Kyss mig - honey, honey! Kyss mig! (flower lyrics)

En dag hade jag tittat på Bridget Jones dagbok (underbar låt-inte-hjärnan-koka-över-bara-för-att-hänga-med-i-handlingen-film för övrigt). Den avslutas med en något uppseendeväckande kyss, och då började jag tänka på kyssar. Detta skedde förstås bara på ett naturvetenskapligt plan, jag menar, skulle jag låta det gå längre? Skulle inte tro det!

Mina funderingar rörde sig runt hur man över huvud taget kom på att man KUNDE kyssas. Vem uppfann kyssen liksom? 
Först tänkte jag att nog var väl kyssar en rätt naturlig grej. Det har blivit "första steget" inom vår kultur, alla (våga inte märka ord!) Hollywoodfilmer innehåller åtminstone en rejäl kyss med snurrande kameror, solnedgångar och passion.
Men sen, kompisar, sen tänkte jag: hur många djur är det egentligen som kysser varandra? Jag har aldrig ens sett två schimpanser kyssa varandra, och deras gener ska bara skilja sig 1,2 % från våra. Därmed tänkte jag att vi människor antagligen är ensamma om kyssar, för jag har sett många schimpanser.
Detta måste ju innebära att någon filur någon gång i tiden blev den första att kyssa en annan människa. Någon uppfann kyssen, precis som Thomas Edison uppfann glödlampan! Är det inte makalöst? Jag undrar hur länge sedan det var. Kysstes man på stenåldern?
Hur gammal var denne någon? Man vill ju tro att det var en fräsch ungdom, men tänk om det var ett litet lekande barn eller en 110 år gammal gubbe som mot ALLA odds hade överlevt och skulle överleva ytterligare tio till?
Det är lite sjukt att någon som uppfann något så bra ska förbli okänd, men kanske är det bäst så. Jag menar, annars hade jag haft 5-10 minuter i mitt liv som jag inte vetat vart jag skulle göra av. 

Kyss! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback