DUM men inte dålig

Kvällen till ära har jag varit på DUM:s konsert i Domkyrkan. Vi hade rätt bra platser från början, men sedan såg Ida att "AHA det finns två lediga platser på andra raden". Därmed smög hon och jag oss dit och lämnade Sara och Martin bakom oss.
Jag har aldrig insett hur långa stråkar är. De är verkligen jättlånga! Hade jag haft en stråke så hade den gått av direkt, min kroppskontroll är inte alltid den bästa (jag har 7 bucklor på en av mina byglar på trumpeten)...

Som jag skrev i ett inlägg för lääääänge sedan (februari) så är det ganska lång fördröjning på ljudet i Domkyrkan eftersom den har så grym akustik. 8 sekunder enligt Ida, 11 sekunder enligt någon källa då jag skrev förra inlägget. Hur som helst hade jag och Ida lite kul åt det när DUM och stråkkvintetten kom in längst bak. Då började ju nämligen de som satt längst bak klappa händerna först. Om man föreställer sig att ljudet verkligen har en fördröjning på 8 sekunder, innebär det att de först skulle sitta och klappa i händerna i 8 sekunder innan vi längst fram fattade att vi också skulle applådera. Sedan skulle det ta ytterligare 8 sekunder innan ljudet av våra applåder skulle nå bak till dem längst bort. Det skulle alltså kännas för dem i bak som om de var de enda som applåderade i hela 16 sekunder. Intressant tanke även om den inte stämde fullt ut!
Konserten var fin, och finast var Sofia som stod där som en liten dröm och diggade till musiken samtidigt som hon sjöng. Gustav och Helenius sjöng också väldigt bra, och alldeles för snabbt var konserten slut. Då bestämde sig Martin och hans två gamla (fast unga och heta) klasskamrater, Fanny och Malin, för att gå och äta en glass på McD. När de undrade om inte jag skulle med kunde jag ju inte motstå det! Glass! Trevligt sällskap också för den delen, även om glassen var det viktigaste... Malin och Martin känner jag sedan ett tag tillbaka, men Fanny var en ny bekantskap för mig. Lång var hon och hade kommit över hälften av Uppsalas alla jobb, bla på cafét storken. Lyllos.
Jag och Malin var fantastiskt nyttiga och nöjde oss med varsin glass med chokladtopping (ungefär), men de andra två var desto hungrigare! Massa glass och hamburgare försvann och McDonnalds gick åter med vinst! 

Bussresan hem hade jag turen att få tillbringa med Maja. Hoppas att övriga människor har haft en lika trevlig kväll som jag!

Chokladsås!

Ps. Höll på att glömma, kul att se Mattson på trummor, han är härlig! Ds


JAAAAAA!!!

Jag är så lycklig! Jag fick just veta att det äckliga svenskaarbetet inte behöver lämnas in förrän den 16, dvs två veckor senare än det var tänkt. Lycka, lycka, lycka!!!

Oh happy day... trallala

Ska du med?

Nu ska jag snart beställa biljetter till Winnerbäcks konsert i Uppsala den 12 november. Snart som i inom några timmar. Är det någon som skulle med som jag har glömt bort? För tillfället är det bara Hanna och eventuellt Isabelle som ska med. Nog för att det räcker gott för mig, men om det är någon mer som vill gå med oss så får du säga till snabbt, för snart annars är biljetterna beställda. 
Man kan ju ringa om det är så. Eller skriva någon liten notis här. Eller ett mail om det passar. Jag väntar mig dock inga extrafilurer.

Biljett! :D

Ja,hallådetärMonica?

Igår skulle jag ringa kamrat Jonas, men inte kom jag ihåg det speciellt länge, så han fick som vanligt ringa upp själv. Det var ett av de bästa telefonsamtalen jag har haft på länge, vi pratade till slut i åtminstone 2½ timmar, och det var konstant.
Till sist ville dock söstra mi sova (sovrummet ligger brevid mitt och väggen är snortunn), och sådant måste accepteras. Men innan dess hade jag och Jonas hunnit med ganska mycket, vi fick in väldigt mycket musik, lite framtid, lite historia och stundom blev vi oerhört djupa. Tack och lov drunknade ingen av oss, så ni har fortfarande chans att leka med åtminstone mig.

Idag var innebandymatch på tapeten. Den har jag dock inte så mycket att berätta om, förutom att jag är grovt missnöjd med ett av bytena. Vill dock tacka Johan och Peter samt Malin för att de tog sig tid att åka ut och titta, Lille Skutt på er. Om jag hade haft den alltså, för nu råkar det nämligen vara så att han befinner sig hemma hos Isabelle, och det med rätta! Grattis, min sköna skröna!


Per för länge sedan

Förresten. När jag faktiskt pluggade lite kemi inför provet så gick jag igenom gamla anteckningar från ettan. Vad hittade jag där om inte en anteckning som beskrev Pers uttalande under en kamilektion?

Situation.
Läraren Tina ber oss säga saker som smakar surt för att kunna berätta vilka syror de innehåller. Per räcker upp handen, men när han ska svara minns han inte namnet på sin växt. Han har det på tungan, så han börjar ändå beskriva det:
Någon sorts bär tror jag. Stjälkar som kommer upp ur jorden. Rabarber!

Hoppas att Biologi-Hasse inte läser detta.

Svenska, matte, kemi, fysik, textkommunikation. Minst.

Uff. Nu är det trevliga i veckan slut, för nu kommer läxchocken. Gudars skymning vad mycket de ville att vi skulle göra då, de där lärarsakerna!

Svenskaarbetet innebär mest kaos, men det tar jag itu med senare, för nu är det Isabelle och en promme som gäller. Dåligt samvete över läxskolkning flödar för övrigt.

Kemi på er.

I Wish we could keep hanging at the music house

Idag var det sjukt segt att komma upp ur sängen, men det gick ändå till slut, jag menar det var ju ändå skrapanbandet jag skulle få träffa. Godiset var påfyllt, Abbe var tidig (!) och rektorn var på plats! Dagen kunde inte bli annat än bra, och det blev den.
Efter första spelningen (som hade den hittills mest entusiastiska publiken) chillade vi lite i logen (åh vad jag älskar att säga det - logen, logen, LOGEN!)  och skrämde upp ettorna med hemska historier om en livsfarlig varelse.
Mat.
Efter maten drog några ner på stan, men vi var några slöa själar som inte orkade med sådana strapatser, så vi stannade kvar och hängde i snurrstolarna. Där frågade vi oss: varför fick Jacke Sjödin en egen loge? (se havregrynet4.blogg.se)
Då vi inte kom fram till något beslöt vi oss för att kolla på utsikten på tjejtoan på 7:e våningen. Vi smet upp i hissen som inte stannar på fjärde våningen, men när den stannade på våning sju fanns där inte ett spår av tjejtoaletter. Istället hittade vi något som vi letat efter i nu fyra dagar: soffor!
Lila och fina var de, och härlig stuts hade de också upptäckte vi plötsligt. Stuntbandet satte igång, och snart hade vi flera härliga actionrullar redo för försäljning. Wunderbar!
Sista konserten spelade vi "I Wish"-slingan de sista 90-102 gångerna. Usch vad vemodigt det var, alla i bandet stod och grät av inre smärta, publiken hade sina tändare framme och gungade långsamt i takt till tears in heaven. Det var så vackert. Nä. Det var party all night long, det var bara massa spelglädje. Och var det någon tår så var det av lycka över att få se och höra ett så snyggt band. Mumma. Vi fick choklad också, Äjkäj fick ta emot den, men VART FÖRSVANN DEN SEN?! Detta tål en uppföljning. En avskedscheesecake blev det också. Muums. 

Resten av dagen:
Mackfika till planering med Hanna och Johan hos Anna.
Soppa.
Innebandyträning med våra rara och ytterst manipulativa tränare.
SÄNGGÅNG!

image128

 Fey
 De snygga blåsarna
 I Wish
 Söta trots att de går SPIEP
 Min grymme trumpetkollega
 Matti den gamle räven

Pöss

Samma dag hela dagen

Trallala. Idag var rolig. Till och med att plugga var roligt. Förvirrat.

  • Idag hittade vi vår loge, och i den fann vi en trevlig överraskning: Loka och GODIS!
  • Det kom massa av mina lärare och lyssnade på oss också. Tina såg jättelycklig ut. Jag tror att Jonas också blev lite stolt, han är ju en mjukis innerst inne. Staland var också där och fotade, och till slut tog han ett gruppfoto. 
  • Elsa är min stora favorit just nu, hon gjorde sig besväret att cykla ner till musikens hus för att ge mig mina skolfoton, det var nobelt och ädelmodigt så att det visslar om det.
  • Jaha, vad har vi mer att säga? Kanske att även om Klara Toktrombon har bytt skola så finns en liiiten möjlighet att hon får spela kvar i bandet. Hoppas, hoppas, hoppas. 
  • Martin har skaffat en egen trumpetolja, dra på trissor. Nu kanske jag kan få knycka lite av honom för omväxlings skull! 
  • När jag kom in i badrummet sent ikväll såg jag en äcklig tvestjärt som satt i toaletten. BLÄ. Den spolade jag ner med ett bistert leende på läpparna. Mohahaha.

Dröm... *reklamavbrott* Nu har just Du chansen att se och höra ett storband i världsklass - Skrapan BB - live! Imorgon, torsdag, kl 10.15 samt 14.15 uppträder dessa snygga ungdomar i Uppsalas nybyggda Musikens Hus. Det här är ett erbjudande du inte får missa, det är nämligen gratis! Har man hört på mak...*dålig sändning på reklamkanalen* ... sött!


Lördag på dold begäran

På en halv begäran skriver jag några extra rader om lördagen:

Den var kul.
Jag, Julia, Josse och Isabelle satte oss på bussen till Valsätra och Såningsvägens rosa stolthet till hus, Erics villa närmare bestämt. Då vi kom in fann vi att vi var de enda tjejerna. Det hela började ganska lugnt, lite chill i köket. Sedan kom plötsligt (om jag minns rätt) en hel drös med gossar, varav en bodde där. Michael Jackson!
Under kvällens gång släpade Michael Jackson in en asp och berättade hur glad han var samt hur fantastisk storebror han hade. Underbart positiv kille.
Några andra man träffade var Simon med samma nivå på humorn som jag och Beluf har. Han och jag beställde ett Shrekspel till mobilen. Johan är också ett namn jag kommer ihåg, honom diskuterade jag gröt med. Trevlig grabb förutom den dåliga smaken när det gäller skola.  
Tyvärr är mitt namn- och bildminne (ansikten) rejält uruselt, så jag kommer inte ihåg vad alla hette, men en Albert fanns där, någon som hette Johannes också. Johannes hade varit sjuk i veckan och undrade ängsligt om det hördes på rösten.
Efter ett tag hade Filip hämtat ytterligare ett kvinnofolk, nämligen Anna. Hon verkade fin som snus vad jag märkte.
Filip förresten, han satte igång bastun, och snart satt han, Julia och Eric däri medan "vi" i form av några andra gjorde korta visiter. Julia hittades även i en garderob under kvällen, men så har ju kläder varit hennes stora passion så länge jag har känt henne.
Josse var söt som en liten champinjon (ja, jag tycker att de är gulliga att titta på även om de smakar ruskigt), och på henne visade jag lite shootfighting. Nä. Det var kanske någon annan. Hur som helst lärde jag mig att "tranan" är värdelös inom karate.
När det var dags att ta sig hemåt hade mor tänkt sig hämta två flickor. Det gjorde hon också, och när den ena tösen hade stigit ur frågade mor sin dotter vad det var för gevär som några grabbar hade kommit ut med. Lite orolig hade hon blivit, och dottern undrar än idag om det var en liten leksak eller inte. Härligt med lite spänning här i livet. Och nej, det var inte vilt, det var lungt och chill och soft stämning.
Ja, ni, vad ska man säga? Jag vet inte om jag gjorde någon (inklusive mig) mindre förvirrad av detta inlägg, men många ord blev det jämfört med vad jag hade tänkt från början. Trevliga människor i alla fall.


I Wish? You wish!

Stevie Wonders I Wish börjar redan sätta sina spår. Alla vill sjunga på den, vi planerar att låta varje bandmedlem, inklusive Matti få en omgång var.
Den här dagen har präglats av matte. Både jag och Ida har räknat på lite allt möjligt, Ida mest i sin utomordentliga mattebok och jag mest inte i min utomordentliga mattebok. Vi räknade ut att en viss slinga på 4 takter i I Wish kommer att framföras 126 ggr. Eller skulle iallafall ha gjort det innan vi tog bort lunchspelningarna, nu blir det bara den 102:a gången vi spelar den på torsdag. Mumma. Vi försökte även räkna antalet gånger Matti sa orden "skrapans musikklass", men han var snabbt uppe i så stora tal att man tappade räkningen totalt. Jag försökte räkna lite takter här och var också, men i Wangol somnar jag bara för att den är så skön och lugn att sjunga. Woodoo is the shit!

Rara människor, ni förstår inte vilken überlyxig mat vi får till lunch varje dag! Det är FANTASTISKT!
Tre sorters bröd, bönröror och fräsh sallad till varje mål hittills. Dessutom står där två stora fruktkorgar som vi får ta av. Härmed får ni en "meny" med maträtterna vi bjuds på. Uppdatering kommer följa, ay.

Måndag:
Kryddig fiskgryta med räkor i samt ris. Tomat i grytan. Saffran? 

Tisdag:
Ostpaj med parmaskinka. Ungsstekta rotsaker, rivna med timjan. Pastasallad med massa gojs som soltorkade tomater och oliver.

Onsdag:
Kycklinggryta med bla (om min analys stämmer) ingefära, kokosmjölk, minimajs, vattenkastanjer, citrongräs och kyckling förstås. Ris till detta samt åter igen ungsstekta rivna morötter och palsternackor med bla timjan.

Lägg till lite cheescace med jordgubbstopping, någon form av rån och en blåbärssoppa-shot så är vi i mål. Tack för det!

Krusbärspaj på er!


BLÄ! Blä, blä, blä!

Nä, nu blir jag less! Jag hade skrivit värsta solskensinlägget i kanske drygt en halvtimme, och sen försvinner det när jag just har skrivit in rubriken som sista steg!

Nu orkar jag inte. Jag som hade lagt in så mycket kärlek i det. Det är som att en del av min själ just försvann. Uff.

I korthet handlar det om att jag i och med lördagens mys"fest" hos Erik insåg hur skönt det är att umgås med killar. Dessutom förolämpade jag klarinetter. Och öste massa kärlek över folk jag träffat på ett eller annat sätt genom musiken. Att jag fått 21 mail på knappt en vecka av musiklärar-Matti fanns också att läsa. Samt att han vill att vi ska ha tre spelningar per dag nu, vilket innebär att vi har 9 konserter kvar med samma repertoar, och att I Wish kommer spelas 21 ggr på 4 dagar av oss.
Jag skrev också att jag njöt av att spela i lördags, trots att jag mellan mina två solostunder framstod som lite fjolliga i jämförelse med rockbandet som då spelade. Fast kaktanterna gillade mig bättre.
Uff. Omotiverad är jag, så jag ska sova. Men jag vill bara säga att jag läste en blogg som en från sommarens "band camp" hade skrivit. Det var som att äta solsken, så glad blev jag av den. Mys.

Sov, skitungar!

Pamelaaaa

Idag var det ingen skola för min del, nä, idag har jag hängt på musikens hus med skrapans musikklass.
Det var första gången jag var inne i konserthuset, och jag måste tyvärr säga att jag blev lite besviken. Golven hade, precis som det stod i UNT spruckit här och var, och det kändes lite ofräscht här och var eftersom minsta smuts syntes på de "sterila" ytorna. Fast jag blev glatt överraskad också, det fanns många spännande saker att upptäcka i detta krokiga och kringliga hus. Utsikten var ju förstås fin (den ska vara fantastisk på tjejtoan på sjätte våningen enligt Annika), och så var det väldigt roligt att försöka ta sig till femte våningen där green room fanns. Man var tvungen att åka hiss från sjätte våningen med Mohammed om man ville ner dit, och i den hissen fanns våning 1, 2, 3, 5, 6 och kanske 7, minns ej. Fjärde våningen saknades med andra ord! Lustigt.
Det allra bästa hittade vi dock i green room. Det droppar öl från taket! Baren råkar ligga precis ovanför, så det fanns en slang eller något som läckte. Öl i en pöl!

Nu vågar jag inte ha datorn länge till, syster kommer strax upp igen. Jag lurade till mig detta inlägg genom att säga att jag skulle söka efter låten Pamela på hennes externhårddisc. Det är inte klokt hur den fastnar!

Puss! 

Skolfoto

Man blir ju sällan helt nöjd me sitt skolfoto, och samma sak kommer det nog vara med dagens tagna foton. Fast Hannas mormor/farmor tycker att jag brukar bli jättebra, så jag får väl lyssna på henne. Nu sitter jag och borde plugga, men istället leker jag i min väntan på musikklassens fotografering. Trallala.

Igår kom min mörka sida fram. Grannkatten kom och sa bestämt att hon ville ha skinka. Vi hade ingen skinka, så jag tänkte ge henne en skiva rökt kalkon, vilket hon verkade tycka gick lika bra. Men i sin iver att få tag på maten hoppar det glupska kattskrället upp och rev mig på handen! Fulkatt!
Som hämnd kastade jag den uppdelade kalkonskivan på henne så att den hamnade på ryggen. Dumkatten såg sig ivrigt omkring på marken för att kunna gluffsa i sig dem, men hon fick leta länge. Hon letade fortfarande när jag gick in, men när mamma kom hem så kommenterade hon förvånat att kattskrället tvättade och slickade sig väldigt noga. Moahahaha!

KRAM!


Gula och "kul:a"

Idag var/blev innebandyträningen verkligen jättekul när vi väl kom fram till matchen. Vi var fyra i varje lag på Allians C så det blev rejält med ytor och vi gula MEJADE de blåa helt sönder och samman. Moahahaha! Smisk på dem!

Gos på dig!


N2b - É NI MÉ?!

Absolut, självklart och javisst är vi med! Fy vad coola vi är, som N1b tog vi hem ett silver på skrapandagen, och nu som N2b tog vi hem guldet för bästa station. Joooy.

image127
BILDERNA ÄR FRÅN FÖRRA ÅRETS SKRAPANDAG!
image126


Vår station kallades för pirayafloden, och det var meningen att de små liven (ettorna) skulle ta sig över från ena sidan till den andra med munnen fylld av vatten - utan att trilla i och bli uppätna av PIRAJORNA! Som man kan förstå så hade vi ju ingen flod fylld med pirajor i närheten, så vi lät ungarna försöka ta sig över Fyrisån utan att trilla i och bli blöta. Det funkade ju sådär när allt de hade till sin hjälp var två stolar, en vagn, en skateboard och några liggunderlag.
Okej, bara en lögn hittills. Det klassar jag som bra.
Ingen skulle över fyrisån, men många blev blöta. Vattnet som skulle stanna i munnen stannade inte alltid i munnen. Detta fick bland andra William erfara, och inte minst Madde från laget. Sprut, sprut, sprut, och så var vattnet slut.
Passande nog och helt slumpmässigt (not!) fick de flesta klasserna dansa till Electric Banana Bands Min Piraya Maja för att övertyga oss att de var värda mer poäng. Vackert. Skrapananda är också vackert, grönt och skönt, och detta hade vår fadderklass, nya N1b, tagit tillvara på. Jag kan med stolthet i bröstet säga att de fört traditionerna vidare där de gick vägen fram i med flagga och ukulele. Tyvärr fick de inte komma till vår station, men man kan ju inte få allt.

Favoritlåt framförd av en Skrapan-etta (Melodi - Björn Rosenströms Värdelös):
||: Du vet väl om att du är värdelös - Kattedra-al!
Men N2b är väldigt bra! :||

Tröjtvisten närmar sig en lösning

Jag har efter moget övervägande beslutat mig för att följa huvudsaken där uppe, så jag ska lämna tillbaka den mörkgråa tröjan med damp.

IDAG!

Lektionsdags, textkommunikation

Glad som choklad

Jag är en liten undulat..tralla lalla. Jag är lite glad utan anledning. Kanske för att jag och Isabelle hade en chokladafton igår till filmen chocolat, kanske för något annat. Kanske för att jag ska se (och förhoppningsvis höra) Lars Winnerbäck i november. Kanske för att jag får vara med om så mycket i mitt lilla liv. Kanske för att läxorna inte har hunnit dränka mig. Kanske för att jag inte hinner oroa mig pga upptagenhet. Kanske för att innebandymatchen gick bra idag. Kanske för att jag vet att jag har några kamrater här och var som tycker rätt mycket om mig. Kansek för att jag har så många att tycka om. Kanske för att jag är mätt. Kanske för att det är sent (jag gillar natten).

Äh, vem vet?
Kärlek på er!

...och ETT beslut har tagits.

Trevligt att se så många engagerade i mitt lilla tröjproblem! 
Som ni ser så leder Uggletröjan stort, och jag har faktiskt bestämt mig för att behålla den, en hel del tack vare dem som har "röstat", för den var nämligen dyrast från början, 100 kr mer än den billigaste. Men nu är det bestämt! Tack för det.

En eller annan intressant vändning till söndagskvällen:
                                                                                                          skillnad
1. Blå tröja med luva                      3 röster                                        1
2. Ljusgrå tröja med luva                4 röster                                        3
3. Ljusgrå tröja med ugglor             9 röster                                        7
4. Mörkgrå tröja med damp           5 röster                                         1


1. Blå tröja med luva                      2 röster
2. Ljusgrå tröja med luva                1 röster
3. Ljusgrå tröja med ugglor             2 röster
4. Mörkgrå tröja med damp           4 röster

Något jobbigt har dock hänt. Jag har i två somrars tid haft i löfte från mamma att hon ska köpa mig ett par "vardagsskor", typ gympaskor. Av olika anledningar har detta inte blivit av, så vi har kommit överens om att hon ska ge mig 800 kr istället som jag får använda till just skor eller något annat om jag vill.
Om du nu är uppmärksam, så kanske du kommer ihåg att 800 kr var just vad mina tröjor kostade, och skor är inget jag känner behov av just nu. Frågan är, ska jag följa mitt hjärta, dvs kärleken till tröjorna, eller ska jag gå hjärnans och samvetets väg, och lämna tillbaka en av tröjorna? Saken är att jag hittade en 20%-rabattkupong på valfri tröja på H&M. Använder jag den till uggletröjan får jag alltså 4 tröjor för 750 kr eller 3 tröjor för 550/600 kr. Ojojoj. Vi kan vända på det och säga att jag får 4 tröjor och 50 kr, eller 3 tröjor och 250/200 kr. Jag tycker detta är jobbigt, och natten kommer gå åt till mycket tänkande. Men, men.

Tröja rimmar på blöja.


Spänningen stiger...

Okej. Jag har fått lite tips här och lite tips där, och just nu ligger det till såhär med de röster jag minns:

Behålla:                                                                            (behålla minus återlämna)
1. Blå tröja med luva                      1 röster                                        -1

2. Ljusgrå tröja med luva                3 röster                                         3

3. Ljusgrå tröja med ugglor             5 röster                                         4

4. Mörkgrå tröja med damp           2 röster                                         0

Återlämna:
1. Blå tröja med luva                      2 röster
2. Ljusgrå tröja med luva                0 röster
3. Ljusgrå tröja med ugglor              1 röster
4. Mörkgrå tröja med damp           2 röster


Vi låter framtiden utvisa hur vi gör med detta. Mor ska också få chansen att uttala sig.

PS. jag skäms lite över att jag råkade missa dagens rep med inför musikens hus samt kvällens innebandyförlust, men annars har denna dag varit alldeles alldeles underbar... DS 


Früktansvärt fin torsdag

Idag har varit hur trevlig som helst!
Idag började med sovmorgon, och det var ju strålande SOL, så jag blev på galet bra humör. Sedan fortsatte idag med dagens enda lektion, matte, där jag faktiskt räknade en hel del (allting är relativt). Var skoldagen slut nu? Nä, bara nästan. 
Klassen och jag travade ner till gympasalen. Nej förresten, jag skjutsades av en galen Julia som inte kunde få bromsarna att fungera. Hur som helst, där nere testade vår klass den station vi ska ha på skrapandagen då ettorna inte nollas. Notera INTE nollas, vi får nämligen inte ha något kladdigt, blött eller på något sätt förnedrande göromål i vår uppgift, så idéerna blev ganska begränsade. I vilket fall gick "gympandet" bra, Lisa och Erik förlorade armarna, men lite smällar får man ta.
 Under vår enda lektion hade jag och Mathilda bestämt oss för att dela på en "2 till priset av 1"-kupong på image123 (Subway), så därför skjutsade hon ner mig till stan på sin cykel med sällskap av Julia, Sofie och Sanna. Av dessa stannade jag, Julia och Mathilda, sedan kom även Andrea och Ronja. MUMS till priset av 20 kr! Fast det blev 25 till slut, för jag och Rudie delade även på en kaffekupong. De som känner mig vet hur det går när jag får i mig för mycket kaffe, så jag fick skratta mig lycklig.
Efter gottandet gick jag, Mathilda och Andrea runt och fotade lite till mitt mediaarbete, och sedan tog vi oss in på H&M. Där fastnade vi.
Mathilda fastnade i en grå tröja och en mössa. Andrea fastnade i först två, men sedan bara en grå tröja. Jag fastnade i FYRA tröjor, varav tre var gråa. Vad ska en flicka göra när beslutsångesten smyger sig på? Jo, hon köper dem alla på öppet köp för en summa som går upp emot 800kr-strecket. Grått verkar för övrigt vara dagens färg...

HJÄLP!
Om du är en god människa säger/skriver du till mig vilka (helst två) av tröjorna jag bör behålla/lämna tillbaka.
image124

Tack Isabelle för utmärkt fotografering. Tack alla människor som har gjort denna dag helt gyllene. Tack för att vi "stadsstannare" inte fyllt 18 så att vi slapp "fotomodella" och hamna rullandes på JC:s hemsida. Tack till fotografen för att hon hade den goda smaken att fråga oss snygga skrapanelever om vi ville medverka.

PUSSEL

Mat, käk, föda

Jag är hungrig! Det är allt jag kan tänka på när jag egentligen borde söka fakta om olika medier till ett arbete som kommer motsvara 10% av kursen Sv A. Jag önskar att jag kunde fokusera på språkbruk, men korvstroganof är allt som susar runt i huvudet. Om hungern blir alldeles olidlig kan jag ju iofs gnaga lite på gurkan som någon har kletat upp på tavlan framför mig. Mums. Om jag minns rätt satt den där redan i ettan...
30 min kvar, i'll be strong!

Lasagne och spenatsoppa på er!


Skruvade - absolut

image119
Min kära Emma.

Martin säger att vi flickor missbrukar ordet "älskar" grovt, men jag älskar nog Emma ändå. Det blir lätt så efter en sådär 10 år av galna infall.

Just det. Finn ett fel om du kan. Fast det är rätt egentligen på sitt sätt.

Morrrrrrrrrr

Nu är jag sjukt tjurig! Jag har spelat den tråkigaste matchen på flera år idag. Inte tråkigaste som i "ojoj, jag fick ingen speltid" eller "men ååh, det händer ju ingenting, trist att kolla på". Nej. Det var så sjukt tråkigt för att det kändes som att man gick tillbaka flera år i utvecklingen. För det första spelades matchen i Vattholmahallen med dess hala golv, och sedan var vissa i laget (jag nämner inga namn, jag bävar (!) dock inför nästa träning) som de var.
Jag blir så trött. Har man inte tränat på hela sommarn på grund av lathet tycker jag inte att man platsar. Pallar man inte fysträningarna på sommarlovet, så visst, man kan klara sig ändå med lite vilja. Men vi har ju hållit på och slipat i en månad nu med matcher och cuper och träningar, jag tycker det är sjukt trist att vissa kommer tillbaka först nu och drar ner hela den delen av laget som är i form både fysiskt och spelmässigt. Trist.

Vi får se hur morgondagen artar sig - träning eller icke träning, det är frågan.

Kackerlacka.

Kallas det resumé?

Nu är det söndag. Fy vad jag känner mig oengagerad just för tillfället. Varför gör man saker? Varför pratar man med folk? Just nu vill jag bara äta, "motionera" och sova. Kolla på lite tv kanske.
Den här vekan har varit fylld med mycket annat. Störst var nog ändå "studieresan" till sjön Erken, men helgen bestående av fredag och lördag var väldigt trevliga måste tilläggas.

Erken tisdag & onsdag...
...var tidiga mornar och massa fisk (92% abborre) för min del. Det var även bastubadande vid en brygga - något som medförde 5 dopp i det blå. Vi i klassen fick också uppleva Viktors, PG:s och Calles städvilja. Vem är du?
 Laget
 Städpersonalen
 Tidig morgon
 Björn blöder på ena foten

Fredagen...
...var en välförtjänt filmkväll efter tre helgers slitande på innebandyplaner. Filmvalen var ganska misslyckade, men sällskapet och chipsen var desto bättre.

Kulturnatten...
...var inte så kulturell för min del, vår spelning blev inställd pga regnet, och när jag väl kom in till stan med Isabelle så var vi hemma hos Julia nästan hela kvällen. Det kulturella vi gjorde där var ungefär att lyssna på lite musik, och vill man kalla fotboll för kultur så kollade vi ställningen i matchen Sverige - Danmark lite då och då. Hur som helst var det en najs kväll, sällskapet glatt och maten sjukt god. Jag gillar kokos för övrigt.