En superresa med familjen!

Om du inte visste det, så har min klass, även kallad familjen, varit på klassresa. I Ayia Napa. Cypern. Min klass är bäst. Super, skulle jag vilja säga. Så var även resan. Super!

Att kliva av flygplanet innebar att komma ut i luftfuktighet så hög att handflatorna blev fuktiga utan att svettas. Att få tag på bagaget innebar att få vänta länge. Att slänga sig i poolen på hotellet innebar att njuta.

Varje dag var det sol, varje dag var det bad. Varje dag blev man minst brun. Vissa kunde även bli röda, och Jennifer blev svart. Nudlar åt vi i massor, och sådant som är dyrt och svårt att köpa före 20 års ålder i Sverige visade sig vara bra mycket enklare och billigare att köpa än frukt.

Snart fick man sina rutiner där nere. Man började med att stiga upp, smörja in sig och ta sig till någon strand. Sedan åkte man hem och slängde sig i poolen. Strax därpå var det dags att gå upp och duscha av sid sanden som oundvikligen fastnat både här och där. Efter det kunde man gå och handla lite eller sova om man så ville. Mat åt man någon gång när det kändes rätt. Sedan började man välja och vraka mellan alla kläder, sätta på en gnutta smink och sedan gå och mysa förfest med klassen på förbestämd balkong. Efter ett tag kom en vakt och slängde ut alla, för väsnas fick man inte! Klassen återförenades, antingen på en annan balkong, eller i entrén, för det började ändå dra ihop sig till utgång. Mot oändligheten och vidare. Det vill säga, först Black Hawk, och sedan Grabbarnas till stängningsdags. Därefter hamnade man där man hamnade tills man uppbådade kraft nog att ta sig hem och stupa i säng. Om och om igen.

Torsdagen bjöd dock på en "partybåt" istället för en strand. Blåare och saltare vatten än jag någonsin upplevt. Det hela blev en dunderdag. Efter båtturen åt hela klassen middag på en liten restaurang som hette Othello. Det var fint. Jag fick en supersmarrig pizza och den största flaskan med Carlsberg jag någonsin sett. Sedan var det bara hem och göra sig snygg, för sedan var det treditionell förfest och utgång som gällde.
Dansa, dansa, dansa. Stängning på Grabbarnas (when I say Ayia, you say Napa! - Ayia - NAPA - Ayia - NAPA!), jaha, vad gör man då? Så småningom tar man sig till Brittish Club där man shakear loss med sina nära och väldigt kära. När till slut även den cluben stänger går man och badar med tre vänner - Mathilda, Lindmark och Rasmus. Meddelhavet är fantastiskt även nattetid. Väl hemma återser man andra nära och kära. Vissa av dem i redigare tillstånd än andra. Sedan kan man sitta på en varm balkong tills solen gått upp, för att sedan kila i säng och veta att man har tre hela dagar kvar. Mmm.

Det roliga med den här resan är att inga tokigheter kommer att blekna i minnet. De finns nämligen nedklottrade i en liten klassdagbok. Bildbevis finns även på det mesta, och vissa saker är måhända till och med fångade på videokamera. Pinsamheter är till för att minnas.

Uttryck som användes frekvent under veckan:
Smirre*
Grabbarnas
Buy one drink - get one free


*Lottie, mörkögd skönhet och min rumskamrat, skulle på mobilen visa en bild på sin kattunge som hon saknade. Det var lilla Smirre, sa hon. Sedan kom hon på att han hette ju faktiskt Spirre.

När veckan var till ända var hela klassen sjuk. Snorig och hostig och illamående och hes. Dock var vi snyggare än någonsin i vår nyvunna bränna, och bäst av allt - alla kom med planet hem!


(OBS, det var inte riktigt hela klassen som följde med, men de som stannade hemma tillhör familjen lika mycket!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback