Hemma

Min mormor är söt. Hon fnissar. Men hennes knän är stora som handbollar. Förut var de som fotbollar. Om ett halvår får hon nya ledband.

Jag är glad, för jag fick vara i Åmål i mer än ett dygn, mindre än två. Inte så länge kanske, men ändå hann man gå på en trad-jazzkonsert med bland annat två kornetter. Den ene av dem hette Jörgen Zetterquist och var huvudattraktionen. Den andre kornettisten var dock den som stal mitt hjärta tillsammans med sin fader som satt på pianot. Vid, menar jag.
Mysigt var det, och salen var full av söta gamlingar. Jag och Magnus var de enda under 20, och till och med hans pappa drog ner medelåldern ganska rejält. Synd att dagens ungdom inte hittar till sådana ställen. Den hade ju till och med kommit in gratis.



Nu är jag hemma, ska sova. Vi får se hur det känns.

Puss.

Städa, städa...

Jag har gjort något fantastiskt ikväll:

Jag har rensat bort några facebookkontakter som en gång i tiden kunde ha lett till en djupare relation, men aldrig gjorde det. Vad skönt det var! Som att kasta bort gamla kläder man vet att man aldrig kommer att använda (inte för att jag värderar dessa människor så lågt). Fantastiskt. Verkligen ett tips, jao!






Ps, jag har fortfarande 360 (2π) Facebookvänner, så det var kanske inte en grovstädning, utan mer en slarvdammsugning. Men ändå. Ds


Lite historik

Hej, vänner.

I lördags
... åt jag tårta tillägnad Beluf den Fula och Gerwins den Grymme och spelade med Juice på en dansfest á lá medelålder. Dessutom firade jag fars dag. Åt klementin på Queen Victoria.

I söndags
... vaknade jag efter på tok för lite sömn och jobbade som en dåre på cafét. Jag hann inte göra några krämbullar.

I måndags
... vaknade jag upp efter att ha sovit i tolv timmar. Galet utvilad och glad. Mjau! Till orkestern tog jag med två tårtor och sex bakelser som skulle slängas. Nu är jag deras gulle(gotte)gris. För övrigt blev det lite stressigt, så jag glömde byta skor efter jobbet. Men det gjorde inget, regnigt novemberrusk är som gjort för fotriktiga sandaler.

I tisdags
... vaknade Monica trött (man kan ju inte somna om man natten innan fått tolv timmars sömn), men släpade sig ut och sprang (!) en liten runda innan hon åkte in för att träffa sin käre Bo-Inge för lite trumpetande. Därefter for hon till sitt café igen, och då hon skulle åka därifrån gjorde hon en favorit i repris: Två tårtor till storbandet, återigen vällde kärleken över Monica.

I onsdags
... vaknade Monica med träningsvärk. Sedan caféade hon, för att till slut gå hem till en Myra och sjunka ner i en säng. Det blev vin, smaskande och intervjuande av Nästan (Jens kom ju också) för Word:s* räkning. Mysigt, mysigt, mysigt!

Idag
... tog jag hand om några odrägliga ungar. Jag var vikarie för en tredjeklass, och de var inte nådiga. Men sedan vart allt bra när jag fick äta pannkakor hos Johanna. Många pannkakor. Och skeda i hennes säng (ja, vi gör sådant). Och äta bakelse. Och åka bil med rumpvärmare (inte för att jag behövde någon, jag var ju så varm i hjärtat ändå av att leka med Johanna) till repet. Repet var Juice och två nya låtar. Lite härlig baktakt i ska**-anda. Nu är allt bra utom att jag förgäves fick vänta på en riktigt typ på MSN. Vad göra, vad göra? 


Puss er, hoppas att jag får jobba på fritids imorgon!




*Skoltidning i Uppsala
**Musik. Tänk reggae. Fast snabbare. Typ.


Monica

När jag ändå var inne på namn...

Monika, Monica är ett kvinnonamn med okänt ursprung, det kan vara feniciskt, latinets monens- "förmanande" och grekiskans monachós - "ensam" är eventuella betydelser. Kyrkofadern Augustinus mamma hette Monica.
Äldsta belägg i Sverige, år 1785. Det är numera ganska ovanligt att barn får namnet, men på 1950-talet hörde det till de vanligare. 31 december 2005 fanns det totalt 63 048 personer i Sverige med namnet,varav 38 171 med det som tilltalsnamn.
År 2003 fick 119 flickor namnet, varav 3 fick det som tilltalsnamn.
Namnsdag: 4 maj


Najs. Tre tjejer döptes till Monika/Monica. Ynkligt. Extrem underbemanning, om jag får uttala mig. I och för sig är kanske det där med "ensam" inte så lockande, men det har åtminstone inte drabbat mig allt för hårt.

Puss!

Lettlands almanacka

Något trevligt:

Idag har jag och hela min familj med mig namnsdag. I Lettland. Där har Kaija namnsdag idag. Fantastiskt! Firades med ostkaka och hemmagjord björnbärssylt.

Sjukhus

Skojar ni med mig?

Nu har min ena morbrors käresta åkt in på sjukhus, och hennes svåger likaså. Vart är världen på väg?


Mormor är i alla fall mycket bättre, hon är uppe och springer runt i korridorerna som ett barn på musikläger, och nu talar hon ganska bra som jag har förstått det. Under kan ske, tycks det som. Älskade mormor!

Guldkorn

Hej.

Igår satt jag och var lite nere, men så hände något fantastiskt! Jag zappade över till SVT1 innan jag kuskulle gå och lägga mig. En repris av dansbandskampen var i full gång. Av nyfikenhet så tittade jag ett litet tag. Gissa om jag blev förvånad när min gamle musiklägervän Jakob Stenseke spelade gitarr och körade i ett av banden! Zekes!

http://www.zekesband.com/



Namn: Jakob Stenseke
Ålder: 18 år
Instrument: Saxofon, gitarr, sång.
Favoritmat: Vitlöksmarinerad fläskkarré med hasselbackspotatis och bearnaisesås.
Intressen: Film och Tv-spel.
Lyssnar helst på: Indierock och Debussy.
Kul grej: Tenderar till att ofta tycka motsatsen till vad andra tycker, bara för att "sticka ut".
Fredagkväll: Glugga en bra film med ett trevligt sällskap.
Bor: I Majåker i Lidköping.
Bakgrund: Jakob föddes i Kristianstad, och efter två månader som missionärsbarn i Afrika flyttade familjen till Lidköping där han också är uppväxt. Började tidigt intressera sig för musik och tog lektioner från årskurs fyra i saxofon. I sexan tog han upp gitarren och intresset växte alltmer, från att bara vara en hobby till en livsstil. Blev övertalad att gå med i bandet pga. att han spelar saxofon, och ångrar inte sitt val då det visade sig vara bland det roligaste som finns - Att spela dansbandsmusik!



För övrigt har Zekes som första band gått till final, så jag ska kanske ta steget och rösta på dem. Tralla.

Usch

Vilken helg - i negativ bemärkelse.

En akut sjuk hund - sov över hos vetrinären
En av de bästa vännerna - sov över på sjukhuset
En av de bästa vännernas far - akut in till sjukhus


Dessutom åkte min lilla mormor in till sjukhuset efter att ha varit med om en bilolycka (någon idiot kom emot henne i hennes körfält som jag har förstått det). Hon bröt bröstbenet och fick en ordentlig smäll på knäna. Någon dag senare fick hon en stroke som gjorde att hon fick jättesvårt att prata. Nu har hon lyckats säga några meningar när hon får ta sats, men det känns ändå väldigt jobbigt. Hur det går med knäna får vi se. Jag hoppas att hon kommer kunna gå ordentligt!


Obehagligt när allting kommer samtidigt.

BB

Drömmen om brassbands-SM dog.

Jag skulle fått göra brassbandsdebut i SM. Hur coolt som helst, tänkte jag. Men. Sedan gick det snett någostans i informationsledet, så Monica trodde att SM skulle ligga onsdag till fredag.
"Perfekt, då kan ju jag spela med Nästan på lördagen!"
Men nej. SM låg fredag till södag och "mitt" brassband skulle spela på lördag eftermidag - i Värnamo. Man hinner inte med båda, så då fick SM ryka. De behövde mig minst. Väldigt trist, dock, eftersom jag hade hoppats på att få träffa mina kära och fantastiska brassbandsnördar. Ack Ove. Men man kan inte få allt här i livet.

Nu far jag till Jönköping! Kyss!

Öfverklass

Hej barn!

För några veckor sedan var det kalas hos fröknarna Fagerberg. Temat var "upper class". Vidrigt. Trevliga människor blev tillgjorda snobbäckel som skrockade istället för att skratta. Jag blev ju livrädd. Men sedan blev allt bra igen på något sätt, vi hamnade i en ring på golvet, vi åt snittar i köket och vi dansade högst osnobbigt.

Trevligt var att Johanna var anställd som mingelfotograf, så alla vackra människor finns bevarade. Här är några:



Monica motarbetar den tjusiga stämningen. Ralle och Myra likaså.
 

Vackra par? Det får framtiden utvisa!


Ädla konungar


Tja.