Må bäste badanka ha vunnit (dvs nr 663)

Jag sitter praktiskt taget och sover lite. Väckning 07.15 för att få tag på några ynkliga sittplatser till forsränningen. Men jag är ändå glad att jag gjorde det, för vi kunde sitta och chilla i några timmar samtidigt som vi såg forsrännarna fastna bland alla stenar. Det tyckte jag om. Dessutom har jag fått sjunga "Hej, hej Monica" med heliumfyllda lungor, något som inte går av för hackor.

Hoppas kvällen också blir kul, men det lär den eftersom vi börjar den med grillning.

Have fun

Ps. vem vann ankracet?

Maskrosor luktar gott, de med

Jag är lite ledsen nu, för jag har en hel bukett med kompisar som inte är riktigt glada, eller helt enkelt inte glada alls. Buketten må vara lite åt det vissna hållet nu, men jag vet att ni kommer att blomma upp igen, för jag vet ju att ni är starkare och skönare än de flesta. Jag sitter gärna och pratar lite med er, har hört att man ska göra det med blommor. Kanske vattna er nån gång, snacka lite skit (gödsel är bra) om allt möjligt och sådär.
Jag finns här för att sköta om er, precis som jag tror att vissa skulle göra om jag vissnade ihop totalt. Dock kanske ni behöver ropa lite, för skarpsynthet har aldrig varit min starka sida. Det här inlägget är förresten inte riktat till någon speciell egentligen, utan till alla er som känner att en bukett med vårblommor, det skulle inte sitta dumt.
 

En burk med kogödsel till alla er som inte kör på konstgödning, sånt sysslar inte jag med. Annars erbjuder jag mest kramar.

image36

Lürdag

Det har tydligen försvunnit, men jag nämnde tidigare att jag fick leka hemma hos Emma igår. Hennes små bröder Edvin och Zack måste vara bland det sötaste som finns. Och jag fick en kram av varje skrutt. Och av Emman.
På kvällen tittades det sen på American Pie - The Wedding, och mamma och pappa (jag har kompisar, de ville bara inte träffa mig), och - ve o fasa - de tyckte att den var hysteriskt rolig! Ska man skratta eller gråta? Jag småler som en kompromiss...

Litet smil .__.

Vackrast i stan!

Igår, govänner, fyllde den vackra Mathilda år! Älska henne!






 (det var ingen uppmaning, se det mer som ett hot)


Arbetsmoral kan vara frustrerande.

Just nu dampar jag!
WOOOAAAAAAAH!!! Måste bara skrika av mig lite. Imorgon ska det bli ändring på vissa saker, det ska jag se till!

AAAAAAAAAAARHHHH!

Vem är dü? Vem är jag? Levande charader!

Kompisar, vem är jag? Jag visste det sommaren innan nian, då hade jag hittat mig. Sedan tappade jag bort mig, och nu vet jag fortfarande inte vem jag är. Jag känner mig ständigt förvirrad och vet aldrig vad jag egentligen vill. Välkommen till tonåren, kanske man ska säga.

Borttappat:
Personlighet. Hittelön utlovas.

Dagens Per

I skolans gym:

Radion : Vad heter ananas på engelska, äänänäs eller ännäänäs?
Mathilda : Men åh, det är ju samma sak som med "Vad heter USA:s huvudstad, NEEw York eller New YOOrk".
Erik : ... Jaha. Ja.
Per : Va? Vaddå, vad är det för konstigt med det?

Måndagens Per

Inför provet i musikteori:

- Vad är formen för en kromatisk skala?

(Till saken hör att Per har gått i musikklass i tre år med sin saxofon)


Söndagens Per

Syftandes på katedralskolans elever:

- Något ska de väl vara bra på, även om det är att spela horor.

(Han ville jättegärna att jag skulle citera detta, även om det inte är fullkomligt logiskt, bla med tanke på vem som hade den kvinnliga huvudrollen)

Best of Kattemusikalen

Det var en gång en scen som var alldeles extraordinär manusmässigt. Den var ganska lång, och var helt och hållet uppbyggd runt en ananas. Genialt. Mer ananas åt folket!

image29

Nej, jag skjuter inte upp pluggandet...

Nu är det snart torsdag igen, hur gick det till? Det känns som att det blir fler och fler sammanfattningar, det känns som att jag har tappat stinget något...
Idag vill jag säga att min och Julias filmanalys som ska vara inlämnad imorgon är så gott som död. Vi har inte en chans att bli klara med den i tid, men ändå ska jag göra ett litet fåfängt försök att trixa lite med den. Inte en chans som sagt. Detta trots att vi hade avsatt rejält med tid för den under helgen. Vart all den tiden tog vägen kan man undra, men leta i en stor kopp fylld med te så är du förmodligen nära lösningen. Gårdagens pluggande blev inte heller någon enorm framgång, även om vi faktiskt spenderade mycket tid på analysen. I söndags var ändå den dagen då vi hade längst tid på oss att plugga, men framåt kvällen hann jag med ett och annat också.
Jag gick nämligen på kattemusikalen som bestämt. Där mötte jag massa människor från olika delar av mitt liv, och jag fick inte pusslet att gå ihop. Då blev jag lite förvirrad, lite stressad, lite aggressiv, samt rätt nollställd rent socialt. Jag hoppas dock att jag inte var otrevlig mot någon, men så illa ska det väl ändå inte vara. ^^
Ida och jag såg två välbekanta huvuden med välbekanta lockar sticka fram framför oss i publikhavet. Vi hade hittat Henrikarna! Efter musikalen (Cabarét) fick jag höra att Grim den Grymma skulle hoppa in som 1:a trumpet på kommande dags föreställning. Klockan var väl ca 22 så det kan inte ha blivit så mycket övning, men det gick nog galant ändå!
Andretrumpetaren skulle dock inte vara borta från någon föreställning, och andretrumpetaren, det var ju allas vår Martin Eriksson. Han är som gubben i lådan. Först träffade man honom några gånger inne på Katte, inget konstigt i sig, men SEN började det. Under den korta tid jag åkte från centrum till Löten såg jag honom inte mindre än tre, jag säger det igen, tre gånger. Och nej, han satt inte på min buss, han cyklade, den hurtbullen.

Neeej, men, filmanalysen som sagt. Kram på er!

ps: Johanna, en elev från SKRAPAN hade huvudrollen i KATTEmusikalen! Jag behöver nog inte säga mer än så...


Dagens Jonas

Följande konversation äger rum på matten:

Linn: Men är inte noll en siffra?
Jonas: Nej.
Linn: Vad är det då?
Jonas: Ingenting.


Ett rimmar på fett

Jag är så mätt, så mätt, så mätt. Jullgull kom ut till mig idag för att vi skulle kunna börja på vår filmanalys. Då ingick förståss filmtittande, och ingår filmtittande så ingår filmätande. Alltså lite tilltugg. Eller rätt mycket tilltugg.
Jag känner mig som när man gick på barnkalas, alltid alldeles för mätt, man kunde aldrig roa sig fullt ut efter att ha ätit efterrätt. Så just nu kan jag inte roa mig så grovt. Men det gör inget, för klockan är ju ändå över två. Sen är frågan: var ligger logiken i föregående mening. Bör man inte ha kul efter kl 2? Dum regel i så fall, vi slopar den tycker jag.
Julia är en dam med oerhörd tur, hon var kanske den första av dem jag lärt känna på gymnasiet som faktiskt varit hemma hos mig. Gudars skymning. Det kändes relativt konstigt att inte behöva åka hem, för jag var ju redan hemma - hela tiden. Det var rätt skönt måste jag tillägga. Kanske något att sträva efter? Nä. Jag gillar att åka buss.

Nu skriver jag mest bara "för att" om ni förstår vad jag menar, så det blir en intressant överraskning att imorgon se vad jag har skrivit ^^

SOOOV GOOOTT!

Zzzz


Två töser tramsar tystlåtet (...NOT)

Två korta listor med dålig fantasi angående antalet punkter (6 st hade varit djärvare):

3 saker jag tycker om med Mathilda:
- När hon lackar (för då är hon jätterolig)
- Att hon alltid skrattar åt mina skämt, hur dåliga de än är
- Hon tror att jag är god


3 saker jag tycker om med Julia:
- Hon tuggar så gulligt
- Att hon och jag förstår varandras hår
- Hennes egna lilla dans


Tidigare omnämnda töser ville så gärna bli omnämnda att jag valde att omnämna dem. Nu är ni omnämnda!

Püss

Blåmärken = blämärken

Hujeda mig. Praktiskt taget varenda kroppsdel smärtar, regnet det bara öser ner (sjunges) och jag ska orka hitta skjuts till kvällens träning. Men varför klaga, tänk på barnen i Afrika.
Så utan klagan tänker jag nu förklara för er hur all denna smärta kom till:

Innebandyträning med nya tränare i 2 h.
Den mesta smärtan kommer av träningsvärk, kalla mig otränad, men jag ser det inte som mitt fel. Jag vet inte vems fel det är annars, men mitt kan det ju inte vara. Våra träningar brukar vara rätt slappa, men nu var det nya tränare och träning 2 h istället för 1 h. Alla fortsatte springa och så även jag. Sedan byggde jag liksom på träningsverken igår med ett styrkepass på gympan där jag och Sofie satsade hårt. Eh. Jaja. Det var den mesta smärtan, men den värsta smärtan kommer av en händelse som också inträffade under träningen. Och som alla vet är det inte kvantitet utan kvalitet som räknas.
Jag, Monica the Otränad, sprang och skulle köra överlämning med Isabolle. Bollen kommer aningen bakom mig på vänster sida, varpå jag vinklar klubban lite konstigt. Klubbladet trampar jag på, och upp i luften far Monica som en vante, och landar som en pankaka. På de tre H:na.

Höft
Handled
Huvud

Det såg kul ut --> folk blev glada
Det var en snygg, platt och fullkomligt onödig vurpa --> kan leda till att jag vinner pris i kategorin "årets vurpa"

Vad har jag att gnälla över liksom. Det där fallet förbättrade mitt och andras liv, det är som jag alltid har sagt: glaset är halvfullt!





ps. Fattar inte hur jag ska kunna springa ikväll, men det får tiden utvisa...


Hängselflickan talar ut

Åter dags att missa bussen. Därmed kom jag försent trots att jag gått upp 2½ h innan min buss gick. Suck, heter man Monica så gör man. Men då fick jag chansen att diskutera hår, födelsedagar mm med gamla klasskamraten Mina som tog samma buss (den som gick efter den jag inte hann med). På nästa buss träffade jag Jackebacke. Vad med folk säger jag bara.
Till Matti kom jag 10 min försent, men det gjorde Elsa också, så vi är två om den oerhörda skammen.
På svenskan, den andra och sista lektionen, hade vi sagostund. Ganska chill om vi säger så.
Okej. Sista lektionen med klassen kan vi förtydliga, sedan var det ju rep på Grand med storbandet. Ingen kommentar om det. Men efteråt lurade jag med mig Ida ner på Claes Olsson för att köpa ett kodlås, att hålla reda på nycklar är nämligen inte min grej... Sedan anslöt vi oss till några andra i storbandet som satt på Max. Där visade jag stolt vad vi hade hittat för lås - ett med bokstäver, och då förstår man ju hur det går. Martin och Anton började genast försöka hitta olika kombinationer som bildade fula ord. Det fulaste Martin kunde sätta ihop var "sosse". Bravo.

Många i bandet, i synnerhet trean, ska medverka i Kattemusikalen som i år heter Cabarét. Därför tänkte jag och Ida besöka katte (ve och fasa) för att se och lyssna på våra kamrater. På söndag. Om någon är intresserad av att joina så kan ni ju säga till, fast jag vet inte vad biljetterna kostar.

JOGGADE FÖRE FRUKOST IDAG! BERÖM MIG!


God afton.



Punches you may take

Idag är det kanske läge för ett sammandrag som inte är allt för detaljerat:

Torsdag - Jag städade större delen av dagen, och i en av de många pauserna kollade jag på första (!) avsnittet av That 70's Show på 4:an. Dessutom hittade jag mina gamla favoritbyxor som varit borta i evegheter, de hade ramlat ner bakvägen - två våningar fel (!) - i garderoben. Sedan bussade jag in till "brorsan" och efter ett tag kilade vi över till de andra grabbarna grus, eller som Näktergal hade sagt - bröderna boys. Jordgubbs- och lakritsgodis är gott.

Fredag -  Cyklar ut på picnic med två damer som sedan minskar till en. Slappande i solen tills man kommer på att man en kvart senare ska sitta i Johans (jaja, föräldrarnas) bil. Blabla sedan var det inget viktigt förrän kvällen som tillbringades i Hannas underbara garage med härliga oldies. När vi hade umgåtts en hel del och tittat på två avsnitt av Bert var det dags att sova, och varför flytta sig? Vi trivdes bra där vi var och sov kvar.

Lördag - Väckning kvart i nio (uuusch) för att släpa sig hem och förbereda sig för dagen i Barkaby/Sthlm. Mor och jag for, och vacker blev dagen. Vackra skor och andra vackra fynd, bla en CD med Svingelskogen som redan har tappats bort. Det vackraste jag hittade den dagen var dock den ljuvliga Ellinor som firade sin födelsedag genom en flykt från Lidingö för att shoppa ordentligt. Det var en lycklig slump. Till slut var det dags att åka hem igen, och då fick mor sin make att åka in till Uppsala och sedan var det thaimat som gällde. Jag blev mätt. Jättemätt. Sedan åt pappa upp sin spådom i lyckokakan och jag sprang iväg. Iväg till bussen som tog mig och Damerna till Josses lägenhet.

Söndag - Vaknade och var fortfarande mätt efter thaimaten. Solen sken och luften var varm, därmed åker man och lägger sig på en filt i stadsparken tillsammans med tre av Damerna och resten av Uppsala. En Dam till kom, en kusin, två medicinpojkar, en fotbollspelare, och på slutet två tvillingar. Vilken skara. Dock blev det inte så mycket plugg som jag hade sagt till mor att det skulle bli. Äsch då. Sedan har det bara hänt ointressanta saker fram tills nu.

Måndag - Startar med sovmorgon fram till halv ett. Naaajs!



V
eckans uttryck: P.Y.M.T.


Vi är på G(ötet)!

Nu är det klart:
Jag och åtminstone Isabelle ska ner till Göteborg och bo hos mormor under Gothia cup! Det kommer bli galet kul, och jag kan säga att Mathildas och Malins UIF kommer vara flitigt påhejade!
Finns det något mer roligt Uppsalalag som ska dit? Någon man till och med känner kanske? Om rent av DU ska dit, så säg till oss, snälla! Vi är hängivna hejare, det kan jag försäkra er, vi sviker er inte så länge ni vinner!

Dagens låt, en gammal goding som är något omgjord:
Snart är det sommar, nu är det sol, nyss var det kattskit på gången...

Pump it up!

Lov är bra för mig!
Jag rör på mig och sitter inte hemma och degar. Eller jo, det med, men ni förstår min poäng kanske? Jag rör mig också, så jag får inte dåligt samvete. Apropå att röra sig. Snart börjar försäsongsträningen med innebandyn. Det kommer att bli tre fyspass i veckan, och jag som inte har haft riktig fysträning på... ja, ska vi säga 8 månader? Jag kommer leva på enbart vilja den första månaden. Om jag överlever, vill säga.
Nu ska jag gå och äta lite wook med halloumiost (stekt = himmelsk), och sedan får vi se vart världen bär av med mig. Kanske till busshållplatsen klockan åtta, men det är bara en vild chansning.

Kjolen!

Vägen hem

När jag gick hem från bussen ikväll blev jag nästan religös. Jag hade suttit och lyssnat på gamla och älskade låtar hela vägen från stan, och då jag väl gick av satte Gråa dagar igång.
När jag svängde in på grusvägen förbi lekplatsen tappade jag nästan andan. Det var så vackert. Musiken tonades ner till det lugna partiet, skuggor, ljus och stjärnhimlen harmonierade perfekt. Allt var perfekt. Hur kan man tro sig behöva mer än detta? Allt handlar bara om att se den, lekparken, från rätt vinkel och perspektiv, och jag har hittat dem båda. Det är nu man önskar att man kunde rita eller måla. Jag försökte mig till och med på en skiss i blyerts, men den är bara en skugga av vad jag egentligen såg.

Är det här sånt man vill läsa om i en blogg? Antagligen inte. Fast who cares, det är ingen som tvingas läsa den. Men om ni vill uppleva det jag gjorde, så kom ut till mig en stjärnklar kväll utan snö, då ska ni få se vad jag menar.

Kramar i massvis!

Nämen!

Gudars skymning i skymningen!
Ikväll ca 21.30 hände något ganska oväntat. Jag var på väg till Amanda, lite lagom söndagssunkig som man kan vara. När jag är nästan framme ser jag en kille komma gående från andra hållet, och jag blir lite nyfiken på vem det kan vara. Eftersom Storvreta är så litet brukar man ha gått på samma skola som de andra ungdomarna, och därmed känna igen de flesta som ligger runt ens egen åldersgrupp. Den här grabben kände jag inte igen direkt, så jag fortsatte kolla på honom. Det var ju mörkt, så han skulle inte märka något. Jag fortsatte, och fortsatte kolla på honom, och just när det höll på att passera gränsen till oartighet, då! Då såg jag att det var ju ingen mindre än Martin Eriksson! Det var verkligen otippat att man skulle stöta på honom av alla människor, och just där, där jag sällan går. Glad överraskning blev det i alla fall, och kram fick han, och kram fick jag innan vi fortsatte mot respektive kompis.

Skoj, skoj, skepp ohoj!

Teddybjörnen... öh, lejonet Fredrik(sson)

För ca 15 minuter sedan slutade ett program som jag såg, och nu ångrar att jag inte har följt under hela tiden det har pågått. Jag såg Wild Kids på ettan, och det var så roligt! Jag har fått en idol, och det är Fredrik i "lejonen". Han är så tuff! Han var liksom 11 och kolugn.

Fredrik - mekande kaninägare

Fredrik. Foto: Knut Koivisto

Fredrik Sandberg
Ålder: 11 år
Bor: Jörlanda



Fredrik är en glad kille som bor med sin familj vid en bondgård. Han gillar att cykla, bada, fiska och prata om aktuella ämnen med sin kompisar. Han favoritdjur är krokodil eftersom de är fräcka och robusta och har klarat sig så länge. När Fredrik blir stor ska han jobba som bilmekaniker eftersom han gillar att bygga och meka. Som personlig pryl har han med sig sin kanin som kanske kan bli ett av lägrens maskot.


Personlig pryl: Kanin


Lammungar? Fårungar? Lamm helt enkelt?

Det är kallt ute. Jag har lång-Johns och raggsockor, och det snöade kornsnö i omgångar både idag och igår. Kanske borde man ta med sig brädan ner till Sunnerstabacken någon dag?

 Nu är det Påsk igen, och nu är det Påsk igen och Påsken varar den till förs-tamaj. Men det var inte sant, och det var inte sant för däremellan kommer valborg. SKÅL!

Så kan det låta i det Monciska huset under påskhelgen, och man äter som aldrig förr. På TV hittar man ständigt något program med religös inriktning, så är det din passion så passa på att njuta.

Lamm är söta, det märkte jag idag. Jag har nämligen varit på Jällaskolans område, jag funderar, tro't eller ej,  på att byta linje. Nä. Nu skojade jag. I själva verket tänkte jag att jag skulle vara den söta, rara dottern som åker med mor och far för att titta på en konstutställning. Den var konstig. Konstig är konst, annars vore det ingen konst, som mor en gång så vist sa. Ett av konstverken hette Mammalia, och var det bästa. Det bestod av några bås med högdräktiga och nytömda tackor, samman med oerhört ulliga och gulliga Lambi-lamm.

Ärligt talat, jag har verkligen inget intressant att berätta ikväll, så jag slutar här och nu med en bild på ulltottarna. Mys och njut.

image21


Glad Pöss(k)!

Våga ütveckla

Viktigt meddelande!

Julia, aka Tudde (vem vet varför), har tagit ett stort steg framåt genom att ge sitt kanske mest använda uttryck en ansiktslyftning:

Inte okej! --> Ingalunda klartecken!

(applåd)

[Powhskhlouwh]

Idag är jag glad, för nu är det sommarlov!... eller ja, nästan, det finns i alla fall en låt som börjar så även om det för tillfället är Påsk. Låten är en som två av mina allra bästa - nej, faktiskt DE allra bästa vännerna skrev en gång för länge sedan. Två vänner med vilka jag idag har roat mig på något så osofistikerat (töntigt helt enkelt) som en studsmatta. Vi behöver inte gå in på detaljerna, för då skulle folk kanske börja ta avstånd från mig, och den risken är jag inte villig att ta.
Allt i föregående stycke skulle leda fram till att jag nu äntligen har påsklov. Det inleddes ganska trevligt med Damerna, och senare på kvällen med Damerna och några till. Det blev en väldigt spännande kväll måste jag säga, den innehöll mer än någon kan önska. Bara trevligt folk, kan tilläggas, precis som jag själv.

Jag vill bara säga att härmed lovar jag att motionera minst två gånger under veckan, och att åtminstone öppna matte- och fysikboken.


Kjolen!

Rena rama fluglortarna

Varför har jag blivit en sån komplett berg-och-dal-bana? Idag har jag varit helt omöjlig vissa stunder, jag vet, och jag ber om ursäkt för mitt humör. Jag tror att jag mår dåligt av att prestera med saker jag inte tror på själv. Det var rena rama fluglortarna jag hade att göra med idag, och ändå pendlade humöret som lodet i en annan moraklocka.
Hur som helst löste sig allt rätt okej, och när årsmötet för musikklasserna började var jag strålande glad. Detta höll i sig, fika och ett jazzstycke vid namn "glass" improviserades fram (dock inte av oss, utan av 3:orna... mest känsla stod John och Philip för med blockflöjt samt symbal...hmm) och vi framförde ett a cappella-stycke med inslag av trumpet. Lite jammande på slagverkssektionen med John, och kvällen var över. Ida skjutsades hem. Det kändes lätt att andas igen, och pappa skulle komma hem efter en dryg vecka i Finland. Jag mådde verkligen bra, men nu för ett tag sedan hände lite saker som gör mig aningen ångestladdad igen. Alltså har humöret hamnat nere i Marianergraven igen. Eller vi ska inte överdriva, Fyrisåns botten kanske räcker, men det är inte så mysigt där heller med all skit man får simma i.

Nog om mig. Har Du gjort något du vill berätta om? Gör gärna det då, jag står till ditt förfogande och lyssnar gärna. Jag gillar att lyssna. Det är befriande.

image18


Natti.

Poesi som heter duga

Ett panikmeddelande innan dusch och sängdags:

Jag vill verkligen rekommendera Emmas små poetiska stycken som hon har på sin blogg. "Herr frisk är ej min vän" är en av många mys-i-magen-texter som folk inte skulle behöva leva utan. GULLIGT!

-->
litenstoremma.blogg.se

Idag, måndag 2/4

Hoho. Det var inte igår. Nu är det idag. Hur är det med er?

Idag var det huvudvärk
Idag var Äjkäjs näsa bra
Idag var det bil från skolan
Idag var det shopping med Jennifer
Idag var det Klara på bryggan
Idag var det middag hos Anna
Idag var Johans hår färgat
Idag var det skratt när Kjell pratade
Idag var det dags för hemkomst av en Annika
Idag var det sol
Idag var det samtal från Isabelle
Idag var rätt så godkänd