om än icke biologiske brorsa. Vi ska kolla på film. Om en panda. Jag längtar. Den som väntar på nåt gott liksom...


Vi kör ett snabbgenomdrag på skolan medan vi väntar:
Före lunch: inget värt att nämna
Lunch: Med Ida som äntligen är tillbaka från USA.
Svenskan: Tokrolig med rollspel, alla tog sin roll på allvar. Sehr gut, Birgitta!
Fysiken: Jonas gör alltid lektionerna till ett nöje. Idag satt han och Snihs och diskuterade hans lägenhet som Snihs:s bror kanske ska köpa.


Bla, bla. Puss! (Jacobs hund verkar faktiskt tycka om mig. Happy heter hon. Inga djur gillar mig. Konstig. Söt.)

Vardagsglädje

Jag klippte ut den här storyn ur UNT tidigare idag. Den ska jag sätta upp vid min säng.



Kvinna försvann på bagagebandet

En 78-årig kvinna skulle checka in på Arlanda för att flyga till Tyskland på tisdagen. Men hon hamnade lite fel i början av sin resa.

Kvinnan checkade in på terminal två på Arlanda och blev hänvisad till det obemannade bagagebandet. Hon fick insruktioner om att lägga sin väska på bandet. Men kvinnan hörde fel - och la sig själv på bandet. Snabbt försvann hon in i bagagehanteringen, där personalen kunde ta om hand om henne. Enligt Arlandapolisen klarade sig kvinna utan skador och hon hann med flyget.

Toka!

Du kanske undrar varför Jennifer är BÄST?
- Hon har mer moral än du och jag tillsammans och är inte rädd för att ta konflikterna som medföljer att leva som hon lär.
- Hon kan vara bedårande söt och sårbar men även en riktig tiger. Rawr!
- Hon är min Toka!





Spendera mera

Köpa

Ingenting gör mig så glad som att köpa böcker och CD-skivor med hög potential.
Inte ens trumpeten, det var så mycket beslutsångest inblandat.
Kanske att köpa nya noter.
Jag ska köpa en säng. YEZzz...


På det fjärde ska det ske

1: Våra vaktmästare är bäst.
Imorse när jag satt med Johanna på en bänk kom våra två gulliga vaktmästare gåendes. Jag blev då ovanligt glad, för till min fasa hade jag samma morgon upptäckt att jag saknade krok i mitt skåp. De enda som kunde hjälpa mig att reda ut detta var just dessa två karlakarlar som nu kom knatandes emot mig. Jag sa ett "hallå, ja" för att skapa kontakt och förklarade utan omsvep mitt problem. Genast ville de skrida till handling och bad mig visa mitt skåp. "Sådär kan du ju inte ha det", sa de efter en snabbtitt. En av dem öppnade ett skåp ca fem nummer bort, tog dess krok och satte fast den på min dittills kroklösa stång. "Sådär, ja". Tor saknar nu krok. Vi får se om han löser det med samma finess som los vaktis när han kommer tillbaka från fjällvandringen...


2: Mina manliga vänner på skolan har underliga sätt att hälsa på mig. Inom en knapp halvtimme var det tre stycken från olika klasser som hälsade mig genom att (1) slå mig i huvudet med sina böcker, (2) nypa mig i örat och (3) killa mig lite i höger knäveck efter ett misslyckat försök till att stryka mig lite perverst på låret. Jaha.


3: Godnatt!


En superresa med familjen!

Om du inte visste det, så har min klass, även kallad familjen, varit på klassresa. I Ayia Napa. Cypern. Min klass är bäst. Super, skulle jag vilja säga. Så var även resan. Super!

Att kliva av flygplanet innebar att komma ut i luftfuktighet så hög att handflatorna blev fuktiga utan att svettas. Att få tag på bagaget innebar att få vänta länge. Att slänga sig i poolen på hotellet innebar att njuta.

Varje dag var det sol, varje dag var det bad. Varje dag blev man minst brun. Vissa kunde även bli röda, och Jennifer blev svart. Nudlar åt vi i massor, och sådant som är dyrt och svårt att köpa före 20 års ålder i Sverige visade sig vara bra mycket enklare och billigare att köpa än frukt.

Snart fick man sina rutiner där nere. Man började med att stiga upp, smörja in sig och ta sig till någon strand. Sedan åkte man hem och slängde sig i poolen. Strax därpå var det dags att gå upp och duscha av sid sanden som oundvikligen fastnat både här och där. Efter det kunde man gå och handla lite eller sova om man så ville. Mat åt man någon gång när det kändes rätt. Sedan började man välja och vraka mellan alla kläder, sätta på en gnutta smink och sedan gå och mysa förfest med klassen på förbestämd balkong. Efter ett tag kom en vakt och slängde ut alla, för väsnas fick man inte! Klassen återförenades, antingen på en annan balkong, eller i entrén, för det började ändå dra ihop sig till utgång. Mot oändligheten och vidare. Det vill säga, först Black Hawk, och sedan Grabbarnas till stängningsdags. Därefter hamnade man där man hamnade tills man uppbådade kraft nog att ta sig hem och stupa i säng. Om och om igen.

Torsdagen bjöd dock på en "partybåt" istället för en strand. Blåare och saltare vatten än jag någonsin upplevt. Det hela blev en dunderdag. Efter båtturen åt hela klassen middag på en liten restaurang som hette Othello. Det var fint. Jag fick en supersmarrig pizza och den största flaskan med Carlsberg jag någonsin sett. Sedan var det bara hem och göra sig snygg, för sedan var det treditionell förfest och utgång som gällde.
Dansa, dansa, dansa. Stängning på Grabbarnas (when I say Ayia, you say Napa! - Ayia - NAPA - Ayia - NAPA!), jaha, vad gör man då? Så småningom tar man sig till Brittish Club där man shakear loss med sina nära och väldigt kära. När till slut även den cluben stänger går man och badar med tre vänner - Mathilda, Lindmark och Rasmus. Meddelhavet är fantastiskt även nattetid. Väl hemma återser man andra nära och kära. Vissa av dem i redigare tillstånd än andra. Sedan kan man sitta på en varm balkong tills solen gått upp, för att sedan kila i säng och veta att man har tre hela dagar kvar. Mmm.

Det roliga med den här resan är att inga tokigheter kommer att blekna i minnet. De finns nämligen nedklottrade i en liten klassdagbok. Bildbevis finns även på det mesta, och vissa saker är måhända till och med fångade på videokamera. Pinsamheter är till för att minnas.

Uttryck som användes frekvent under veckan:
Smirre*
Grabbarnas
Buy one drink - get one free


*Lottie, mörkögd skönhet och min rumskamrat, skulle på mobilen visa en bild på sin kattunge som hon saknade. Det var lilla Smirre, sa hon. Sedan kom hon på att han hette ju faktiskt Spirre.

När veckan var till ända var hela klassen sjuk. Snorig och hostig och illamående och hes. Dock var vi snyggare än någonsin i vår nyvunna bränna, och bäst av allt - alla kom med planet hem!


(OBS, det var inte riktigt hela klassen som följde med, men de som stannade hemma tillhör familjen lika mycket!)


Greger går mot seger

Idag började ju skolan, förresten. Dagens händelser i punktlista:

  • Mentor Staland berättade att vi från och med nu har förlorat vår älskade mentor Jonas till några äckliga små ettor.
  • Vi fick superskåp vid Ormen. Mitt är bäst. Sämst nummer dock, 361. Kunde det inte fått vara jämnt delbart med tre?
  • Vi träffade Jonas, lika glad och yr som alltid. Han vill ha en kopia av vår film från Ayia Napa.
  • Vi hade vår första Samhällsvetenskapslektion (jag håller med Axel, ordet är för långt) med den nye läraren Greger, ordvitsarnas okrönte konung*.
  • Vi tog oss till matsalen (en bragd med min träningsvärk) där jag åt en god röra och som seden bjuder, ett glas fil med müsli till efterrätt.
  • Tina hade glömt att säga att vår lektion var framskjuten tio minuter, men vi hade i sin (vår?) tur glömt böckerna, så skulderna jämnade ut sig och vi fick ändå gå hem tidigt från kemin.
  • Flera kära återseenden har ägt rum. Gött. Flickor och pojkar och lärare. En ny flicka till klassen också. Familjen växer.


* Halva klassen är ute på fjällvandring (även kanotpaddling fanns att välja på) som är en 50-poängskurs. Då frågade Greger hur det är att vara på fjällvandring.
- Toppen.
Hur var det att vara ute på kanotpaddling då?
- Botten.
Skulle man ut och paddla kunde man ju behöva en grundkurs. Fördjupningskurser skulle man däremot kanske akta sig för (här skrattade jag från tårna).
Vid uppropet sa klassen "fjällvandring" på vart och vartannat namn som Greger sade. Så även på Philip Grund.
- Han borde ju paddla!


Nyfunna muskler på framsida smalben. Med mera.

AAAAAAAAAAAAJ!!!

Smärta är vad som mött mig de senaste två dagarna.
Varför?
Idrott och motion såklart, vad annat finns som kan vara uppsåt till dessa kroppens avgrundsvrål? Så här ligger det till:
Moncan hade fullt upp med liv och annat under våren, så när innebandyserien tog slut sa hon tack och hej och tog en välbehövlig vilopaus som gjorde henne till en lyckligare Monca. Tiden gick, huvudet vilade upp sig och kroppen förslappades. Ett fåtal träningar besöktes med mycket ojämn fördelning, och så plötsligt hade hela våren och sommaren gått, och mor hade anmält Moncan till cup. Jaha. Därmed var det bara att rota fram toolbagen och snöra på skorna, för här skulle det liras innebandy!

I ottan, närmare bestämt 06.40, befann sig Moncan och Isabelle redo att hämtas upp för en dag fylld med spelglädje. Det blev både en och två och tre matcher, alla om 3x15 minuter som klarades av. Två vanns, en blev oavgjord. Dagen efter blev det ytterligare två matcher - en semifinal, och en fight om bronset. Välförtjänt brons blev det! Yeah!
Först kom glädjen. Sedan kom smärtan. Vad som tröstar mig är att jag tror att min backkollega Ida har nästan lika ont som jag, för hon låg på ungefär samma nivå i träning och vi fick i tre av matcherna varva på bara två backpar. Aj. Men innebandy rockar! Och ikväll blir det träning igen. Aj. Jippi.

Med andra ord ser jag fram emot ännu en dag i smärtans tecken. Trapporna till naturkorridoren tar jag som en gravid: benen isär, ryggen kutande och förflyttning framåt med ren och skär armstyrka.
Länge leve Moncan!

Fajka

Det blev fika iallafall! Jag tror att jag älskar Jullgull och Lindmark lite. Eventuellt till och med Isabelle lite. Shit asså.
Mums.
Det gick åt tokmycket!
Woho!
Och jag har tacksamt nog ingen aning om hur mycket av det just jag åt!
Wii!
 
Imorgon blir en underhållande dag. Då blir det i princip innebandy för första gången på ett halvår, känns så iallafall. Nybycupen, första matchen startar kl 08.00, samling 07.00 och avresa 06.40. Jag längtar! oJ VAD MED GRÖT JAG SKA ÄTA! Caps... (nej)men asså vaddå lixom? Sånt får man ibland leva med och inte hålla på att ändra. Det blir lite estetisk ta-texten-som-den-kommer-style.

Monicas relativitetsteori nr 1: Ordet "relativt" är odödligt och kan användas i alla lägen utan risk för att göra bort sig.
Monicas relativitetsteori nr 2: Allting är relativt.


Må bra!

Just det. Jag kom ju aldrig dit, men när kvällen faller blir det hej då till Gunde och Henrik i plural (va? plural? idiot-Moncan!). Sorgligt och fantastiskt kul. Längta!


Må bra igen!

Metro 22/8

Vattumannen
En oväntad komplimang stärker din ­själv­tillit och ger dig ett energi­tillskott.



Metro är bäst! Idag när jag var och handlade ägg, jäst, margarin och bakpulver så kunde jag inte hitta bakpulvret. Hmm, tänkte jag, och kvinna som jag är valde jag att fråga en expedit som råkade vara manlig. Gärna hjälpte han mig, och sedan han hittat coops pulver sa han att jag var fin, om man fick säga så. Då skrattade jag och sa att så fick man visst säga. Men bara för att jag hade på mig Isabelles mammas röda hängselbyxor, tänkte jag. För att lätta upp stämningen lite sa jag att "det var ju bra att jag matchade affären (för alla hyllor och skjortor var röda)". Då såg han lite förskräckt ut, log igen och sa "nej, jag menar insidan". Sedan följde han mig till kassan, och då skrattade jag lite för att dölja att jag var smått skräckslagen. Han var ju ändå redigt vuxen. Antagligen var han bara snäll och lite fumlig med orden, men man börjar ju fundera ändå. Metro är bäst!

Och alla hönsen sa kaká, kaká

Jag har bakat med Hanna. Fet, fett, fettt. Och russin som blev korinter. En kladdig chokladbotten med kokoskola på. Man blir ju glad! Tyvärr har 4 av 6 inbjudna fikamänniskor tackat nej. Frågan är om man ska skjuta på myset? Till en tid då mormödrar, arbetstider, sjukdomar och packande inte krockar? Bara en tanke.

JAG kommer äta kakor i vilket fall som helst! Mums fillibubblan!


21/8


Vattumannen
Det är nå­got som just nu inte vill fungera. Var rädd om hälsan och se till att få till­räckligt med sömn.

Bara jag!

Bom, bom, bom.

Det regnar

Jag har städat

Jag har inte städat klart

Jag är hungrig

Jag vill inte damsuga

Jag vägrar

Jag vill ha tea

Sedan ska jag ringa Hanna

Ikväll blir det (dada dada dada dada) BATMAN

Då får jag se Heath Ledger

Och träffa några av de bästa

Undrar om Elof är den jag tror

Känner du någon Elof?

Dagens horoskop


Vattumannen
En arbetsuppgift känns inspirerande. Ta vara på oväntade ögonblick. Ligg inte på latsidan.




 
Alltid lika bra horoskop från Metro. Slår aldrig fel!

Reggae

Reggaefestivalen var i år, precis som de tidigare åren najs bajs (till skillnad från kajornas). Det enda jag dampade på var att jag fick ett grönt band om armen istället för ett blått.

Grönt = under 18
Blått = 18 och cool

Det var så förnedrande. Här har man gått och varit 18 i ett halvår, och så plötsligt hamnar man tillbaka på ruta ett igen. Eller ruta 17, kanske. Bara för att jag tänkte att kontanter är bättre än kort, och därmed lämnat min korthållare innehållande leg:et hemma. Inte kunde man byta band dagen efter heller, utan hade man grönt band så hade man. Suck.

Resten tänker jag inte klaga på. Och matståndet "En riktig soppa" tänker jag till och med prisa. Sådär, ja.

Hej hopp!


Bäjs

Nu ligger vi lite efter, men... Jag och Isabelle spelade till slut på den där Hiroshimaspelningen med en kontrabas (á la resväska med gummiband på en sopborste), fiol, tvärflöjt, och en klarinett. Det var kul att spela, vi fick mat och en hundring. Vi fick också åka cykeltaxi i en kärra samt sätta ut fina små ljuslyktor av papper i fyrisån.
Nu kommer vi till det negativa. Fågeläcklen BAJSADE på mig. Flera gånger. Många gånger. På axeln, på skon, flera gånger på benen, på noterna. Men, det värsta av allt, de bajsade på min nybadade trumpet! Riktigt lumpet om jag får säga det själv!
Dagen efter fanns det en liten notis med bild i UNT (Upsala Nya Tidning) om den lilla minneshögtiden. Gött, tänkte jag. Sedan såg jag vad den stora artikeln på uppslaget handlade om. Tydligen bajsar kajorna ett rejält antal ton över Uppsalas gator och hus (och Monica) varje år.

Ironin skrattade åt mig.


Brev till Moncan

Jag fick idag ett brev och en skiva från min trumpetvän Samuel. Då blev jag jätteglad och log. Nu ska jag se vad som finns på skivan. Bilder och lite musik har utlovats. Vi får väl se.

Mys på sig!

Ghetto-party


Yo-yo-yooo! Här, direkt från Storghettot kommer vi med en schön dans som funkar på ALLA fester. Vi lovar, brushan!





Aaa-ram-sam-sam
Aaa-ram-sam-sam


Gulli-gulli-gulli-gulli-gulli-gulli-ram-sam-sam


Araaafi
Araaafi
Gulli-gulli-gulli-gulli-gulli-ram-sam-sam




Det var dagens danstips! Feel the grove, maan! Peace!

Dagens horoskop

Metro har så bra horoskop. Jag älskar dem:





Planet-impulserna är positiva. En till synes oansenlig händelse kan ge dig något att bygga vidare på.



Sehr gut!

Isabelle och jag är tokbra. Det kom ut tokmycket svart äckel ur våra instrument och mina munstycken, så vi kände oss toknöjda med badet. Sedan satte vi oss på övervåningen och lekte med massa olika skalor och blev alldeles lyckliga och harmoniska över hur instrumenten nu spelade fantastiskt av sig själva bara för att vi varit goda nog att pyssla om dem lite.
Imorgon har jag och Isabelle skaffat oss en spelning på Hiroshimadagen* med en liten ensemble bestående av tvärflöjt, fiol, klarinett, kontrabas samt oss två. Om jag förstått det rätt, alltså, vilket jag sällan gör... Hur som helst blir det kul att få läsa lite mer "a vista"** nu efter lägret. Skönt att spela tillsammans med andra, man presterar bättre då.

Peace out!


*Minnesdag för atombombningen av den japanska staden Hiroshima under andra världskriget den 6:e augusti 1945
**Spela noter som man aldrig sett eller hört förut

Mulen eller Mulan?

Hej hopp snopp. Jag och Beluf kollar på Mulan, så jag håller på att tina igen. Dagen har annars varit en rötdag som har sagt mig att konservatorielinjen ligger far, far away och att jag är trött som en golvmopp. Men som sagt finns ju Mulan och Mushu, och det kan vara en av Disneys roligaste filmer enligt min ringa åsikt.
Dessutom håller jag och Isabelle på att bada våra instrument, så nu kommer de bli fetingsnygga och låta bättre än någonsin. För alla vet ju att det är instrumentet det hänger på, sedan spelar det mindre roll vem det är som spelar. Materialspelare, here we come!

Jaja, nu har Isabelle kissat klart, snytit sig och gjort en kopp the till, så nu ska jag ner och se hunnerna skjuta upp som krokusar ur snön.

Hej hopp!

Lurigt

Hahaha, jag är lite rolig, jag. Jag läste massa gamla inlägg från förra sommaren. Vad lurig jag är. Jag gör mig själv förvånad gång på gång. Inledningen på varje inlägg andas förutsägbarhet, men precis när jag känner att jag vet vad som ska komma börjar jag prata om katter istället. Vad bra jag är. Tack och lov att åtminstone jag själv tycker om min humor. Jag skulle aldrig tro mig själv om någon berättade att jag är såhär rolig.

Hihi, nu är det säng. Lasses vemod har blivit en hemtam trygghet. Tok.

Happy Monc

Nu känns det som att det finns hopp om livet igen. Jag och Jonas pratade tills klockan var tre minuter över fyra. Han är bra, den där Jonas. Han lyssnar bra och tänker ännu bättre. Han har svaren, bara man frågar honom. Jonas är mitt orakel. Jag ska bjuda honom på mitt bröllop.

Puss

Lite moloken, men ingen fara under taket

Nu sitter jag och är dyster över livet. Jag har precis pratat lite med Jonas, och han sa att det var en miljard männsikor som inte kan tycka om mig. Inte för att det var så han menade det eller för att just det gjorde mig speciellt dyster. Saker känns bara lite hopplösa just nu och den där äckliga magen bara knölar ihop sig. Tur att Lasse sitter och håller mig sällskap då. Hans sånger vet var punkterna sitter. Vad är det egentligen du vill ha, och vem är det du vill verka som att va? Han tar ner mig på jorden lite. Idiot.

Puss.


Emma är bra

Emma har förstått precis vad livet handlar om. Så här säger hon:



Precis så ful som du är.

Du är ful och helt underbar.

Jag tycker om dig precis som du är

precis så ful som du är.


Kärleken är blind eller bara

helt utan gränser

kanske helt utan mening.

Kanske helt desperat

eller så är det bara prat.


Hur som helst,

du är ful

helt underbar

utan mening

helt desperat

men allt är ändå bara prat.


Just ja, jag pratar om dig.


Fjoll-Moncan

Jag läste nyss en sak som gjorde mig lite ledsen. Frågan är om jag ska ignorera det kalla i bröstet eller om jag ska försöka göra något åt det. Det kändes som att något som var lite fint och magiskt föll i marken och blev ganska kantstött.
Aj.

Övriga ord från musiklägret

Det här är en lista från musiklägret som kan fyllas på med ord då och då tills jag inte orkar mer.

Kramar
Bregottreklamen
Spiderman med olja
TV-shop
Sång
Spela
Smärta i läppar
Chip Bong
Norsk kurragömma
Fläck på tröjan?
Behåring
Falskt
Spela som smör
AMK
Efterrätt
Ralingsåshomies

Band Camp 2008

Jag saknar dem. Tokmycket.

Musiklägret is OVER. Igen. Jag kommer att sakna att ligga och prata med Isabelle genom halva nätterna trots att man vet att sömn hade varit bättre. Hon kramade mig en gång i matkön. Det kan ha varit första gången på ett år. Vi håller liksom inte på med sånt. Men vi är nog lite kära. Iallafall jag.

Jag kommer sakna alla gubbar. Arne med de rutiga byxorna.

Och Gubbarna Harald i plural som varje förmiddag hade med sig en termos, några digestivekex i en liten matlåda samt ett par extrakoppar. Där satt man i skuggan av ett äppelträd och njöt av sommarvärmen och av sällskapet.

Allsång med pensionärerna var också en angenäm upplevelse. Flera gånger satt vi där med dem och klämde i till Oboj och Rönnerdal. Gamlingarna hörde hemma i närheten av Göteborg, och deras årliga landskapsresa hade lett dem till Jönköping och Småland. De hade bland annat varit på tändsticksmuseet.

Något som var lite synd med årets läger var att många av ens vänner var mer otillgängliga än de varit andra år. De spelade nämligen i ett högsatsande och högpresterande ungdomsbrassband, SYBB (Swedish Youth Brass Band), och under lägrets gång skulle de spela in en skiva tillsammans med den engelska familjen Sykes. Där ingår pappa Steve, (nu berättar jag bara vad andra har berättat för mig, så jag vågar inte lova att ryktena är sanna) en av fyra tubasolister i världen som kan försörja sig på tuban, mamma Joanne, en duktig trumpet/kornett-solist, storebror Stephen 17 år, en trombonist som är så duktig att han kanske får familjen att flytta till USA eftersom det inte längre finns någon lärare kvar i England som kan lära honom någonting, och slutligen lillebror Carlton 15 år, som spelar tuba liksom far sin och är väldigt begåvad.
Jag känner att jag kom av mig lite, för det jag ville säga var att det hade varit trevligt ocm SYBB:arna hade kunnat vara med oansvariga och lekt med oss en gnutta mer.


Jonas berättade åter igen om hur Måsen slutade sin flykt bland vitvarorna, mosad under en träklubba efter den berömda Blicken. Vi skrattade så vi kunde gråta.


Jag kommer sakna att sitta brevid Samuel, min långe och fantastiske trumpetkollega. Han var en dag ute och scoutade terrängen lite, och då hittade han en badplats av toppklass. Där badade vi en dag, några stycken, och hu så bra det kändes. Vattnet var varmt (24 grader?) och bottnen var mjuk, sandig och ganska långgrund. Mumma. Vi simmade ut till (Loch) "Nessie" och trasslade in oss i tentakler, vi stod på stenar, jag fick kramp och, ja, sedan gick vi väl hem. Detta var början på slutet av lägret. Vad vi kom tillbaka till var nämligen Den Sista Måltiden med Lars.
Den var väldigt god, kan jag förresten tala om, hamburgare av toppskick. Synd bara att den förde med sig den sista Lars-stunden för i år. Den lilla tönten skulle nämligen på sin systers bröllop dagen efter (lördagen, även känd som konsertdagen och sista nattens början), så han skulle ta ca 20-tåget hem direkt efter slutet av skivinspelningen.

Sista natten började lite småtrött, men slutade med klass.
Vi hade ringlekar i liten skala och volleyboll i ännu mindre skala. Vi hade improviserad allsång runt ett piano där man sjöng med bäst man kunde, antingen i melodin eller egna stämmor. Lite deep talking var det också. Och en del av natten var lite obehaglig för min del, så då flydde jag, men resten var fin. Isabelle och jag satt på vårat rum då först Axel och sedan Samuel och Martin tittade in lite. Samuel lät oss uppleva en psykisk frisering av håret. Tokläskigt. Sedan var det dags för en prommenad, var det tänkt, men då hamnade vi på ett tak med ett antal andra och satt och väntade in soluppgången.

Så småningom började folk droppa av, och till slut var det bara jag, Isabelle, Jonatan och Axel kvar. Vi tog oss ner just som solen gick upp, och sedan satte vi oss ett tag på rummet där vi städade och bland annat plattade hår. När min lugg fått sin beskärda del möttes jag av denna syn:

Därefter var det tid för en kopp kaffe för vissa. Eller ja, försök till kaffe, men allt som kom ur maskinen var choklad. Lekparken, tänkte vi, och i mitt och Isabelles huvud uppenbarade sig en av de två fantastiska lekparker som vi hade sett i Jönköping. Dit gick vi, och där lekte vi länge och väl. Det som vi inte testade i den lekparken var inte värt att testas.

Hem till frukost som vi delade med några andra morgonpigga till tonerna av tuba-Tiinas (även känd som Tiina med två i) lilla brassensemble.
Städa, packa, kramring, hej då!

Sova i bil.
Fika hemma. Hyra två filmer. Se två filmer. Spela lite. Sova.


Äh, det går aldrig att få med allt, och jag har missat tokmycket som bara finns i mitt huvud. Jag saknar så många därifrån, och jag hoppas att de saknar mig lite också. Glöm mig inte!

Grrr

Jag vill slå Någon jättehårt. I huvudet. Hela tiden. Han förtjänar det. Det skulle kanske kunna få de lösa skruvarna att trilla på plats.



AAAAAARRRRGHHHHHHH!!!!!!